IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија го призна Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија го призна Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 46>
Автор
Порака Обратен редослед
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:30
Originally posted by kosowar kosowar напиша:

kako sto e izrael vo arapskiot zaliv taka ke bide kosovo vo balkanot, neka nie so sreka , ama makedonija nema da bide napadnata bidejki ja priznaa a srbija lelelelel Bog neka mue na pomos.
колку и да се трудам не можам да ве перцепирам како културен народ кој знае да размислува.(секоја чест на исклучоците,знам дека има и такви)секогаш имате нови и нови желби а ако не следи закана.време ви е да се осознаете кои сте и колкава ви е чергата па толку да ги пружате и нозете
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
kosowar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Октомври.2008
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kosowar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:23
kako sto e izrael vo arapskiot zaliv taka ke bide kosovo vo balkanot, neka nie so sreka , ama makedonija nema da bide napadnata bidejki ja priznaa a srbija lelelelel Bog neka mue na pomos.
Zivella, Zivella, Kosovska Drzava
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:23
читам и не можам да поверувам.што не си се потпишал делија србија туку делија скопје???па исселисе во Србија ако она убаво ти звучи,што си останал овде?знаеш ли дека Србија не ја признава афтокефалноста на нашата црква а со самото тоа не не признава и нас како народ
заебанцијата -србија ко нокија,сваки модел је све мањи-ќе излезе дека во ствари не е заебанција
можеби нашето признавање на косово е избрзано зашто косоварите се изјаснија дека нас ќе не признаат само под името под кое ќе не прими нато и еу ама ни србија не е подобра од нив

Изменето од moira - 10.Октомври.2008 во 22:45
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:21
Originally posted by kosowar kosowar напиша:

bravo anastasea, ama dzabe sto nema komu da mu kazes, ne se srbite pametni kako nas pa da mozad da ja upotrebat logikata, siroti

Ај ти не се прави паметен, не беше тоа коментар за вашата памет или за нечија глупост. Мене ми се смачи веќе од вакви коментари, сите теми ги испосраа, со извинување...

Лично, кога би се прашувала, никогаш не би го признала Косово... Сите знаеме како и на кој начин дојде до независност и верувам со тоа сите се согласни. А уште ни се свежи и сеќавањата на болката која ни ја нанесоа дел од тамошното население во 2001-ва година...
Но, од аспект на државните интереси, треба да бидеме малку прагматични, па и од вакви тешки одлуки да се успее да се извлече корист. Сметам дека признавањето е ептен изнудено (не за џабе беше Гејтс тука) и избрзано од наша страна... Освен ако позади тоа не се крие некој друг договор, оти нели политиката не е во она што го гледаме и слушаме, секогаш има некоја друга позадина... Косово, за жал, е реалност сакале ние да признаеме или не... Со такви моќни сојузници, ние не сме тие што одлучуваме, можеме само да се согласиме со одлуката или не. Притоа, сосема се на место некои од забелешките на опозицијата, дека со оваа одлука треба да се раководиме пред се од заштита на националните интереси, да се обезбедат некои гаранции од Косово како и признавање под уставното име... Без тоа, признавањето на Косово е само еден глуп полтронистички потег на одобрување на се што од нас бараат светските моќници...
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kosowar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:09
bravo anastasea, ama dzabe sto nema komu da mu kazes, ne se srbite pametni kako nas pa da mozad da ja upotrebat logikata, siroti
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:07
@DelijaSkopje

Како бе не ти е срам???... Оди ова пишувај си го на српски форуми, доста тука лечиш комплекси! Темата не е Србија туку Македонија го призна Косово... Ако си македонец, што не си, ќе кажеше збор - два за признавањето, но од аспект на Македонија... Мене ме интересира Србија колку што и таа се интересира за мене, значи ич...
Одете таму на српските форуми па плукајте по нас колку сакате, тука сте на македонски форум и престанете веќе еднаш со таа Србија... Аман!

Изменето од moira - 10.Октомври.2008 во 22:46
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:06
Originally posted by Царевић Царевић напиша:

Пошо немаат веќе место на Косово и Метохија да се размножуваат а им течат лиги за западна македонија

Toa treba da se regulira so zakon a boga mi i za onie sto dojdoja za vreme na Kosovskata kriza.
I pred toa, nema logika veke da bidat tuka.
Sto se odnesuva do razmnozuvanjeto neka si go regulirat i toa , se razmnozuvaa za da go dobijat onaa sto go sakat, sega mislam deka treba da namalat tempo.
Кон врв
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:06

Пошо немаат веќе место на Косово и Метохија да се размножуваат а им течат лиги за западна македонија

za zhal potpolno tochno

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:04
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:04
Гејтс: Има само еден пат до членство во НАТО

Гејтс: Потребна е едногласна согласност на сите членки на Алијансата

На самитот на министри за одбрана од ЈИЕ, гостин беше американскиот државен секретар за одбрана Роберт Гејтс, што му дава посебна тежина. Исто така, како што се очекуваше, спорот околу името со Грција и меѓународните НАТО операции во фокусот на разговорите на Гејтс со македонскиот државен врв.

Ova e gospodinot koj gi donese instrukciite na Amerika, za nas i za Crna Gora nie samo storivme ona sto ni bese dirigirano.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:02

Сега уште толку ќе ти се населат ќе видиш

Pak ke prasam kazi mi ja logikata.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kosowar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 15:00
ne znam zosto ama mnogu sum sreken , a znaete zosto , bidejki srbija zaeba , i toa se zaeba do usta, hahaha
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 14:59
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Sakav da kazam bi bil najsreken koga Kosovcite bi se vratile na Kosovo.

Јас би бил најсреќен кога сите сега би дошле тука и би се населиле околу тебе да имаш такво ДИВО ПЛЕМЕ за комшии... И да си живеете среќно и весело...

Изменето од DelijaSkopje - 10.Октомври.2008 во 14:59
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2008 во 14:58
Сега уште толку ќе ти се населат ќе видиш
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,184 секунди.