IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 48>
Автор
Порака Обратен редослед
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2010 во 08:32
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Ми текна да прашам нешто.
Секогаш кога треба да се напијам некакво апче настанува мала драма. Имено, имам чувство дека заборавам како се голта, дека апчето ќе ме удави што резултира со плукање на апчето Ова особено се однесува на кафетин , поголемо овално апче како витамин за голтање, оспен за грло. Мислам дека ќе ме удави. Што е тоа?

aman be marija epten sme slichni.....
jas sekogash tabletite gi krsham na nekolku parchinja....
i sekogash gi zemam so nekoj omilen sok....i prosto gi frlam vo grlo...nikako ne ide......hahhahhaa.....
znaesh toa e odbivnost kon pienje lekarstva ednostavno imame blok....
znaesh kako bebche koga mu pikash so sila hrana i toa pljuka...bljak ne saka....   

Изменето од bijonse1 - 22.Април.2010 во 08:35
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 23:30
Ми текна да прашам нешто.
Секогаш кога треба да се напијам некакво апче настанува мала драма. Имено, имам чувство дека заборавам како се голта, дека апчето ќе ме удави што резултира со плукање на апчето Ова особено се однесува на кафетин , поголемо овално апче како витамин за голтање, оспен за грло. Мислам дека ќе ме удави. Што е тоа?

Изменето од maria_magdalena - 21.Април.2010 во 23:31
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 15:23
Originally posted by annaja annaja напиша:

Јас имам друг проблем!Дали некој може да ми каже која е причината за појава на темни подочњаци?дали се здраствени проблеми?со бубрезите немам проблем.Некаде читав дека може да биде недостаток на некои витамин,но кој незнам.Пробав со многу работи бар да ги намалам,но без успех дури мислам дека се појаки.Инаку сум во период на пред климакс,ако не и во климакс.Дали тоа може да биде причина?Многу се нервирам.Па ако некој има искуство или е запознат се овој проблем,би ве замолила за помош.И дали може козметичар да помогне?
здраво јас сум доктор сашо сега ќе се обидам да ти помогнам ,твојот проблем е во тоа што наместо да се одмориш ти дремиш пред пс пробај малку повеќе да се одмораш
Кон врв
Neophron Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 16.Април.2010
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neophron Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 15:10
благодарам на советите, ми помогна нишадорот, со 3 „триења“ на крајникот и сеа сум како нов :)
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 14:47
Јас имам друг проблем!Дали некој може да ми каже која е причината за појава на темни подочњаци?дали се здраствени проблеми?со бубрезите немам проблем.Некаде читав дека може да биде недостаток на некои витамин,но кој незнам.Пробав со многу работи бар да ги намалам,но без успех дури мислам дека се појаки.Инаку сум во период на пред климакс,ако не и во климакс.Дали тоа може да биде причина?Многу се нервирам.Па ако некој има искуство или е запознат се овој проблем,би ве замолила за помош.И дали може козметичар да помогне?
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 03:49
Originally posted by Neophron Neophron напиша:

Се извинувам, во почетна фаза ми е крајникот за гноење, па ми е доста од инекции и инфузии а разбрав дека нишадорот помага. Може ли некој да ми каже како се користи, како се нанесува, дали има некои штетни дејствија? Однапред благодарам.
            Еве и јас ако можам да помогнам,за нишадарот.Јас од мали ноги сум лечена со нишадор и искуството ќе го споделам со вас.Како прво штетни дејства нема сигурно,затоа што не се користи долго,доволно е неколку пати,јас на пример од 1-3-ти ми помагало.А како се користи сега ќе кажам.Се прави цевче од по тврда хартија се струга со нож нишадор и се става на едноит крај на цефчето а другиот крај се става во уста така да легне на јазикот и некој треба да дувне силно да може нишадарот да се залепи на крајниците.Малку е непријатно но е ефикасно.Незнам дали бев јасна амааа тоа е.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 15:54
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Токму на таа ампула мислам, бијонси, туберкулостатик е (има јака жолтеникава боја, темна ампула).

Препорачано од лекар оториноларинголог, испробано, ефикасно (информација од прва рука)

jas samo da potvrdam.... i da go preporacam istoto...Rifogal ampula, na vata i da se izmackaat krajnicite...gadno e do zla boda ama poefikasno nesto od toa do sega ne sum iskusila
a uste podobro e na parcence gaza... ako e zagnoeno da se izgrebe gnojot...
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 15:53

Токму на таа ампула мислам, бијонси, туберкулостатик е (има јака жолтеникава боја, темна ампула).

Препорачано од лекар оториноларинголог, испробано, ефикасно (информација од прва рука)

jas samo da potvrdam.... i da go preporacam istoto...Rifogal ampula, na vata i da se izmackaat krajnicite...gadno e do zla boda ama poefikasno nesto od toa do sega ne sum iskusila
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 12:20

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 09:37
marija mislish na ,,rifogal,,??
ako mislish na taa ampula toa e antibiotik rifampicin turbekulostatik ....
dali e opravdano toa ?? malku diskutabilno...
dejstvoto na ampulite se znae kako ide...
no ako e isprobana rabota....i samiot placebo efekt..Ok e
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2010 во 01:17
Има една многу ефикасна работа:
земи една ампула “рефугал„“, замотај спатула со вата и истури од ампулата.
Да, гадно е.
Потоа ако неможеш сам/а, некој нека ти ги премачка крајниците.
Да, гадно е но трае секунда-две.Издржи.

Нема поефикасно нешто.
Стори го тоа наутро и немој да јадеш после тоа.
Повтори го и навечер.

Не е ефтино, ама вреди
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2010 во 09:13
eeee sea kaj najde so nishador....
od pred 100 godini babinska metoda...
poarno i da ne znajsh kako... oti mnogu specifichno e....
shtom ti e pochetna faza.....
zemi dnevno 1 gr vitamin C vo forma na tableti....
zemi nekoja krpa namokrija so alkohol i dodeka si doma neka ti sedi nadvoreshno okolu vrat...
i lizhi bomboni za grlo da recheme Pantenol ili strepstil..
i obavezno ete mozhesh pregoren sheker so malku vodichka ...
vo tekot na denot lapni edna lazhica med....
i mislam deka ke prestignesh da se sanira pred da pochnesh so antibiotik...

Изменето од bijonse1 - 17.Април.2010 во 09:14
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neophron Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2010 во 02:08
никој ? :((
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neophron Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 21:14
Се извинувам, во почетна фаза ми е крајникот за гноење, па ми е доста од инекции и инфузии а разбрав дека нишадорот помага. Може ли некој да ми каже како се користи, како се нанесува, дали има некои штетни дејствија? Однапред благодарам.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.