![]() |
|
Македонија го призна Косово |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2526272829 46> |
Автор | |
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
колку и да се трудам не можам да ве перцепирам како културен народ кој знае да размислува.(секоја чест на исклучоците,знам дека има и такви)секогаш имате нови и нови желби а ако не следи закана.време ви е да се осознаете кои сте и колкава ви е чергата па толку да ги пружате и нозете
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
kosowar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
kako sto e izrael vo arapskiot zaliv taka ke bide kosovo vo balkanot, neka nie so sreka , ama makedonija nema da bide napadnata bidejki ja priznaa a srbija lelelelel Bog neka mue na pomos.
|
|
Zivella, Zivella, Kosovska Drzava
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
читам и не можам да поверувам.што не си се потпишал делија србија туку делија скопје???па исселисе во Србија ако она убаво ти звучи,што си останал овде?знаеш ли дека Србија не ја признава афтокефалноста на нашата црква а со самото тоа не не признава и нас како народ
заебанцијата -србија ко нокија,сваки модел је све мањи-ќе излезе дека во ствари не е заебанција
можеби нашето признавање на косово е избрзано зашто косоварите се изјаснија дека нас ќе не признаат само под името под кое ќе не прими нато и еу ама ни србија не е подобра од нив Изменето од moira - 10.Октомври.2008 во 22:45 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Ај ти не се прави паметен, не беше тоа коментар за вашата памет или за нечија глупост. Мене ми се смачи веќе од вакви коментари, сите теми ги испосраа, со извинување...
Лично, кога би се прашувала, никогаш не би го признала Косово... Сите знаеме како и на кој начин дојде до независност и верувам со тоа сите се согласни. А уште ни се свежи и сеќавањата на болката која ни ја нанесоа дел од тамошното население во 2001-ва година...
Но, од аспект на државните интереси, треба да бидеме малку прагматични, па и од вакви тешки одлуки да се успее да се извлече корист. Сметам дека признавањето е ептен изнудено (не за џабе беше Гејтс тука) и избрзано од наша страна... Освен ако позади тоа не се крие некој друг договор, оти нели политиката не е во она што го гледаме и слушаме, секогаш има некоја друга позадина... Косово, за жал, е реалност сакале ние да признаеме или не... Со такви моќни сојузници, ние не сме тие што одлучуваме, можеме само да се согласиме со одлуката или не. Притоа, сосема се на место некои од забелешките на опозицијата, дека со оваа одлука треба да се раководиме пред се од заштита на националните интереси, да се обезбедат некои гаранции од Косово како и признавање под уставното име... Без тоа, признавањето на Косово е само еден глуп полтронистички потег на одобрување на се што од нас бараат светските моќници...
|
|
![]() |
|
kosowar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
bravo anastasea, ama dzabe sto nema komu da mu kazes, ne se srbite pametni kako nas pa da mozad da ja upotrebat logikata, siroti
|
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
@DelijaSkopje
Како бе не ти е срам???... Оди ова пишувај си го на српски форуми, доста тука лечиш комплекси! Темата не е Србија туку Македонија го призна Косово... Ако си македонец, што не си, ќе кажеше збор - два за признавањето, но од аспект на Македонија... Мене ме интересира Србија колку што и таа се интересира за мене, значи ич...
Одете таму на српските форуми па плукајте по нас колку сакате, тука сте на македонски форум и престанете веќе еднаш со таа Србија... Аман! Изменето од moira - 10.Октомври.2008 во 22:46 |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Toa treba da se regulira so zakon a boga mi i za onie sto dojdoja za vreme na Kosovskata kriza. I pred toa, nema logika veke da bidat tuka. Sto se odnesuva do razmnozuvanjeto neka si go regulirat i toa , se razmnozuvaa za da go dobijat onaa sto go sakat, sega mislam deka treba da namalat tempo. |
|
![]() |
|
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
za zhal potpolno tochno |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Пошо немаат веќе место на Косово и Метохија да се размножуваат а им течат лиги за западна македонија
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Гејтс: Има само еден пат до членство во НАТО
Гејтс: Потребна е едногласна согласност на сите членки на Алијансата На самитот на министри за одбрана од ЈИЕ, гостин беше американскиот државен секретар за одбрана Роберт Гејтс, што му дава посебна тежина. Исто така, како што се очекуваше, спорот околу името со Грција и меѓународните НАТО операции во фокусот на разговорите на Гејтс со македонскиот државен врв. Ova e gospodinot koj gi donese instrukciite na Amerika, za nas i za Crna Gora nie samo storivme ona sto ni bese dirigirano. |
|
![]() |
|
Pak ke prasam kazi mi ja logikata. |
|
![]() |
|
ne znam zosto ama mnogu sum sreken , a znaete zosto , bidejki srbija zaeba , i toa se zaeba do usta, hahaha
|
|
|
|
![]() |
|
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Јас би бил најсреќен кога сите сега би дошле тука и би се населиле околу тебе да имаш такво ДИВО ПЛЕМЕ за комшии... И да си живеете среќно и весело... ![]() Изменето од DelijaSkopje - 10.Октомври.2008 во 14:59 |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Сега уште толку ќе ти се населат ќе видиш
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2526272829 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |