![]() |
|
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031> |
Автор | ||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
е, па не е баш така...Божјите заповеди, десетте, секој ги прекршува помалку или повеќе..совршен или безгрешен човек не постои! Не значи дека ако прекршиш некој закон автоматски идеш во пеколот, треба да го исповедаш тој грев и Бог ке ти го прости.(но нема причина да се опуштиш, па да речеш, е Бог ке прости се , па дај да удрам, и да живеам распашано, па еден ден ке се покајам.Бог не дозволува да биде манипулиран! Што те буни околу заповедта-Немај други Богови освен мене! Па не може да веруваш во се живо и диво...туку треба да имаш должна почит кон Создателот. Кога ке се разболиш не треба да обвинуваш никого ![]() ![]() |
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
tuka bi trebalo da si vo pravo
malku ke zastranime od temata ama ke se obidam da go objasnam mojot stav STo ke se sluci ako ne gi pocituvas 10 bozji zapovedi?-pomegu koi i veruvaj vo mene jas sum tvojot bog i da nemas drugi bogovi osven mene. -ke goris vo pekolot taka??? e sega koga ke se razbolis ili nisto ne ti odi od raka-kogo obvinuvas-gavolot sto znaci se vrakame na moeto |
||
![]() |
||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|
ова ти е тотално погрешно сваќање, дека пеколот е исмислен ![]() |
||
![]() |
||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
|
|
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
acelera nikoj ne ve narece bez mozok
ako ste svaile taka pogresno ste razbrale nikoj ne e tuka da navreduva samo si gi kazuvame nasite stavovi i misli adzijo koga na nekoj na bilo koj nacin mu se peseseceni venite i umira ke dojdes la da go ozivees ??? tuku nema vrska mojata teorija drzi mesto i ima logika vo dvata slucaja |
||
![]() |
||
|
навреди , а твоето дека има тука некои кои немаат мозок---читај верниците, нема да стои! и јас не покажувам сила, него си ја терам работата...ако не ви се врува во Бог, аман не верувајте, ама тие што си веруваат нема да ги нарекувате без мозок. е, така.
![]() Изменето од ACELERA - 17.Јуни.2007 во 01:37 |
||
![]() |
||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
|
nema zivot.
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
кога се прави реанимација на срцето, тоа не е ОЖИВУВАЊЕ, бидејќи човекот се уште не е мртов.. како не капираш, аман... Кога мозокот умира, тогаш веќе НИШТО не го спасува... тоа е смртта. значи теоријата паѓа во вода, ајде тупи го со нешто ново... ок?
|
||
![]() |
||
|
ај шо не се разбираш во вера, ама не се разбираш ни во наука... бар по филмови може си видел како на човек вештачки му го пумпаат срцето, и шанси да се спаси има се уште, додека е жив мозокот... А кога мозокот ќе умре, е тоа е веќе смрт... не се плеткај, кај шо не се разбираш.. Твоиве теории за пеколот, рајот, господ, ѓаволот, мислам тоа треба да се соберат во некоја книга на бисери... стварно... ![]() ![]() ![]() [/QUOTE ne adzijo reanimacija se pravi neposredno posle smrtta za da mozat da ja povratat rabotata na srceto, nikoj ne pravi posle 10 ili 15 min od smrtta zatoa sto e nevozmozno da se ozivee. a mozokot prodolzuva uste 15 min i + toa ova neznaci nisto toj polovina cas otkako ke ti zapre srceto (bezrazlika dali si mrtov ili ne kako sto velis) mozokot raboti i tuka e tajnata na toj vas zadgroben zivot.Veke objasniv zosto. |
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
А да. И книга за такви некој ќе пишува. [/QUOTE] Ne pravedno gi napagjate i im se potsmevuvate na lugevo na prasanja na koi odgovor ne mozete da im dadete.
Se razbira deka ni jas ne se slozuvam so niv,no neznam dali imam pravo da se mesam vo ovaa tema,oti bese pobarano od biblijata.
Vo pravo se sto spored biblijata nema dokaz NIKAKOV. Ne se vo pravo sto odgovor ne pobarale spored drugi izvori.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
Реакт ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
|
Твоиве теории за пеколот, рајот, господ, ѓаволот, мислам тоа треба да се соберат во некоја книга на бисери... стварно...
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] А да. И книга за такви некој ќе пишува. |
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
ај шо не се разбираш во вера, ама не се разбираш ни во наука... бар по филмови може си видел како на човек вештачки му го пумпаат срцето, и шанси да се спаси има се уште, додека е жив мозокот... А кога мозокот ќе умре, е тоа е веќе смрт... не се плеткај, кај шо не се разбираш.. Твоиве теории за пеколот, рајот, господ, ѓаволот, мислам тоа треба да се соберат во некоја книга на бисери... стварно... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Реакт ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
|
А каква врска има сонот кој трае 2-3 секуни и мозокот кој наводно продолжува да живее 30 миниути со рајот и пеколот????
![]() Забите ме чешаат од вакви муабети. |
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
|
a mozokot prodolzuva da raboti....znaci .... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |