|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 34> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako ima pravo da bira, a ako jas imam pravo da sugeriram,
togas ne se soglasuvam so izbor na veronauka.
jas sum komunusticko dete, religijata nikogas ne bila zastapena vo moeto vospituvanje, pa sepak smetam deka mojot tatko komunist dobro si ja zavrsil rabotata.
sakam da kazam, osven za opsta kultura, nemam ideja kako i kolku ovoj predmet bi mu koristel na moeto dete vo negoviot razvoj kon zdrava licnost.
a sakam da nauci eden kup drugi ubavi i korisni raboti.
se soglasuvam deka marksizmot ni bese nametnata filozofija, no samo gledajki go toa od denesen agol. togas bese normalno i prirodno kako i "druze Tito mi ti se kunemo"
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
deckoto nad tebe protestira so ovoj post napisan od HALID abe ti citas li ili necitas |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza, иако работам во образование,не сум сосем информиран...но ако јас се прашувам- предметот Основи на религијата, би го предавале социолози,философи, а во недостаток на таков кадар историчари...Не би го наметнувал како задолжителен, туку факултативно или изборен.Тоа е мој став. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нас како да не прашаа едно време дали сакаме марксизам или не.А сега барем постои опција - ИЗБОРЕН ПРЕДМЕТ и ФАКУЛТАТИВЕН.
samo taka moze,...pa,ke vidime koj ke odi podolgo vreme,...mozebi vo pochetok i ke ima"guzva",...ama ,ponataka,...teshko da opstane "toa",...osobeno kaj postatrite uchenic,...ako ne gi prinudish,... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...mora da si priznaeme deka seushte glumime demokratija... vo dush*te site strukturi nad 35 godini dlaboko se seushte vo stariot obrazoven sistem... i roditeli i nastavnici i... eve ako pogledneme shto se sluci so maturata...shto ke mu e na medicinarot matematika...angliski...makedonski... pa i na pravnikot/mashinecot, arhitektot... sakal ili ne ...priznal ili... srbite dobro velat ...EPP...era psihologa i pedagoga... metodicarot / prakticarot e spakuvan vo fioka... dzabe mu se polozenite metodiki... mislam me razbirash shto zboruvam... |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам дали си ме разбрала...едно време учевме Марксизам или поточно Мраксизам(кој учеше, јас го користев како апче за спиење)и никој никого не прашаше дали сака да го изучува. Сега постои можност некој предмет да се изучува факултативно, а некои се изборни...што е во секој случај подемократски. |
||
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KOJ KE GO BANIRA DECKOTO NAD MENE? AJ CE VE MOLAM ADMIN...
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by Halid ibn Velid::: Ovaa drzava se vikat Makedonija,No narodot,Albanci,Turci,Bugari,Srbi,Grci...a Nikakvi Makedonci!!! |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нас како да не прашаа едно време дали сакаме марксизам или не.А сега барем постои опција - ИЗБОРЕН ПРЕДМЕТ и ФАКУЛТАТИВЕН.
------------------------------------------------------------------------------------------------- ...bez zamerki, ama tuka samiot sebesi malku si kontradiktoren... ne ne prashale...ucevme marksizam...pa sega nekoj utvrdil deka toa bilo demagogija i indoktrinacija... shto ako po nekoe vreme nekoj utvrdi isto i za veronaukata. Ne sum protiv...no ne sum i za... poveke sum za proshiruvanje na znaenjata so paleta na izborni predmeti od tipot...folklor... naroni obicai i tradicii...rakotvorbi... ekologija...a sum i za podelba na segashnive postoecki predmeti...na pomali segmenti...ili integriranje na ovie rasparcenite vo eden... ima urneci niz zemjive...samo treba da primenime neshto shto e pozitivno i dokazano... |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kejt-d-grejt, како што знаеш што е добро а што не за твоето дете, јас верувам дека сигурно знаеш и да пишуваш и да читаш, а можеби знаеш и некој странски јазик... можеби твојот ракопис дури да е и подобар од оној на учителката, така да не мора да го праќаш на училиште детето.Веројатно имаш некоја стручност, па би можела да му ја пренесеш на детето...оттука следува дека нема потреба и од образование. На тој начин и државата ќе заштеди многу за еден така гломазен ресор каков што е образованието, или ако не друго - ќе се намали бројот на учители и училишта. На училиште нека повелат да ги праќаат своите деца неписмените. Нас како да не прашаа едно време дали сакаме марксизам или не.А сега барем постои опција - ИЗБОРЕН ПРЕДМЕТ и ФАКУЛТАТИВЕН. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa,...gjupci li se ,...ili shto,...
|
||
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...e ako ne si ti propadnavme...(5) za podelbata na dvosloznite zborovi... pa izleze i zborot ..vero...deka grcite ni go ukradoa... |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma,kakva vero.....ushte i nauka pa,............koj saka neka si "tupi" pametot so nea,...
|
||
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da se soglasuvame!!! |
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
Внеси реплика | страница <1 2728293031 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |