![]() |
|
Што прави оваа влада?! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 200> |
Автор | ||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ако зборуваме за чест на ВМРо,како идеологија, и тоа кој ја гази таа чест,тогаш ова е Дефакто предавање на се што е Македонско,а се носи како идеал од времето на ВМРО. За тоа че ти потврдат сите оние кои умреле за оваа земја,и оние кои се живи како нивни наследници.Вакви полтронски влади(наместени и поткрепени од други држави) кои имаат Лични изговори со нивните газолижачи секогаш че ја бараат причината за вина во некој друг. Не тоа не се македонци тоа се поколенија на Доселеници и ПРЕДАВНИЦИ,кои гледаат само за својата БИШКА и КЕСЕ,да го наполнат до бескрај,но среќа е што има ВЕЧНА,дали нив или нивните деца КАЗНАТА ќе ги стигне. Прашајте си ги за чест,вашите гнасни Шиптарски другари. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
|
Лаки, имам неколку прашања до тебе и до сите кои ова го спомнуваат и сакат да посеат меѓуетничка омраза . Али Ахмети нели беше најглавниот на UCK ? Нели Талат Џафери беше под негова команда? Е сега :Кој направи прв коалиција со Али Ахмети и со ДУИ ( UCK) 2002 година? Зошто беше донесена амнестијата? Дали заради тоа да спомнуваме што било 2001 или да одиме напред?
Изменето од KINGDAVID - 19.Февруари.2013 во 00:55 |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
![]() |
||
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
|
sekako deka ke ti odgovoram ..
...ako sakas i so fakti da ti potvrdam koj gi amnestirase Haskite slucai ![]() Уште поголем парадокс преставува фактот дека ова парламентарно мнозинство донесе амнестја на борците на УЧК додека македонски бранители завршија по Хашките казамати , каде не им се суди само лично нив Изменето од laki_bu - 19.Февруари.2013 во 00:56 |
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
![]() |
||
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
|
еве не спијам...
а додека сум буден да те прашам, кој му даде на командантот на учк амнестија, кој потпиша капитулација 2001, оваа влада или една бивша влада комплетно инсталирана во сојузот за иднината. молам за одговор доколку имаш одговор а и храброст да одговориш... |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
![]() |
||
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
|
![]() ![]() Изменето од laki_bu - 19.Февруари.2013 во 00:56 |
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
![]() |
||
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
|
Можеби си во право, може се исплаши Стевчо за сопствениот гз, па реши да го напушта бц-от додека е време, има начуено дека кога ќе се потргне чергичето наскоро, многумина ќе паднат јако на чело со вождот. Додуша нема многу криминал врзан со него, он така на ситно има чепкано, што за разлика од криминалот на бц-от комотно може и да се опрости. Но јас би му простил поради храброста што ја имаше да се тргне од баксузот. |
||
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
...директорско место во некое ЈКП на општината не му гине..плус и амнестија можеби. А ништо?. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Се смеев со солзи кога така срцепарателно кажуваше како тој САМО заради народот се одлучил на ваков потег. ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
Паланчански ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
|
На исто мислење сме. Ако мораме да избираме меѓу две лоши работи, ќе ја избереме помалку лошата. |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
![]() |
||
Паланчански ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
|
Не треба да чекаме цела година за да го видиме ова. Кривопаланечкиот сончоглед од Карпош веќе го повлече првиот потег. |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
![]() |
||
|
Не си во право, затоа што во сдсм ако имаше барем и еден малку свесен човек немаше да го следат бц-от во се што ќе каже, ќе се спротивставеа на очигледните погубни политики. Но уште поочигледно е дека и највисокото раководство на партијата го подржува бојкотот со единствена цел да не изгубат по 101 пат последователно на избори, а после кој пораз ќе мораа сите коомплетно да се соочат со членството во базата, и да избегнат на клоци да не ги сменат сите. А и се држат еден до друг затоа што повеќето од нив се заглавени во криминал до гуша. Се работи за класична замена на тезите, во тоа комуњарите се неприкосновени мајстори, сопствената неспособност да ја отфрлат и некој друг секогаш да биде виновен. За жал има се уште многу овци во МК, па ги следат овие бандити и им даваат каква таква лажна надеж дека еве ги бивало, имаат подршка. Коку пати сум ги прашал познаниците и пријателите, па дури и роднини имам кои гласаат за нив, поради што гласаат за нив сиве овие години, немаат одговор, почнуваат да се закаруваат, одма се кострешат. Исто како што овде прашувам веќе подолго време некој од гласачите и симпатизерите на сдсм да напише барем една работа што комуњарите ја имаат завршено во нивните мандати на задоволство на државата и народот. Ама само едно нешто, не треба повеќе. Многу пати сум повторил, ова гарнитура на власт на чело со Груевски, има направено сериозни грешки поради кои не заслужуваат повеќе да ја водат државата, најповеќе во односи со шиптарското малцинство, не навлегувам во тоа дали биле тие грешки изнудени или не, дали воопшто можеле да се избегнат, дали биле од објективна или субјективна природа, но остануваат како грешки. Прв би гласал за некој нов политички субјект,за екипа на луѓе необременети ни со едните ни со другите, ама за жал нема такви. Така да боље Грујо да си остане, него повторно да се враќаме на она кое што веќе го знаеме, како било, што правеле и сеуште прават. бц-от и неговата банда како алтернатива на сегашната власт, нека фала, тој луксуз не ни е потребен, барем не на мнозинството граѓани на Македонија. |
||
|
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
|
Мене не ме интересира што ВМРО ДПМНЕ го спомнуваат Бранко дека е крив. Јасно е дека тие тоа би го зборувале кој и да е водач на СДСМ и ќе го плукаат. Тоа е дел од политиката . Јас лично не мислам дека Бранко е крив за сето зло што се случило во Македонија досега. Но тој ќе сноси голема одговорност за ова што се случува во моментот , тоа е факт кој нема да го заборават ни неговите сопартијци кога ќе сфатат дека ваквата погубна политика ќе ги води во политичка изолација и пропаст. Тоа ќе се види после година време кога членовите на СДСМ ќе почнат да прават трансфери во другите партии ,е тогаш неговите сопартијци повеќе ќе го спомнуваат и од Вмровците и тоа по лошо и нема да го заборават. |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
..a be,ubavo shto barem ti se drzish do praviloto ...''shto bilo -pominalo"
...ama , mene mi beshe zborot za toa ...zoshto tie abdali postojano mu go pikaat pod nos na narodot toj...kojshto ete ,..spored niv edninstven krivec e za bedata na mnozinstvoto od nego, ...koga toj vekje povekje godini nema bash nikakvo vlijanie vrz zivotot na narodot vo ovaa zemja. ...ova beshe poraditoa shto go spomna ona "praviloto'' ,...a, za toa deka eve i sega ke ispadne pak toj kriv , ako makedonija ja ''spushtat'' na zemja vo sledniot izveshtaj ,..pogore nekoj vekje kazaa. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 200> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |