|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 34> |
Автор | |
vodolija1977
Група Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da mi te vratam -Na gavol dusa prodavav
Utro rano e , Od zemjata crna, maglina se izdiga vo visina i izviva-ko bolkata moja nema luge , pred grobot tvoj sam stojam . Te prasuvam , ti zboram , no ni zbor da reces, Dijalog so tvojot lik vodam –a monolog e : Kazi bar zbor dva- kazi bar ladno e , Kazi bar zbor ,dva- kazi mracno e , Kazi bar , zemjata stega .. Prasaj bar me sakas li uste? Prasaj bar ti falam li uste ? I ocite solzi nemaat veke Presusija od taga-ni boja nemat veke A srceto zalta , go razjade seto Kosata pepelosa, ni sjaj nema veke Dusata crvjosa, se svi , potemneja- jaglenisa Zagubata uste boli , ne pomina, Ljubovta za tebe ne zgasna, Bolot za tebe , ne stivna Ne pomogna ni detelinata sto mi ja dari so cetiri lisja Da mi nosi sreka , da imam ljubov vecna . A mi donese taga, i zaguba bedna Kobni crnila vo nok edna letna, Te zagubiv –me napusti –so dusa v nebo letna Na angelite se prikluci , zgasna zvezda edna Go molev Boga da ne mi te zema , Pred tebe heroj bev –a v soba pracev ko zena Ti velev ke pomine , bolot ke stivne Se smeev pred tebe da te razveselam -i tesko ke zdivnev i vsrceto krvarev znam den na razdelba me ceka.. Crni ptici na stari te drvja sletani, Sal grakaat svoja pesna peat Aman, ... Sal graci od gavran ... znam los predznak ke e ! Se uste me boli , a dve godini eve Tebe te nema, zemjata te pokri A te pokriv so rozi , te iskapav so solzi, I na sekoja roza pecat od moj baknez staviv Da mi te cuva i stiti od raspadot zabot na vreme Vo bel fustan , nevesta te prativ Ti staviv sheboj, venec, vo kosa I liljan vo raka , brezletna od lovor Te ovencav mila, so crvena roza I verenicki prsten na raka ti staviv Da znae Gospod , deka verenica zema, I mislam vcera bese , koga gazese niz treva So bosite noze vo utrina rana I ko vcera da bese pred tebe glumev hrabar , a vo sobata placev i go molev Boga “Da ne mi te zema” ...Na gavol dusa prodavav-Ni toj ne sakase da ja kupi.. Uzivase vo bolkata moja I so prsti riev niz crnata zemja, tragovi da ostavam , tragovi od bolka od bezzemska ljubov a sal crno pod noktite ostana , duvna veter i tragovite gi snema Ja krevam glavata na suvoto drvo , sal crnite ptici naredeni stojat Grakaat pesna- “marshot na smrtta”, Ne mozam ziv v grob da legnam Ke cekam i mene smrtta da me zeme , ako ne smrtta togas zimski studoj. Posvetena na D.Lazarevska |
|
vodolija1977
Група Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Omilen poet mi e Jacques Prevert od nego eve gi moite najomileni pesni , mislam deka ke vi se bendisaat –mnogu pesni znam napamet od nego –a koga gi slusam ili recitiram prosto svrsavam od zborovite.
ZA TEBE MOJA LJUBAVI Otisao sam na trg ptica I kupio sam ptica za tebe moja ljubavi Otisao sam na trg cveca I kupio sam cveca za tebe moja ljubavi Otisao sam na trg gvozdja I kupio sam okove teske okove za tebe moja ljubavi A zatim sam otisao na trg roblja I tamo sam te trazio Ali te nisam nasao Moja ljubavi. Sjeti se Barbara Bez prestanka je kišilo nad Brestom tog dana A ti si hodala nasmijana Rascvjetana očarana pokapana Pod kišom Sjeti se Barbara Bez prestanka je kišilo nad Brestom A ja-ja sam se isto tako smješkao Sjeti se Barbara Ti koju ja nisam poznavao Ti koja me nisi poznavala Sjeti se Sjeti se ipak tog dana Ne zaboravi Neki se čovjek pod trijem sklonio I on te je zazvao po imenu Barbara I ti si potrčala k njemu pod kišom Pokapana očarana rascvjetana I njemu se bacila u naručaj Sjeti se tog Barbara I ne ljuti se na mene ako ti kažem ti Ja kažem ti svima koje volim Pa i onda ako sam ih vidio samo jedanput Ja kažem ti svima koji se vole Pa i onda ako ih ne poznajem Sjeti se Barbara Ne zaboravi Onu pametnu i sretnu kišu Na tvome sretnom licu Nad onim sretnim gradom Onu kišu nad morem Nad arsenalom Nad brodom s Ouuessanta O Barbara Kakva li blezgarija rat Što je s tobom sada Pod ovom kišom od željeza Od vatre čelika krvi A onaj koji te u svome stezao zagrljaju Zaljubljeno Da li je mrtav nestao ili još je uvijek živ O Barbara Bez prestanka kiši nad Brestom Kao što je kišilo onda Ali to više nije isto i sve je upropašteno Ovo je kiša od strašne i neutješne žalosti Ovo više nije ni oluja Od željeza čelika krvi Posve jednostavno oblaci Koji crkavaju kao štenad Štenad što nestaje uzvodno nad Brestom I odlazi da trune daleko Daleko veoma daleko od Bresta Od kojeg ne ostaje ništa Jacques Prévert DECA SE VOLE Deca kad se vole ljube stojeći Po kapijama noći Dok prolaznici ukazuju prstom na njih Ali decu kad se vole Baš je briga dal ih ko vidi Jer tu su samo njihove senke Treperave u noći I koje izazivaju kod prolaznika Bes prezir smeh i zavist Deca kad se vole nisu ovde ni za koga Tada su dalje odavde nego što je noć I puno dalje nego što je dan Ona su U zaslepljujućoj svetlosti prve ljubavi JUTARNJI DORUČAK Sipao je kafu U šoljicu Sipao je mleko U šoljicu sa kafom Stavio je šećer u belu kafu Kašičicom je Promešao Popio belu kafu Bez i jedne reči Zapalio je Cigaretu Pravio kolute Od dima Otresao pepeo U pepeljaru Bez i jedne reči Ustao je I ne pogledavši me Stavio je Šešir na glavu I uzeo kišni ogrtač Jer je padala kiša A onda je otišao Po kiši Bez i jedne reci I ne pogledavši me Tada ja spustih Glavu u ruke I zaplakah. Obletao je oko mene Obletao je oko mene Za vreme mnogih meseca dana i casova I stavio je najzad ruku na moje grudi Nazivajuci me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obecanje K'o sto se istrze cvet iz zemlje I zadrzao ga u svome secanju K'o sto se cuva cvet u zimskoj basti A ja Zaboravila sam na svoje obecanje I cvet je brzo svenuo Oci su mu se iskolacile Pogledao me je popreko I uvredio tesko A drugi je dosao i nije mi nista trazio Ali me je celu obuhvatio pogledom U casu za njega bila sam naga Od glave do pete I kada me je svukao Dopustila sam mu da od mene cini sta hoce A nisam znala ni ko je on Buket Sta tu radis devojcice Sa tim cvecem tek uzbranim Sta tu radis devojko Sa tim cvecem ne vise svezim Sta tu radis lepa zeno Sa tim cvecem koje vene Sta tu radis starice Sa tim cvecem davno vec uvelim - Cekam pobednika Adrijen Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Grudva snega koju si bacio na mene u Šamoniju prošle zime sačuvala sam je Eno je na kaminu pokraj svadbenog venca moje pokojne majke koju je ubio moj pokojni otac što je giljotiniran jednog tužnog zimskog jutra ili proletnjeg ... Grešila sam priznajem znala sam ostati duge godine ne vraćajući se kući Ali nikada ti nisam rekla da je to zato što sam bila u zatvoru grešila sam priznajem često sam tukla psa ali sam te volela Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! I Vrbova grana tvoj mali foksterijer koji je crk'o prošle nedelje sačuvala sam ga! Eno ga u frižideru i ponekad kad otvorim vrata da uzmem pivo ugledam jadnu životinju i to me strašno rastuži! A ipak to sam ja uradila jedne večeri da skratim vreme dok sam te čekala ... Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Sa vrha kule Sen-Žak bacila sam se prekjuče zbog tebe sam se ubila Juče su me zakopali u jedno divno groblje i mislila sam na tebe i večeras sam se vratila u sobu po kojoj si se šetao go u vreme dok sam još bila živa i čekala te Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! U redu grešila sam duge godine nisam se vraćala kući ali sam ti uvek krila da je to zato što sam bila u zatvoru! Grešila sam priznajem često sam tukla psa ali sam te volela! Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Lov na kita U lov na kita, u lov na kita, Govorio je otac gnevnim glasom Sinu Srećku pod šifonjerom, U lov na kita, u lov na kita Što nećeš Da ideš, ej? A što da lovim to živinče, Ništa mi nije učinilo, tata, Idi, ćale, lovi sam, Kad ti se sviđa, Ja više volim d' ostanem kod kuće s majkom I bata-Gasom. I otac na svom kitolovcu potpuno sam brodi Po uzburkanoj vodi... Otac na moru, Sin kod kuće, Kit van sebe. Čorbaluk supe vruće Prevrnu bata-Gasa. Bura bila strašna, Supa bila slasna. Srećko seo pa se vajko: Što ne odoh u lov, majko, U lov na kita? Zar priliku retku ja da upropastim I brkove svoje kitom ne omastim? Al' otvoriše se odnekuda vrata - Mokar i zadihan pojavi se tata Sa kitom na ramenu. I na sto kita tresnu, životinju lepu Plavooku, Što se ne viđa svakodnevno Pa reče plačevno: Šta žurite, požurite, Isecite ga, gladan sam, 'oću da jedem. Ali naš Srećko ustade kao od bede, Pogleda svoga oca u beonjače, U beonjače plavih očiju, Plavih kao u plavookog kita. A što jadno živinče da sečem kad mi Ništa nije učinilo? Neću, uzmite moj deo, reče. I na zemlju baci nož, A kit nož dograbi kako ga opazi I na oca jurnu, skroz ga proburazi. Joj, joj, reče bata-Gasa. Ovo meni na lov liči kad se love leptirići. I evo Evo Srećka gde čitulju sprema. Dok majka zbog muža crninu oblači, Kit dom razoreni gleda okom plačnim. I odjednom zakuka: Zašto ubih jadnog smetenjaka? Goniće me odsad sila motornjaka, Istrebiće celu moju retku felu. Nasmejavši se preteće Uputi se ka vratima, Udovici uzgred reče: Gospođo, ako me neko potraži, Budite ljubazni i recite: Kit je izašao, izvolite sesti I sačekajte ga ako vam ne smeta Vratiće se opet kroz petnaest leta... Tamničareva pesma Kuda lepi tamničaru Sa tim ključem poprskanim krvlju Idem da oslobodim onu koju volim Ako još ima vremena A nju sam zatvorio I nežno i svirepo Na najskrovitijem mestu svojih želja Na najdubljem mestu svojih nemira U laži budućnosti U gluposti zaklinjanja Hoću da je oslobodim Jer hoću da je slobodna Po cenu i da me zaboravi Po cenu i da ode Pa čak i da se vrati I da me još voli Ili da zavoli drugog A ako joj se taj dopadne Pa ona ode I ja ostanem sam Sačuvaću samo Na svojim dlanovima Do poslednjeg daha Blagost njenih dojki izvajanih ljubavlju " Jos jednom na reci" : ....Seti se zvao sam te Zimljivom kad bi ti bilo hladno Krhkom kad bih legao na tebe Seti se prve noci prvi put crni oblaci Bijank*ra vrzmali su se iznad fabrika a iza njih poslednje vatre Ulice praskozorja pravile su na reci jedne drhtave crvene odbleske Bila je zima a ti si drhtala kao ti jadni odblesci ali u zelenom somotu tvojih ociju plamtelo je sedamnaest proleca ljubavi jos se nisam usudjivao da te dodirnem samo sam te gledao dah tvog lepog tela koji je igrao pred tvojim ustima seti se...... ....Seti se Lezala si na vreci cementa u zaklonu od vetra i kad sam svoju ledenu ruku stavio na blagu toplotu tvoga srca tvoja mlada dojka odjednom se uspravila kao predivni cvet usred tajnih vrtova tvog mladog tela opruzenog skrivenog I ne zaboravi lepu zvezdu lepojko znas koju Ne zaboravi zvezdu zaljubljenih zvazdu trenutaka vecnosti zaglusujucu zvezdu zajednickog zadovoljstva Ko bi je ikad mogao zaboraviti..... |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zovem da ti čujem glas
mislim na tebe sunce izlazi dal ti falim kao meni ti pjesme ljubavne dal te podsjete što smo bili jedno drugome promjenila sam se nećeš me prepoznati kad ti kažem koliko značiš mi zovem da ti čujem glas, da te podsjetim na nas, da te pitam kako si, što je novo ljubavi zovem da ti kažem sve, tvoja sam i volim te i da nemam nikoga, samo tebe jednoga mislim na tebe sunce izlazi dal ti falim kao meni ti promijenila sam se nećeš me prepoznati kad ti kažem koliko značiš mi tebe jednoga... |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chinili smo to
Chinili smo to ispred ogledala; i na suncu; i u tami; i u vodi; i u travi,visokoj. Chinili smo to u chast choveka; u chast zveri; chast Boga. Ali oni nisu hteli da uche od nas, sve im je odavno poznato. Chinili smo to sa mashtom i u boji, okrshaj smedjih i ridjih malja, teshke uslishavajutje vezbe. Chinili smo to kao tochkovi i sveta bitja, sa vozachkom vestinom proroka. Chinili smo to sa sest krila i sest nogu. Ali nebo beshe tvrdo nad nama, kao letnja zemlja pod nama. * Jehuda Amihaj |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ce me nekad tvoje ruke prepoznati
kad u nama bude vec mnogo jeseni i zima kad mi sjaj u oku izblijedi od kisa i kad me mozda vise nece biti dali ces ponekad zaplakati noc kad te sjeti davna zaboravljena pjesma na sve ulice i restorane sva ona mjesta koja ces pamtiti po nasoj njeznosti i ljubavi u kristalnim prozorima plavim maglama da li ces ponekad zaplakati u prvi sumrak novog proljeca u toj jedinoj preostaloj zraci razbijenog sunca kad osjetis jos jednom dodir moga dlana kad me vise mozda nece biti a sve ce biti kao prije i ona rijeka plava i prozori tvoje sobe okrenuti daljinama u koje smo htjeli da li ces me ipak zaboraviti u predahu dviju ljubavi a znas da nam usne od istog poljupca boluju i da nas ista tuga progoni stoljecima Zeljko Krznaric |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da li je neophodno?
*** Dok tuzan vjetar juri ubijajutji leptire, ljubim te, i moja radost grize ti usta od shljive. Mora da te je boljelo da se na me priviknesh, na dushu mi divlju i samotnu, na ime od koga svi bjeze. Toliko smo puta vidjeli zvijezdu jutarnju kako gori, ljubetji jedno drugome ochi, i sumrak shto se nad nama gubi u lepezi shto se vrti. * Pablo Neruda |
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chinili smo to ispred ogledala;
i na suncu; i u tami; i u vodi; i u travi,visokoj. Chinili smo to u chast choveka; u chast zveri; chast Boga. Ali oni nisu hteli da uche od nas, sve im je odavno poznato. Chinili smo to sa mashtom i u boji, okrshaj smedjih i ridjih malja, teshke uslishavajutje vezbe. Chinili smo to kao tochkovi i sveta bitja, sa vozachkom vestinom proroka. Chinili smo to sa sest krila i sest nogu. Ali nebo beshe tvrdo nad nama, kao letnja zemlja pod nama. |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imaš u sebi nešto što ja nemam-
imaš mudrost koja te čini ženom, oblak koji te plaši sjenom , a ipak ti si ta obala kojoj može prići moja lađa, umorna i potrganih jedara. Imaš u sebi i dio mog djetinjstva mada ti se čini sasvim različito, jer pamtiš, jer ti i sada zvuk zvona topi dušu od stoljetnih zima. Imaš ti imaš neku tajanstvenu misao, ruke koje obgrle cijeli svijet, i dlanove na kojima raste plima. U tebi je i moj dio tuge, nemir onih koji sanjaju mirno, bujica kojoj tek tvoja duša znači kraj. I putovala si tako životom neprestano uz mene, a da me nisi ni vidjela ni osjetila. Tek si prepoznala zatvorenim očima ovaj dio neba koji tek treba posuti zvijezdama. Zeljko Krznaric |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVE NOĆI
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati, na primjer: “Noć je puna zvijezda, Trepere modre zvijezde u daljini". Noćni vjetar kruži nebom I pjeva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je a katkad je I ona mene voljela. U noćima kao ova, držao bih je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Voljela me, a katkad sam I ja nju volio. Kako da ne ljubim te njene velike nepomicne oci. Ove noći mogu napisati najtuznije stihove. Pomisao da je nema. Osjecaj da sam je izgubio. Slusati beskrajnu noc, bez nje jos beskrajniju. I stih pada na dusu kao rosa na livadu. Nije vazno sto moja ljubav nije mogla zadrzati. Noc je zvjezdovita I ona nije uz mene. Ista noc odijeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo vise isti. Vise je ne volim, zaista, ali koliko sam je volio. Moj glas je iskao vjetar da joj dodirnem uho. Drugome. Pripast ce drugome. Kao prije mojih poljubaca. Njen glas, Njeno sjajno tijelo. Njene beskrajne oci. Vise je ne volim, zaista, a mozda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug je zaborav. Jer sam je u nocima, kao ova, drzao u svom narucju, Moja je dusa nespokojna sto ju je izgubila. Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, I ovi stihovi posljednji koje za nju pisem. |
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVE NOĆI
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati, na primjer: “Noć je puna zvijezda, Trepere modre zvijezde u daljini". Noćni vjetar kruži nebom I pjeva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je a katkad je I ona mene voljela. U noćima kao ova, držao bih je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Voljela me, a katkad sam I ja nju volio. Kako da ne ljubim te njene velike nepomicne oci. Ove noći mogu napisati najtuznije stihove. Pomisao da je nema. Osjecaj da sam je izgubio. Slusati beskrajnu noc, bez nje jos beskrajniju. I stih pada na dusu kao rosa na livadu. Nije vazno sto moja ljubav nije mogla zadrzati. Noc je zvjezdovita I ona nije uz mene. Ista noc odijeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo vise isti. Vise je ne volim, zaista, ali koliko sam je volio. Moj glas je iskao vjetar da joj dodirnem uho. Drugome. Pripast ce drugome. Kao prije mojih poljubaca. Njen glas, Njeno sjajno tijelo. Njene beskrajne oci. Vise je ne volim, zaista, a mozda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug je zaborav. Jer sam je u nocima, kao ova, drzao u svom narucju, Moja je dusa nespokojna sto ju je izgubila. Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, I ovi stihovi posljednji koje za nju pisem. |
|
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dopadaš mi se kada ćutiš jer kao da si odsutna,
iz daljine me čuješ i glas te moj ne dodiruje. Kao da su ti oči nekud odletele i poljubac jedan sklopio usne. I pošto su sve stvari pune moje duše, izranjaš iz njih njome ispunjena. Leptiru sna, na moju dušu ličiš i ličiš na reč melanholija. Dopadaš mi se kada ćutiš i kad si kao odsutna. I kao da se žališ , leptirice zaljubljena. Iz daljine me čuješ i glas me tvoj ne dodiruje. Dozvoli mi da ćutim zajedno s ćutanjem tvojim. Pusti me da ti govorim tako©Ęe ćutanjem tvojim, svetlim kao svetiljka, jednostavnim kao prsten. Slična si noći, zaćutala i zvezdana. Ćutanje ti je od zvezda, tako daleko i čisto. Dopadaš mi se kada ćutiš jer kao da si odsutna. Daleka i bolna kao da si preminula. Samo reč, tada, jedan osmeh je dosta. I radostan sam, radostan što istina to nije. Pablo Neruda |
|
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
no nikoj kakjo tebee ne baknuvaa za toa si rodenaaa no ne znazm dal ke uspeam da prostam se i da zaboravam |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
UZALUD JE BUDIM
Budim je zbog sunca koje objasnjava sebe biljkama zbog neba razapetog izmedju prstiju budim je zbog reci koje peku grlo volim je usima treba ici do kraja sveta i naci rosu na travi budim je zbog dalekih stvari koje lice na ove ovde zbog ljudi koji bez cela i imena prolaze ulicom zbog anonimnih reci, trgova budim je zbog manufakturnih pejzaza, javnih parkova budim je zbog ove nase planete koja ce mozda biti mina u raskrvavljenom nebu zbog osmeha u kamenu drugova zaspalih izmedju dve bitke kada nebo nije bilo vise veliki kavez za ptice nego aerodrom moja ljubav puna drugih je deo zore koju budim budim je zbog zore, zbog ljubavi, zbog sebe, zbog drugih budim je mada je to uzaludnije negoli dozivati pticu zauvek sletelu sigurno je rekla: neka me trazi i vidi da me nema ta zena sa rukama deteta, koju volim to dete koje je zaspalo ne obrisavsi suze koje budim uzalud, uzalud, uzalud uzalud je budim jer ce se probuditi drukcija i nova uzalud je budim jer njena usta nece moci da joj kazu uzalud je budim ti znas, voda protice, ali ne kaze nista uzalud je budim treba obecati izgubljenom imenu necije lice u pesku ako nije tako odsecite mi ruke i pretvorite me u kamen |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nurnat vo tebe,
a telefonot zvoni, a niz zabi velam i vo nego gledam : - Ti normalen si ? |
|
Внеси реплика | страница <1 2728293031 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |