![]() |
|
Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 69> |
Автор | |
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Александар... зошто многумина мислат дека ние сме некој фактор за некакви си бизнис приказни на Балканот... не мислиш дека ако е така, тоа многу полесно се решава со евриња на сметка на некојситаму... и решен проблем...? зошто некој за таква работа би правел дестабилизација...? колку сме ние моќни да влоијаеме на бизнис тековите во Европа...? или повторно ние сме.... почеток и крај...?!!! |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Добро, ајде вака да поставиме прашање.
Кој би имал интерес или интереси да се запука во Македонија како во 2001 година?
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Ок...
не е ЕУ, не е САД... не е ВМРО... не е СДСМ... кој е тогаш....? и како тоа сите се прават дека не знаат...? тие 40 разбојници без Али Баба... паднале од небото...? еве ти си наивен и не знаеш... еве и јас сум наивен и не знам... има некој што знае...? има ли некој кој треба да знае...? а...? еве ти кажи... Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 14:47 |
|
![]() |
|
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Значи ако причина е гасоводот за да се дестабилизира Македонија тоа не би го прифатил како јак аргумент бидејки има начини тоа да се направи многу поцивилизирано.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Добро.
Ајде, не е ЕУ или САД. Кој е тогаш, кој го направил ова со Гошинце? Веднаш ќе кажам, во глупавите обвинувања на ВМРО дека СДСМ е виновна и со не знам какви агенди обратно, дека Владата го направила тоа пак со некакви глупави агенди, ми е ептен глупаво и да праам муабет.
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Јас мислам дека се правиш премногу наивен...
а не си... зошто...? ![]() колку има дронови на политички партии кои провоцираат рекции на форуми... зошто...? и јас нели прашав прв... зошто ЕУ би го правела тоа...? |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Па добро, кој според тебе стои за нападот, мислам која е целта според тебе.
Јас мислам дека ова е со цел дестабилизација на Македонија, а причини за тоа не знам кои се.
|
|
|
![]() |
|
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Фикс за во Македонија да створиш проблем не треба многу.Теории на заговор има многу но не треба да отфрлиме една претпоставка,дека неколку илјади евра дадени на некоја група да створи вештачки проблем нема да го оттргни вниманието од некои актуелни настани кои ги засегаат сите во државата.
|
|
![]() |
|
Зошто би го правеле тоа...?
зошто им наредиле да ја нападната караулата...? П.С. Само немој за масони и светски завери... аман... и тоа дека Македонија е центар на светот... па цел свет се замара и прави завери за нас тука... нешто друго ако може... ![]() Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 14:11 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Па што мислиш Кој Сум Јас, кој диригира со провокации од Косово како последната на Македонска територија, кој ин наредил на тие што ја нападнаат караулата да го направат тоа?
Па Косоварите не прдат, ако за тоа немаат дозвола од ЕУ и САД.
|
|
|
![]() |
|
Кој направил проблем...? ЕУ...?!!! ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Истите приказни секогаш....ЕУ била загрижена....па тие се тамо администрација, тие раководат со Косово, ците институции се под нивна надлежност за било што.....демек не знаат што и како се случува.
Ова е чисто лицемерие, прво напрај проблем а потоа изигравај спасител и загриженост...смешно
|
|
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Фина е колумната, само што има еден проблем а тоа е дека напишана од странец, од човек кој не може да бидеме сигурен дали и каке е информиран за вистинските случувања во нашата држава...
и сега, бараш ЕУ и САД да го осудат нападот а збориш за колумна напишана од русин....мене сите тие надворешни фактори ми се исто и обично срање, искрено. еве и дел од реакциите Брисел и Москва загрижени за упадот во караулата во ГошинцеПоради сериозноста на состојбата, Mакедонија и Kосово треба да одржат состанок на највисоко ниво, на кој ќе треба да договорат тесна соработка во борбата со илегалните преминувања на границата. Вака реагираше Eвропската Унија на нападот на караулата23.04.2015 12:18:54 ![]() Поради сериозноста на состојбата, Mакедонија и Kосово треба да одржат состанок на највисоко ниво, на кој ќе треба да договорат тесна соработка во борбата со илегалните преминувања на границата. Вака реагирашеEвропската Унија на нападот на караулата во Гошинце, откако го осуди актот. По македонскиот државен врв, и Брисел побара сите политички субјекти да се однесуваат одговорно. „Ние сме загрижени за насилниот инцидент во полициската станица во Гошинце во општината Липково. Од суштинско значење е тоа да се решава на одговорен начин. Очекуваме властите и политичките партии да вложат максимални напори за да се избегне какво било зголемување на политичките или меѓуетничките тензии“ – вели Анка Падурари од прес – служабата на комесарот за добрососедство и преговори за проширување. Загриженост за нападот изрази и министерството за надворешни работи на руската федерација. „На ситуацијата влијае, пред се, сериозниот недостиг од владеење на правото и безбедноста во Косово, што претставува очигледна последица од нерешавањето на косовскиот проблем во целина. Не може да се игнорираат и се почестите великоалбански пароли во регионот “, изјавија од министерството. Изменето од Ninja 35 - 23.Април.2015 во 13:12 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Туку мене ме интересира друга работа?
Зошто ЕУ и САД не го осудија нападот на караулата до денес, еве дба дена нема никаква реакција на осуда од нивна страна, што е многу симптоматично. Дека нешто некој ни мати од надвор е повеќе од јасно и обвинувањата партиски што ги гледаме од двете најголеми партии се приказни за мали деца. |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |