IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - ЗБУНЕТОВА ТЕМА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗБУНЕТОВА ТЕМА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 137>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2009 во 20:49
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

... нема да кажам повеќе зборови кои не ги мислам...иако ги мислам...иако велиш дека се само фантазија, плод на невозможна желба кој те поттикнува да помислиш на она со кое раскрсти во мислите додека го дотеруваше она лице наменето за јавноста за да бидеш видена со целиот сјај на пламенот кој букти во твоите очи без да биде забележано во позадина плаветнилото на одвоеното младо пламенче кое го предизвикувам со целата моќ на мојата појава која не е доволна да се разгори и покрај се. Велиш среќна си, а не ми е доволно да бидам целосно среќен заради тоа, треба да се претвориш во ѕвезда видлива и во најсветло утро за такво нешто, да се почуствувам задоволен од моето постоење. Само сум алатка за да бидеш она што си, онака како те гледам, најсветла ѕвезда во центарот на галаксијата каде е збирот на убавината и светлината. Нема да бидам задоволен се додека не те претворам во божица иако ништо не претворам, само го вадам на виделина она што си, она што никогаш не го знаеше за себе, она заради кое сум пратен да постојам крај тебе од оние сили кои ни обезбедуваа гранчиња за гнездо и сеуште се тука, сеуште ми говорат да ја запалам најсилната искра во тебе додека раката ми трепери на ветерот кој се обидува да го згасне пламенот кој извира од мојата дланка. Ќе биде силна светлина, тоа ме плаши, колку ќе умеам да се справам со вечниот ден заборавајќи дека некогаш воопшто постоеле мракот и сенките кога ќе се соединиме проѕирни, кога секоја мисла видлива ќе биде, кога говорот ќе стане нешто минато и заборавено, кога ќе биде ослободен смисолот да се прикаже во разнобојната лепеза на исконските потреби.
Пламенот се посилно извира од моите дланки, во моменти на колебање одам на пусти места да рушам заборавени ѕидови претварајќи ги во фина прашина која го твори обликот на твоето лице и тело, силата ми вели дека таа моќ е наменета за тебе како што секој има за некого без да знае, а јас знам за кого е, но ме гледаш уплашено, сеуште не знаеш дека јас сум тој...ќе чекам да спознаеш, не сум тој што води, оној сум кој сака заедно со тебе да тргне кон врелата светлина која ги топи сите колебања... 

ухмечтаење
мечтаење
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2009 во 20:05
zbunet
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2009 во 20:00
... нема да кажам повеќе зборови кои не ги мислам...иако ги мислам...иако велиш дека се само фантазија, плод на невозможна желба кој те поттикнува да помислиш на она со кое раскрсти во мислите додека го дотеруваше она лице наменето за јавноста за да бидеш видена со целиот сјај на пламенот кој букти во твоите очи без да биде забележано во позадина плаветнилото на одвоеното младо пламенче кое го предизвикувам со целата моќ на мојата појава која не е доволна да се разгори и покрај се. Велиш среќна си, а не ми е доволно да бидам целосно среќен заради тоа, треба да се претвориш во ѕвезда видлива и во најсветло утро за такво нешто, да се почуствувам задоволен од моето постоење. Само сум алатка за да бидеш она што си, онака како те гледам, најсветла ѕвезда во центарот на галаксијата каде е збирот на убавината и светлината. Нема да бидам задоволен се додека не те претворам во божица иако ништо не претворам, само го вадам на виделина она што си, она што никогаш не го знаеше за себе, она заради кое сум пратен да постојам крај тебе од оние сили кои ни обезбедуваа гранчиња за гнездо и сеуште се тука, сеуште ми говорат да ја запалам најсилната искра во тебе додека раката ми трепери на ветерот кој се обидува да го згасне пламенот кој извира од мојата дланка. Ќе биде силна светлина, тоа ме плаши, колку ќе умеам да се справам со вечниот ден заборавајќи дека некогаш воопшто постоеле мракот и сенките кога ќе се соединиме проѕирни, кога секоја мисла видлива ќе биде, кога говорот ќе стане нешто минато и заборавено, кога ќе биде ослободен смисолот да се прикаже во разнобојната лепеза на исконските потреби.
Пламенот се посилно извира од моите дланки, во моменти на колебање одам на пусти места да рушам заборавени ѕидови претварајќи ги во фина прашина која го твори обликот на твоето лице и тело, силата ми вели дека таа моќ е наменета за тебе како што секој има за некого без да знае, а јас знам за кого е, но ме гледаш уплашено, сеуште не знаеш дека јас сум тој...ќе чекам да спознаеш, не сум тој што води, оној сум кој сака заедно со тебе да тргне кон врелата светлина која ги топи сите колебања... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2009 во 11:52
Zbunetзбунетост!!!!
Kaj si????тага
Кон врв
Enigma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Април.2008
Поени: 9984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Enigma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2009 во 10:30
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2009 во 15:06
apce ma..generacijo moja...бакнеж
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2009 во 14:52
плачење.........чекање
apce
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 19:22
zbunet среќа

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 10:03
da be a AVGUST bil daleku
no togs e zesko, i super vreme za edno pivce
среќа
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2009 во 09:53
чекање.........охголемо%20гушкање
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 22:40
Збунет  има многу... ја има љубовта и вниманието на бајаги негови обожавателкизадоволство
Нема поголем дар од тоа кога некој ти дари минути од својот жвот, од своето време.изненадување
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 22:35
а сепак ...

како двеикусургодишен, верен и вреден член, можеби заслужува нешто повеќе од - одмор
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 22:29
така е мамад.
да бидеш забавувач е потешко одошто да бидеш стенкало и да се пекмезиш. се надевам дека со лесно ќе си ги наполни батериите. за себе, ако не за нас.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2009 во 22:13
Збунет има право на одмор како сиот нормален свет. Ќе одмори, ќе ги наполни батериите и ќе ни ја одмори душата со една романтична прошетка голема%20насмевка
Тој знае дека некој мнооогу сака цвекиња и дека кога е вон шема, со паднат морал една серија од букети прават чуда.големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 137>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.