|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 65> |
Автор | |||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ја распнавме на крст, како што вика Мицов, ај стварно релакс малку, па има и други теми освен оваа
|
|||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
е ние релаксираме со Енциклопедиата
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И во Светите Книги не може да стои баш секој поим, па вие сте се запнале за една енциклопедија, и тоа прва наша...Релакс малку!!!
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
е само 2 тома е с пак
во Болшаjа Македонскаjа Енциклопедиа ке има повеке |
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сега прочитав дека црквата Св. Ѓорги во село К*рбиново, преспанско, воопшто не е спомната. Црква со едни од најубавите фрески со непорценлива вредност во историјата на светската умтност воопшто. Црквата е од 12 век, и тие фрески - ако добро памтам - , во Св. Пантелејмон над Скопје и некој црква во Косово, се сликани од истите фреско-сликари. За црквата се пишувани многу книги, а и од странски познавачи на историјата на уметноста е потврдено дека се работи за раритет од највисок ранг на нашава планета.
Е тоа нашите академици „заборавија“ да го стават. (има многу повеќе да се пишува од моето познавање. Јас ја имам посетено црквата неколку пати.) Македонијо, до каде ќе одиш во сопственото газење врз себе? Изменето од chuchuliga - 07.Октомври.2009 во 11:25 |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
нова болест - енциклопедоманија
три недели е топ тема |
|||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еве вознемирени грагани компарират со британика
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3289A5BAAD529748AC445A5C443B9D63 ама кашата станува уште поголема |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
стварно е хардкор литературата на балканов
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kој на друг гроб копа, самиот во него паѓа. Проблемот е што таму Грците нема да излезат на протест или да се закануваат со насилство, туку си ја користат нивната позната тактика, односно, штом нешто не одговара веднаш Болано ( грчки градоначалник кој иако осуден не смеат да го затворат ) оди во Атина, па од таму се враќа со порака за вето и реактивирање на операцијата "Железна метла". Последниот пат, по осудата на Болано, Грција се закани со активирање на "Железна метла" и протерување на сите нелегални емигранти ( минимум 200 000 луѓе ) засекогаш од Грција. |
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto se sluci so ovaa enciklopedija, razbudi stari duhovi...se smeev sama so sebe na"slucajnosta", kako se sluci taka odnenadez od zaspaniov narod da blesnat tolkute vistini na videlina: konkretno, deka ONA i UCK se teroristicki org, deka se pomognati od Amerika i Britanija, i sl...vistini, koi vistina, se politicki nepozelni i nepametni da se kazat glasno.
Politikata ne ja favorizira taa iskrenost, i ne e dobra vprocem za nasite interesi, toa e jasno. Ako saka ovaa zemja da napreduva ekonomski, mora da prijateluva so Amerite, i nivnite paroli za etnicki sozivot. Ne e vazno sto Avganistan i Niger se najnisko rangirani tokmu poradi zapadnite ideologii za demokratija i sozivot. Bitno e deka toa se uslovi koi Mk mora da gi ispolni i toa e toa. Citam bas sega kolumna vo Dnevnik od Teuta Arifi, se zali sto Albancite dozvoluvaat drzavnicka pasivnost otkako kako pozrtvuvan narod uspeaa da izdejstvuvaat nov ustaven status i slicno. Kako dozvoluvaat samo albanskite prvacinja da ucat makedonski a ne i makedonskite albanski. Da bidam iskrena Teuta, i mene seuste, za zal, mi e tesko da go prifatam vasiot nov ustaven status, Ramkovniot i slicno. Veren mi e podatokot koj skoro izleze, ne se sekjavam od kogo bese, deka Albancite brojat 17% vo Mk, i deka popisot koj bese osnova za Ramkovniot e falsifikuvan. Jas sepak smetam deka e najpravedno Albancite da si go zadrzea statusot na malcinstvo vo ovaa zemja. I onaka ne se drzavnicki narod, i ova ne samo poradi Grujo i negovata politika, tuku poradi toa sto kako narod povekje se borat za sebe i svoite etnicki interesi,otkolku za celata drzava. Ova go velam vo duhot na iskrenosta od enciklopedijata koja me inspirirase. Znam deka sega seto e zaludno, mozebi i nepotrebno, i nepametno da se kaze. Idninata e bitna, megjutoa ete minatoto go ostavame zad sebe so ovie duhovi, koi sakale ili ne, kje prodolzat da bitisuvaat vo naseto kolektivno nesvesno. Ne se somnevam deka enciklopedijata e za kompletna revizija, deka e nesmasno napisana, namesta nekorektna.... Isto, ne se somnevam deka Grujo e nejzin mentor, vprocem, covekot e capo di tutti cappi. Samo se prasuvam, kako eden covek (ova figurativno), so seto znaenje, dostoinstvo i ugled kako akademik-simbol na um, svesnost, moral...go stavil seto pod noze, tolku lesno, tolku brzo? Изменето од Kali - 06.Октомври.2009 во 15:34 |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram na ubavite zborovi Buggyman. Golem pozdrav do tebe! Neka e ziva i vecna Makedonija! |
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
интересна работа ова балкансково домино
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |