![]() |
|
Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 69> |
Автор | |||||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Уште со тезата дека сме центар на светот....дека атлантида е во стоби...дека адам и ева се од пепелиште ????
и дека путин и обама редовно, секојдневно, имаат по една точка на дневен ред, што се однесува за македонија ? и третата светска војна ќе почне од тука, кај нас.... и дека вечно сме цел на заговор помеѓу големите сили... ![]() а всушност дошле 40 терористи, качени во две коли (според иво котевски) .... а караула е безбедносен објект со полн магацин со тешко вооружување и се чува со четворица полицајци.....и уште еден куп нелогичности
|
|||||
![]() |
|||||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||||
Еве мое мислење. Владата моментална во Македонија според мене нема ама баш никакви интереси да си го компликува седењето на фотељите, и да си го загорчува животот...нели постојат такви обвинувања од страна на опозиција со цел да се тргнело вниманието од бомбите Владата има можности и капацитети да направи вакво нешто, ама нема интерес за тоа, што би постигнала освем подкопување на своите позиции и жигосување во очи на народот...кога и да е, доколку таа стои зад ова ќе излезе на виделина, не може да се скрие......треба да е некој или повеќето во власта со огромен недостаток на мозок во черепот за тоа да го прави. Не знам како би ја ставил ДУИ тука како генератор на проблеми, и тие имаат можности и капацитети за дестабилизација, ама пак два пати едно те исто да им успее не верувам, пак не гледам цел која им би им била, си уживаат во власт, имаат огромна подршка од албански гласачи, што би се рекло ко бубрече во лој се и сега а и во иднина, било кој од ВМРО или СДСМ да формира и стои на власт. Постојат и обвинувања дека не знам како, со не знам што, на некаков си начин, со волшебства и слично дека СДСМ поттикнува како што рече ти " лупање по меѓунационални односи ".....и ова се глупости и идиотски работи за мене......ова ми е глупаво од причина што нема капацитет за такво нешто СДСМ, мислам за подбуцнувања има можности, ама да организира групи ќе се сложиме сите нема ни можности ни капацитети. Меѓутоа како и за владата што пишав, може да има луѓе со голем недостаток на мозок во черепот кои го посакуваат ова во реалност, се со цел за некакво си идење на власт како во 2001 во не знам какви влади, било технички, било влади за спас или слично. И пак сега се иде до ЕУ и САД. Ајде да ја исклучиме ЕУ од овие опции, од причина што пример не би посакувале граѓанска војна во дворот, ама и Украина им е ако не во двор, тогаш преку улица, па погледај што се случи тамо, а ќе се сложиш дека тамо чепкаа, копаа и на крај знаеме до што дојде. И на крај останува светскиот полицаец САД. Треба да збориме за нив повеќе ли, фактите говорат? Па во последниве 20 години, САД уништија еден куп држави, кои вистина беа диктаторски и полудиктаторски, ама беа мирни, никого не чепкаа и не му се закануваа на мирот освем Ирак до некаде ама и тоа заврши во 1991, било светски било регионален мир, цела Северна Африка ја напраја лом, доказ ти е Либија и Египет, од функционални држави, вистина диктаторски, ама функционални, кај што луѓето имаа мир и колку толку добар живот, во име на демократија ги напраја попара. Па Либија под Гадафи беше супер држава, работа за сите, мир, никој гладен, со еден куп поволности за огромен дел од популација, види ги кај се сега, на секој чекор убиства, проблеми и слично. Имав другар кој работеше во Либија, и кога се запукаат тамо, си дојде одма. Кога го прашав што е работата, вака ми рече. - За брзо време цела Либија ќе ја толчат глаата од ѕид и ќе го бараат Гадафи, ама само на сон ќе го најдат....буквално вака, од збор до збор ми рече. Како е во Либија сега, знаеме сите. Сирија да не ја спомувам. Кој е сега виновникот? Врти - сучи пак САД е држава кој може да ја обвиниш и сигурен сум дека нема да згрешиш, дека стои зад било кој проблем, било каде во светот, можеби не 100 %, ама сигурно дека има најголем удел во било која закачка, па така и со ова во караултата во Гошинце. Па Косово им е пес кој го држат на синџир и само го попуштаат синџирот и го с`скаат песот на кого сакаат во околината, а во околина се Србија и Македонија. Дронови, протести со знамиња од Саудиска Арабија, Монструми и слично, се јавуваат како на повик, за ден подоцна како да не било ништо а и никаде не се споменува.
|
|||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||
![]() |
|||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||||
За некој е лесна, за некој е тешка. Како за кого.
П.С. Тоа воопшто не важно. Секогаш имало, има и ќе има интерес за дознавање на јавното вмнение и борба истото да се смени во нечија корист. Чавките летаат по дронови… ако сакаш да дојдеш до изворот на нештата следи го трагот на парите. ![]() |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
![]() |
|||||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
||||
Не ми е јасно... зошто мислиш дека... продавање муда за бубрези... е лесна работа....? П.С. Што мислиш, колку дронови платени за бесплатна анкета има на форумов...?!! ![]() Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 15:03 |
|||||
![]() |
|||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||||
|
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Што не ти е јасно ?
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
At the exact same time that Greece has received a guarantee for billions of cubic meters' worth of Russian gas, Macedonia is being rocked by the threat of a renewed Albanian insurgency designed to offset Moscow’s pipeline plans. Gas for Greece, Mayhem for Macedonia За оние кои не читаат англиски јазик: Точно во исто време кога Грција ги прими гарантираните билиони кубни метри руски гас, Македонија беше погодена со заканата на обновените албански упади испланирани да ги променат гасоводнитyе планови на Москва. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
||||
Fiks напиша:
Добро, ајде вака да поставиме прашање. Кој би имал интерес или интереси да се запука во Македонија како во 2001 година? -------------------------- Многу лесно ке добиеш одговор на вакво прашање доколку се ставиш во кожата на криминалец. Најлесно да избегаш од прогонот е да си исценираш сопствена смрт,а пак најдобар случај е ако завладее граганска војна во државата каде си извршил криминал бидејки ке нема институција кој би те гонела . |
|||||
![]() |
|||||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
||||
Подфорум филозофија... третира вакви "кристално јасни мисли"... |
|||||
![]() |
|||||
||||
Аха... ок, тогаш се согласуваме за тоа... гасоводот ќе го биде, со нас или без нас... ги заболе нив дали ќе проаѓа преку Крива Паланка или не... ние сме некој пазар што на Русија ќе и овозможи профит...??!!!! ![]() аман, само немој повторно со геостратешки положба... стотина километри "полево или подесно"... мисли некој дека дека многу имаат влијание...??? освен се разбира на нашиве "локални бизнисмени"... |
|||||
![]() |
|||||
||||
"Цивилизирано дестабилизирање на една држава" ? Ова звучи како еден добар оксиморон. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Несложувањето со некои мислење или идеја не значи дека таа е грешна или дека нaшата е точна. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Ај... Косоварите, ќе се сложиме сите, нема да мрднат ако чичко Сем или Еу не им каже така... ти викаш дека сe они кои ги тераат Косоварите, ама не знаеш зошто...? и сега...? ај еве ти почни прв... кој би имал потреба во моментов да лупа по меѓунационални односи...???!!!! |
|||||
![]() |
|||||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
||||
Тоа и ми е поентата Којсумјас,дека гасоводот нема врска со оваа состојба иако многумина сакаат да стават акцент дека тоа било главната причина.
|
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |