![]() |
|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 55> |
Автор | |
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Зошто тупиш, оди таму доживувај болка.
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
pointeresna e slikata za tebe?...Mesi nema da se buni
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
јас не сум толку интересна за тоа.
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
jas mojata teatralnost ja pokazuvam i nemam problem so nea....a ti?
![]() |
|
|
![]() |
|
па ти вака, баајги театрален ми се гледаш
|
|
![]() |
|
doziveano ili samo teatralno odslikano?
|
|
|
![]() |
|
Не е најпријатно на светот да те боли.
Напротив, многу е непријатно. Се разбира, кога го чувствуваш тоа, не кога размислуваш за болката или за тагата. Многу луѓе живеат заштитени во својот свет на размислувања и зборуваат за болката, но моментално не ја чувствуваат...или пак се штитат од неа, несвесни за својот страв од болка. Но се додека го чувствуваш тоа...имаш можности да го промениш. Ако не можеш да го промениш, можеш да се прилагодиш. Ако не можеш да се прилагодиш, можеш едноставно да се тргнеш од болната ситуација. Кога боли, свесноста за себе е многу висока. Во сета болка, човекот има шанса да направи и нешто добро за себе, да донесе добри одлуки, да направи промени...да живее подобро. |
|
![]() |
|
bolkata po svojata sustestvena priroda e motivacionen faktor...e zasho be da ja nadminam,koga mozam da ja doziveam i da stane del od men?
|
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Koga kje sfatime, deka zadovolstvoto ne postoi bez negovata sprotivnost... Iznad dvete postoi spokojstvo koe e iznad sekakva dualnost. |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13972 |
seto ona shto sami ke go srabotime vo svojata svest i isfrlanje na povrshina na samiot sebe ne pravi posilni vo spravuvanje ., so bolkata i tagata
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Не ми поаѓаше од рака да ги надминам демоните во себе... Колку што е пред се потребно сами да се справиме, толку некогаш е потребна подадена рака, зрак светлина за да ни го покаже патот кога ќе се изгубиме во магливата шума. Сега гледам неколку патеки после една прекрасна подадена рака. Си ја одбрав својата. Ќе го најдам сопствениот дворец, знам
![]() ![]() |
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
zavisi za kakva bolka, fizickata se nadminuva pobrzo i polesno, za razlika od psihickata..........
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Дали болката е ехото на крикот помеѓу она што ветрот створил од нас и она што ние сме ...
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Токму поради тоа Џош нема рецепт за душевна болка....таа е секогаш околу нас,колку да не потсети дека сеуште сме живи.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |