![]() |
|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 48> |
Автор | ||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aman be marija epten sme slichni..... ![]() jas sekogash tabletite gi krsham na nekolku parchinja.... i sekogash gi zemam so nekoj omilen sok....i prosto gi frlam vo grlo...nikako ne ide......hahhahhaa..... znaesh toa e odbivnost kon pienje lekarstva ednostavno imame blok.... znaesh kako bebche koga mu pikash so sila hrana i toa pljuka...bljak ne saka.... ![]() Изменето од bijonse1 - 22.Април.2010 во 08:35 |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Ми текна да прашам нешто.
Секогаш кога треба да се напијам некакво апче настанува мала драма. Имено, имам чувство дека заборавам како се голта, дека апчето ќе ме удави што резултира со плукање на апчето Ова особено се однесува на кафетин , поголемо овално апче како витамин за голтање, оспен за грло. Мислам дека ќе ме удави. Што е тоа? Изменето од maria_magdalena - 21.Април.2010 во 23:31 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
bingo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Neophron ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
|
благодарам на советите, ми помогна нишадорот, со 3 „триења“ на крајникот и сеа сум како нов :)
![]() |
||
![]() |
||
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
|
Јас имам друг проблем!Дали некој може да ми каже која е причината за појава на темни подочњаци?дали се здраствени проблеми?со бубрезите немам проблем.Некаде читав дека може да биде недостаток на некои витамин,но кој незнам.Пробав со многу работи бар да ги намалам,но без успех дури мислам дека се појаки.Инаку сум во период на пред климакс,ако не и во климакс.Дали тоа може да биде причина?Многу се нервирам.Па ако некој има искуство или е запознат се овој проблем,би ве замолила за помош.И дали може козметичар да помогне?
|
||
![]() |
||
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
|
|
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
|
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
jas samo da potvrdam.... i da go preporacam istoto...Rifogal ampula, na vata i da se izmackaat krajnicite...gadno e do zla boda ama poefikasno nesto od toa do sega ne sum iskusila |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Токму на таа ампула мислам, бијонси, туберкулостатик е (има јака жолтеникава боја, темна ампула).
Препорачано од лекар оториноларинголог, испробано, ефикасно (информација од прва рука) ![]() |
||
|
||
![]() |
||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
|
marija mislish na ,,rifogal,,??
ako mislish na taa ampula toa e antibiotik rifampicin turbekulostatik .... dali e opravdano toa ?? malku diskutabilno... dejstvoto na ampulite se znae kako ide... no ako e isprobana rabota....i samiot placebo efekt..Ok e ![]() |
||
![]() |
||
|
Има една многу ефикасна работа:
земи една ампула “рефугал„“, замотај спатула со вата и истури од ампулата. Да, гадно е. Потоа ако неможеш сам/а, некој нека ти ги премачка крајниците. Да, гадно е но трае секунда-две.Издржи. Нема поефикасно нешто. Стори го тоа наутро и немој да јадеш после тоа. Повтори го и навечер. Не е ефтино, ама вреди ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
eeee sea kaj najde so nishador....
od pred 100 godini babinska metoda... poarno i da ne znajsh kako... oti mnogu specifichno e.... shtom ti e pochetna faza..... zemi dnevno 1 gr vitamin C vo forma na tableti.... zemi nekoja krpa namokrija so alkohol i dodeka si doma neka ti sedi nadvoreshno okolu vrat... i lizhi bomboni za grlo da recheme Pantenol ili strepstil.. i obavezno ete mozhesh pregoren sheker so malku vodichka ... vo tekot na denot lapni edna lazhica med.... i mislam deka ke prestignesh da se sanira pred da pochnesh so antibiotik... ![]() Изменето од bijonse1 - 17.Април.2010 во 09:14 |
||
![]() |
||
Neophron ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
|
никој ? :((
|
||
![]() |
||
|
Се извинувам, во почетна фаза ми е крајникот за гноење, па ми е доста од инекции и инфузии а разбрав дека нишадорот помага. Може ли некој да ми каже како се користи, како се нанесува, дали има некои штетни дејствија? Однапред благодарам.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |