![]() |
|
Филозофџилница... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 81> |
Автор | ||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Човек, кој не може да се спознае себе си ..... не може да биде МУДАР..... човек кој не прифаќа не се прифаќа онаков каков што е,не може ( да научи ) да живее ...и човек кој не знае ништо за РЕАЛННОСТА во која ЖИВЕЕ, НИКОГАШ нема да знае што е СВЕТОТ !!"
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
...
![]() ![]() ![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Мислам дека ми се пие пиво во овој жежок ден-значи се уште мозокот не ми е варен, значи постојам и ќе си купам пиво
Наздравје
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
|
Sprotivnost na Ljubovta ne e Mrazenjeto tuku Ramnodusnosta ....
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
Човекот е ученик,болката е неговиот професор...
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
„Тајната на успешниот живот е да не умреш пред смртта“
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Јап... |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
па ти си био саде акцентиран
![]() ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Јап...
и таков акцент имам... ![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
јас па мислев имаш скопски акцент
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
Се согласувам... Акцентот ми беше на смислата на филозофијата... Изменето од којсумјас - 24.Мај.2010 во 08:26 |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Treba da se poznava Osho, da se znae shto toj navistina podrazbira pod filozofija i religioznost, za da se razbere onoa shto malu nespretno e prevedeno od angliski. Onoa prvoto, deka folozofiranjeto najchesto e luk i voda e OK, no vtoroto - za religioznosta, e neshto sosem podrugo od religioznosta koja ja podrazbirame nie (kako institucijaliziran versko-crkoven aspekt) vo nashiot sekojdneven zhivot. Toa e neshto slichno kako so Niche. Bez da se osoznae Niche ne mozhe navistina posubsticijalno da se diskutira za nego. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
ЧОВЕКОТ..мора да биде ДОВОЛНО ГОЛЕМ, да ги признае своите грешки ....доволно ПАМЕТЕН од нив да има корист ...и доволно СИЛЕН да ги исправи ....
|
||
|
||
![]() |
||
|
Изменето од којсумјас - 22.Мај.2010 во 18:47 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |