![]() |
|
Сон |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 55> |
Автор | |||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Мене ме нервира што од соновите најчесто паметам само една, две слики, не ги помнам како поврзани настани(другарка ми вели како филм) па поради тоа не можам ни да ги прераскажам а камо ли да најдам некакво значење во нив.
|
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
![]() |
|||
Asterix ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 08.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 850 |
||
koga bev mal jebiga stalno se mocav vo sonot.Inace sonot trae maksimum do 7 sekundi i svasta moze da ti dojde za toa vreme
|
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
E dobro de, neli e jasno deka ova bese sega?!.. Ili jas ova seriozno?..
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
nikita ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
||
toa ne e kontroliranje na sonot.... james dean veke objasni za toa... |
|||
She sells seashells by the seashore...
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
kakoda ne!,....da ne mislish deka mozesh da gom nsonuvash toa shto sakash?,....edino vazi ona,...ako neshto epten ti e u glava nekoj den,...toa i da go sonuvash ,...ama,toa ne e isto kako da sonuvash ,...da recheme shto ke posakash ,...
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Pa toa i kerka mi na 2 godini go moze...
![]() Tocno znae koga sonuva a koga stvarno i se moca...
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
||
da gi komtroliram ne mozam, ne sum naucila toa... no mozam vo sonot da prepoznaam dali e son ili vistina, toa morav da go naucam, bas poradi losite sonovi... sega ne se plasam da zaspivam, i ako loso sonuvam znam deka e "samo" son... |
|||
![]() |
|||
Astra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
||
Profesorkata po Logika nemala vrska so tolkuvanjeto na sonovite. Sonuvanjeto na pagjanje nema takvo znacenje deka kje unmres. Prvo kako pedagog ne bi trebalo takvo nestod aim kazuva na ucenicite. Taa izgleda go tolkuvala sonot od cisto logicka gledna tocka, a kaj sonistata toa nema vrska. Tie si imaat svoja sopstvena logika i nacin-simbolika da ja prenesat porakata od potsvesta do svesta.
Se slozuvam so Nikita deka postoi moznost(lucidno sonuvanje) da se kontrolira sonot, no toa za zal im uspeva na malku lugje. Изменето од Astra - 05.Мај.2008 во 12:28 |
|||
What you see,hear and feel is not always true.
|
|||
![]() |
|||
nikita ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
||
a prof po etika veli deka ovoj eksperiment da go nare4am so sonovite mozel da bide fatalen,i to4no e toa deka ne moze od odma da se po4ne so toa,tuku treba podolgo vreme za da uspees nekako da navlezes dlaboko vo sonot i da go kontroliras! mnogu pati mi se slu4ilo,da sonuvam losi sonista i vo samiot son da svatam deka toa e vsusnost samo los son i da se razbudam bez da bidam isplasena,4udna rabota! |
|||
She sells seashells by the seashore...
|
|||
![]() |
|||
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
||
Pa i tie sto profesori bea, gluposti ,baraat logika vo sonot.....toa e poveke za psihologija, barem jas taka mislam.I za mene takvo objasnuvanje e neprifatlivo....ne ednas sum umrela vo son pa sto...eve me na forumot
![]() |
|||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|||
![]() |
|||
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
||
И уште еден податок за соновите!!! Кога бев средно една другарка ми кажа како нивната професорица по логика им зборела за тоа дека ако сонуваш како умираш (на пример сонуваш како паѓаш, ама секогаш се будиш пред да паднеш! Е сега, демек ако стварно паднеш.... или нешто др. ти се случи) дека или ќе паднеш у кома, или стварно ќе умреш!!! И тогаш... пусти страв.... тинејџер јас... си праиме муабет со другарите... и викаме - како сега да спијам??? Не можам да го контролирам сонот... што ако стварно паднам???? И за среќа јас стално си се будев на време!!! ![]() Ама... после долги години.... кога го променив мислењето за светот си викам... дај ја да видам тоа!!! И еднаш сонував како ме прободеа со дрвено копје директно во срцето и јас "умрев". И еве сега... пошто ова го пишувам, тоа е доказ дека тоа биле тешки глупости!!! Па затоа - сонувајте си мирно како паѓате.... и не се плашете ако се залепите за земја... не е ништо страшно!! ![]() |
|||
![]() |
|||
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
||
|
|||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|||
![]() |
|||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
||
Па еве... и јас не бев свесен за тоа се додека еден другар не ми кажа дека он го прави тоа!!! Јас бев скептик и не му верував, ама тој беше многу убедлив и настојчив, па решив и јас да пробам. Мислам дека не можеш баш од одма.... треба прво да размислуваш околу тоа, да се убедиш дека соништата се ТВОИ и дека ќе бидат онакви какви што сакаш ТИ да бидат. Ама тоа не еднаш за секогаш.... треба во самиот сон да си речеш - еве сакам на пример да летам..... и ќе пробаш... ќе си "замислиш" и ќе полеташ!!!! (многу е убаво летањето, пробај!!! ![]() Или еве на пример јас еднаш сонував еден сон кој одеше во правец кој мене не ми одговараше. И јас си реков, чекај.... па јас не сакам таков крај... и си го направив онака како што мене ми се свиѓа!!! Изменето од james dean - 05.Мај.2008 во 00:22 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |