|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 137> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zbunet
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... нема да кажам повеќе зборови кои не ги мислам...иако ги мислам...иако велиш дека се само фантазија, плод на невозможна желба кој те поттикнува да помислиш на она со кое раскрсти во мислите додека го дотеруваше она лице наменето за јавноста за да бидеш видена со целиот сјај на пламенот кој букти во твоите очи без да биде забележано во позадина плаветнилото на одвоеното младо пламенче кое го предизвикувам со целата моќ на мојата појава која не е доволна да се разгори и покрај се. Велиш среќна си, а не ми е доволно да бидам целосно среќен заради тоа, треба да се претвориш во ѕвезда видлива и во најсветло утро за такво нешто, да се почуствувам задоволен од моето постоење. Само сум алатка за да бидеш она што си, онака како те гледам, најсветла ѕвезда во центарот на галаксијата каде е збирот на убавината и светлината. Нема да бидам задоволен се додека не те претворам во божица иако ништо не претворам, само го вадам на виделина она што си, она што никогаш не го знаеше за себе, она заради кое сум пратен да постојам крај тебе од оние сили кои ни обезбедуваа гранчиња за гнездо и сеуште се тука, сеуште ми говорат да ја запалам најсилната искра во тебе додека раката ми трепери на ветерот кој се обидува да го згасне пламенот кој извира од мојата дланка. Ќе биде силна светлина, тоа ме плаши, колку ќе умеам да се справам со вечниот ден заборавајќи дека некогаш воопшто постоеле мракот и сенките кога ќе се соединиме проѕирни, кога секоја мисла видлива ќе биде, кога говорот ќе стане нешто минато и заборавено, кога ќе биде ослободен смисолот да се прикаже во разнобојната лепеза на исконските потреби.
Пламенот се посилно извира од моите дланки, во моменти на колебање одам на пусти места да рушам заборавени ѕидови претварајќи ги во фина прашина која го твори обликот на твоето лице и тело, силата ми вели дека таа моќ е наменета за тебе како што секој има за некого без да знае, а јас знам за кого е, но ме гледаш уплашено, сеуште не знаеш дека јас сум тој...ќе чекам да спознаеш, не сум тој што води, оној сум кој сака заедно со тебе да тргне кон врелата светлина која ги топи сите колебања... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zbunet!!!!
Kaj si???? |
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
apce ma..generacijo moja...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........
|
|
apce
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zbunet
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da be a AVGUST bil daleku
no togs e zesko, i super vreme za edno pivce |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........
|
|
apce
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Збунет има многу... ја има љубовта и вниманието на бајаги негови обожавателки
Нема поголем дар од тоа кога некој ти дари минути од својот жвот, од своето време. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а сепак ...
како двеикусургодишен, верен и вреден член, можеби заслужува нешто повеќе од - одмор |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
така е мамад.
да бидеш забавувач е потешко одошто да бидеш стенкало и да се пекмезиш. се надевам дека со лесно ќе си ги наполни батериите. за себе, ако не за нас. |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Збунет има право на одмор како сиот нормален свет. Ќе одмори, ќе ги наполни батериите и ќе ни ја одмори душата со една романтична прошетка
Тој знае дека некој мнооогу сака цвекиња и дека кога е вон шема, со паднат морал една серија од букети прават чуда. |
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |