![]() |
|
Црвенковски старо-нов лидер на СДСМ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 35> |
Автор | |
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na gospodata ne im e jasno deka Crvenkovski koga stana drzjavnik vo SDSM ja ostavi duplikatot chlenska knishka. A, onaa so orginal 001, denje ja nosi na srce, a nokje si ja chuva pod pernica. Definitivno, moira....narodov ne ni e upaten, a e inficiran. Mislam dekakje se slozjish? |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
Karamazov ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Iskreno zalam za SDSM
|
|
tre, tri, tra
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Не ми е јасен насловот на темата!
Те молам само појасни ми кога Црвенковски излегол од СДСМ...ќе бидеш љубезен? |
|
![]() |
|
oon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
По завршување на претседателскиот мандат Црвенковски дефинитивно се враќа во редовите на СДСМ. Претседателот одлучил, со Груевски ќе се соочи на избори, но не на претседателските, туку на парламентарните.
- Г-дине Груевски, оваа желба не можам да не ви ја исполнам. Ќе се соочиме на избори, ама не на претседателските како што вие сакате, бидејќи на нив и не можете да учествувате, туку на парламентарните кога и да се одржат. Ви ветувам дека вистинската политичка битка за вас, допрва почнува. Ќе се вратам и ќе се активирам во СДСМ за да оваа погубна политика на ВМРО биде поразена - изјави претседателот на РМ Бранко Црвенковски. Претседателот на денешната конференција одговори на сите прашања на кои беше прозван изминативе 10 дена. Прво се огради од тезата дека го аболицирал Заев и не ги потпишал указите за 6-те закони поради тесно партиски мотиви, односно како неформален лидер на СДСМ. - Дали сум Јас неформален лидер и на ЛДП и Јован Манасијевски? - Дали сум Јас неформален лидер и на довчерашните коалициони партнери на Груевски, НСДП и Тито Петковски, Либералната партија и Стојан Андов, на поранешниот член и министер од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Оровчанец? - Дали сум Јас неформален лидер на ДПА и Мендух Тачи? Зошто тогаш и сите тие го бојкотираа парламентот и зошто и сите тие позитивно реагираа на моите предлози и најавија враќање во Собранието и другите институции? - праша претседателот. Своите потези тој ги оправдува со потребата да се нормализира парламнетарната демократија во земјава и опозицијата да се врати во Собранието. Според него тоа се уставно загарантирани права на претседателот. - Да се прогласи за “државен удар“ примената на Уставот и со него доделените ингеренции е евтин популизам и свесно манипулирање со јавноста. Сосема обратно, оневозможувањето Претседателот да ги применува своите уставни права и надлежности, нешто за што овие изминати денови се води хистерична кампања и се вршат невидени притисоци е обид за државен удар и ставање на Уставот вон сила - вели Црвенковски. На обвинувањата на премиерот Груевски и вицепремиерот Ставревски дека со непотпишување на Законот за енергетика Македонија губи 50 милиони евра годишно, претседателот реплицираше: - Ако е тоа точно, се поставува едно логично прашање: Зошто цели две години наназад Владата на чело со Груевски и Ставревски не го донесе овој закон? Дали тоа значи дека штетата по истата логика за тие две години е 100 милиони евра? Кој ќе ја сноси одговорноста за тие изгубени пари на граѓаните? За крај Црвенковски му порача на Груевски дека ако има намера да го уплаши или замолчи се обраќа на погрешна адреса. Политика што ја спроведува е политика во која верува и од која нема да отстапи. http://www.sitel.com.mk/?ItemID=003E59D7D5BFD846956A29ADC4AA032B |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
...dobro e vo Makedonija shto ima ... Kirovci... za da ne promenat...inaku ke si ostanevme... toa shto sme si....
|
|
![]() |
|
kiroo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 209 |
zarem ima se uste nekoj sto se cudi sto branko raboti za svoite, a ne za interesite na sdsm, nitu na makedonija?
uste 17 godini da vi se dadat, prosti ke ostanete, ako se uste veruvate vo toa. |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
....pretsedatel... ili loider na opozicija od senka...prashanje e sega... ama i dilema... ocigledno maksimata... Crvenkovski i se e mozno...seushte vazi...
Слабата опозиција овозможува апсолутна власт
Сериозен проблем е постојаното промовирање популизам во водењето на државните работи Симон Илиевски ОХРИД – „Опозицијата и пред парламентарните избори беше слаба, а сега е уште послаба, што создава услови за апсолутна власт на позицијата“, предупреди во саботата навечер од Охрид претседателот Бранко Црвенковски од трибината „Македонија, предизвици и перспективи“. Сериозен проблем, според Црвенковски, е постојаното промовирање популизам во водењето на државните работи. „Сега, доколку некој нешто рече дека е нерационално, ќе биде обвинет дека е против државните интереси“. Според претседателот Црвенковски, не станува збор за изолирани случаи, туку за популизам што го има во сите сфери на државата. Ваквата оцена тој ја илустрира со примерите на отворање нови факултети и универзитети, патриотските фискални каси, компјутеризација на училиштата и изградба на црква на плоштадот во Скопје.„Сериозно сакам да предупредам на воведувањето популизам во водењето на државните работи. Убеден сум дека нема политичар кој одвреме-навреме не ќе направи некој популистички потег и одлука за да му се додвори на народот и кај гласачите. Она што загрижува во нашиот случај е тоа што не се работи за издвоени примери, туку за систем што се установува во водењето на државата и имплементирањето на државните политики. Тоа е цел сама за себе, а не средство за да се постигне нешто за државата“, рече Црвенковски. „Без силна опозиција нема да има одговорна власт“, смета Црвенковски. Во ова постизборие победниците сакаат да се престројат на победничката страна, па дури и оние што не гласале за коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ, за жал, им се приклучуваат на интелектуалците и на други важни општествени групи. Претседателот Црвенковски на трибината во Охрид рече дека ја презема моралната и секоја друга одговорност јавно да проговори за алармантноста за некои актуелни состојби за кои другите молчат. За него опасна е ситуацијата во која за се' што ќе направи власта треба да се аплаудира или во спротивно да се молчи зошто лесно човек може да биде етикетиран дека е против националните и државните интереси на Македонија. За жал, како што рече Црвенковски, од тоа се плашат интелектуалците и други важни структури што се надвор од власта. „Новата влада ја сочинува коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, што е сосема политички логично и нешто што се претпоставуваше, но со право се поставува прашањето зошто се изгубија две години и се пласираа приказни дека ВМРО-ДПМНЕ, како што велеа, нема да коалицира со терористи“. ...ova poslednovo..moze da go izjavi samo lider na opozicija...pretsedatel Ne... |
|
![]() |
|
kire-nedelkov ![]() Нов член ![]() Регистриран: 07.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
mi se javi edna interesna paralela.
Ljubco Glubco povika na davanje na tetovo i gostivar na albanija, a za vozvrat zemanje na mala prespa. Branko Kopukot povika da se smeni imeto, a za vozvrat mozebi, nekogas vo idninata da vlezeme vo nato. ke im bide li i sudbinata ista na ovie dvajca predavnici? Vreme e i sdms da rascisti so shljamot. |
|
![]() |
|
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
zbori si za sebe. |
|
![]() |
|
guinevere ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Дали е способен повторно да ја обедини СДСМ?! Тоа за него е ситна работа.
Претседателот е единствената личност што може да го обедини народот, затоа треба и МОРА да остане на своето претседателско место. Без него сите с(м)е за никаде! |
|
![]() |
|
kire_nedelkov ![]() Сениор ![]() Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Branko, glavata na oktopodot (so izvinuvanje na site oktopodi) sakal da bide pak glaven?
sto ima novo? |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Јас мислам оти вие ..што го оживувате франкештајнот ..треба и мора да се плашите..
Ама ..колку ви „сече„ тоа меѓу ушиките..толку и аир ќе си видите.
![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
kentucky ![]() Група ![]() Регистриран: 06.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Abe ostavete go Branko da si ja prevzeme partijata, ako ne go biva neka ostane vecno vo opozicija. Ali problemot e drug, BRANKO e EDEN i vie se plasite.
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
za zal , nasa , senarodna i seMakedonska , nikoj nema da moze uste dooolgo vreme glava da krene .... od ona sto go storija ..... ne napravija .... zosto , da napraveja , ce imase vidlivi rezultati a ne kolateralni greski
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 35> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |