|
Кој го создаде Бог? |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 33> |
Автор | ||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Златник, грчки филозофи живееле во време кога нивните современици го почитувале Зевс, Атена Палада, Дионис, Ескулап...Па сепак, длабоко во некои од нив кои трагале по духовноста, дошле до спознанието за Бог, каков Го познаваме ние денес. Спознанието може да дојде како објава одозгора“, но може да дојде и “оздола-нагоре“ т.е. мисловно, како што имаме случај со Платон, мислам... |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Добро. добро ... ај, се виде! |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aaaa, vo mesto kade shto vo Onoj Bog vo Koj veruvam sega, na toa mesto da ne se nishto spomenuva za Nego, vo toa vreme i na toa mesto da ne se znae za Nego?
Ke se objavi Toj i na toa mesto kade shto ne se ochekuva da se objavi... |
||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи, не те прашувам во кој бог сега веруваш, туку во твојата имагинација да се префрлиш во едно друго време и на други простори! Мислам дека сега разбра што сакам да знам? |
||||
|
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zlatnik ajde povtori go prasanjeto oti stvarno ne razbrav nisto...
|
||||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се прашувам што стана со демократијата на форумов, секогаш ли ќе ги кастрите мислењата кои не ви се допаѓаат????
што има толку лошо во реченицата „Сепак видовме твојот господ и твојата банда неверници во непостоењето на господ што направија“ а господинот кинг далид не доби опомена за реченицата Na tebe i na tvojata banda ostanuva takov da go napravis. Барем да објаснеше модераторот зошто е мојот пост толку штетен за форумов? |
||||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Golem segobiec si Zlatniku, alal da ti e Ajde napravi pak nekoj saren post kako toj pogorniot, so slikickite,angelite , stvarno mi se dopadna . Ke predlozam na moderatorite da ti dadat nagrada za najlicen (vizuelen) post |
||||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Де бе КингДавиде, ептен се буквално сфаќаш! Јас сакав така, накратко (и сликовито), за да не одземам простор и време, но ... во ред! Ајде малку од друга страна. Во Генезисот (Битие 1Мој. 2:7) се вели: „ Господ, Бог, го обликува човекот од земниот прав и му дувна здив на живот во носалките. Така човекот стана жива душа.“ Во аргументите за постанокот на човекот, пред неколку дена некој од верниците даде пример дека човечкото тело ги содржи сите елементи кои ги има земјата. (Веројатно и ти или некој друг го имаше тоа прочитано, те молам сега не ме терај да го барам тој пост!) Значи тоа е „доказ“ дека човекот е створен од земја! Но, да не заборавиме дека човекот во себе содржи и (нај)голем процент вода, некаде 75 - 80%. Значи, човекот е мешавина од земја и вода. Баш ме интересира, како поинаку се вика мешавината од земја и вода, ако не кал? Е сега, зошто Мојсеј изумил да го пише и тој податок дека бог ставил и вода ...! Којзнае, можеби тогаш сеуште не било откриено дека човечкото тело содржи вода! Или пак намерно го оставил, бидејќи се подразбира дека мора да има вода, исто како и многу други работи кои не се пишани, ама се „подразбираат“, ако се во ваш интерес! И пак, не ми одговори, дали „тогаш“ ќе има или ќе нема секс?
И повторно и повторно и повторно ... нема одговор ! Аман бе Даре, дај барем ти еднаш одговори на едно мое прашање! Нема смисла по трет пат да ти го поставувам истото! Не се плаши, нема да направиш никаков грев пред твојот бог ако ми кажеш. Тој одговор ќе биде само хипотетички, ти пак верувај си во твојот бог. Изменето од Zlatnik - 19.Септември.2009 во 00:10 |
||||
|
||||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Она што знам е дека светот ќе биде подобро место за живеење кога ќе нема: религии, националности, алчност, глад, без рај и пекол, без господ, без луѓе во наметки (без разлика дали се попови, оџи, рабини....итн) кои во името на господ (кој BTW затоа и го измислиле) ќе собираат (читај пљачкаат) пари од народот нема да плаќаат даноци и ќе возат скапи коли Да пријателе, знам дека тоа време ќе дојде, само за жал ни јас па ни ти, иако си доста помлад, нема да го доживееме |
||||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Brate zlatnik, ne samo sto se vodi bitka deka mojot Bog postoi ( nasiot ), tuku se vodi bitka i koja slava e pravilna nemu, t.e, koja crkva ne uci na vistinata!
|
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pepel? |
||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
od pepel sme se sozdale-kal
|
||||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zlatnice,kade pisuva deka BOG si igral so kalta? Neli rece deka ja imas Biblijata? Ili samo tvoite deca ja citaat . P.S. Vakov saren post ne sum videl na forumot! Mnogu mi se dopagaat slikickite. Ovoj post treba da go proglasime za najlicen. Navistina go mislam toa, mi se dopaga . Pozdrav Изменето од KINGDAVID - 18.Септември.2009 во 21:54 |
||||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Види Даре, јас убаво знам дека ти веруваш во тој бог кој погоре го наведе, но очигледно не ми ја сфати алузијата од мојот претходен пост, каде велам:
Зарем и денес не се прави истото во докажувањето на „вистинитоста“ на богот во кој ти веруваш?
А секс, ќе има секс? Не за друго (од ќеиф) , туку дали во таа идила човекот и понатаму ќе прави човек или ќе нема раѓање, туку бог пак ќе си игра со калта? Кој се родил се родил, а и од овОа умрениве кои ќе оживеат ќе испадне уште нешто, пааа ... доволно ќе бидат за еден прекрасен „соживот“! |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |