![]() |
|
Филозофџилница... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 81> |
Автор | |
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I agree with Messenger
![]() Пред неколку години, сестра ми не успеа да се запише на факултетот кој проклето многу го сакаше и замина да студира на друг факултет, а не на предвидениот.
Пред неколку месеци кога јас требаше да се запишам на факултет, мислеше дека и јас нема да успеам поради огромната конк*ренција која што владееше. Неколку недели пред да ги дадам документите ми рече само: Учи од мојата грешка, не се залетувај таму! Мисли на време!
Јас и реков само: Јас и ти сме многу различни, и ако не се обидам никогаш нема да знам дали ќе згрешам или не. Не сакам подоцна да ми биде криво. Твојата грешка ( среќа ) тогаш беше ....САМО ТВОЈА! Ќе ја пробам среќата сега јас.
И види....се обидов...и среќата беше на моја страна
![]() Не знам дали се работи само за моја или нејзина среќа, дали всушност беше само до околностите или нешто друго. Муабетот ми беше дека колку и да ги гледаш другите да прават грешки или да имаат неуспеси на патот кон остварување на нивните замисли, секогаш ќе бидеш различен од нив. Никогаш нема нивната среќа да биде иста со твојата, како што и твојата несреќа нема да биде иста со нивната. Кога ги гледаш другите како се обесхрабруваат заради погрешно направени потези, не треба да се обесхрабриш и ти, доволна е само една поддршка да им дадеш, совет....
Твојот к`смет е само твој
![]() |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Mnogu podobro, pobezbolno i popametno e da ucime od tugjite greski otkolku od svoite. Eve nekolku primeri za ucenje od tugi greski ( vo zagradite se poukite): 1.Eden covek e vo zatvor zaradi trgovija so droga; ( ne se zanimavaj so ilegalni raboti , posebno so droga !) 2. Eden covek koj e hronicen alkoholicar ja upropasti svojata familija i go napustija i zenata i decata ( nemoj da se oddavas premnogu na alkoholot i da stanes zavisnik !); 3. Eden covek zemase mito no go fatija so obelezani banknoti ( bidi cesen i ne bidi podmitliv !); 4. Eden covek imase prekrasna zena no toj ja izneveruvase i taa go napusti ( bidi veren maz i sakaj si ja svojata zena!) 5. Maloletnicki se oddavaat na prostitucija ( vospituvaj gi svoite deca , poucuvaj gi , obrati im vnimanie da ne trgnat po los pat!); 6. Eden covek se kockase tolku mnogu sto zagubi se sto imase, a otkako ja zalozi i svojata zena mu se raspadna i brakot ( ne se kockaj !) ; 7. ITN. ITN,ITN ....ima uste mnogu primeri. Site ovie slucki koi gi navedov se vistinski lugje koi licno gi poznavam . Ima edna narodna izreka : Pametniot uci na tugjite greski, a glupaviot na svoite . Изменето од KINGDAVID - 12.Септември.2010 во 22:12 |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Меси, ке те барам к8о медиум помегу мене и свекривата ![]() |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ma ne mozhe navistina da uchish od tugji greshki zatoa shto nema NIKOGASH da gi imash istite uslovi i situacii kako shto imal nekoj drug. Nie nikogash ne znaeme vo potpolnost shto bilo i kako bilo so drugiot i zoshto rabotata izlagla onaka kako shto se sluchila. Spored toa, doznavanjeto na neshtata od tugjo iskustvo ne e navistina doznavanje na nekakva potpolna informacija... nejzinata vrednost e somnitelna ili vo najdobar sluchaj delumna, iako mozhebi na prv pogled ne izgleda taka.
Takvoto iskustvo ima potpolna vazhnost edinstveno vo identichnite uslovi i situacija vo koja bil onoj od chie iskustvo uchime. A rabotata e shto nema shansa vo nashiot zhivot da se povtori apsolutno ISTATA rabota. Zatoa uchime od sopstvenoto iskustvo. Samo togash sme zapoznaeni so site neshta, so nashiot mejkup, nash*te interesi i intencii, kako i tugjite vo dadeniot moment i t.n. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Секоj човек сака да избира сам...тоест сака да прави грешки сам...
оти тоа ке биде неговото Jас...а не на некоj друг. |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Od sopstvenite. Popravo ne se uchi od tugji greshki, iako taka se veli... mozhe da se DOZNAE neshto od tugjite greshki, a doznavanje kako doznavanje, mozhe da se zadrzhi vo nashiot um, mozhe i da si otide kako shto doshlo... Vistinskoto uchenje e OSOZNAVANJE. Toa mozhe da se napravi samo preku lichno iskustvo... i togash nikogash ne se zaborava. Toa e vistinsko uchenje i naukuvanje. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Можното ..му поставило прашање на Невозможното...
.....Каде живееш ....???
Невозможното ..одговорило .....
....Само во сонот на неспособните .....!
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Najdobro i najbezbolno e da se uci od tugjite greski,ama moze i od svoite greski , i toa mnogu ![]() P.S. Greski sme , lugje pravime ...ili obratno bese ![]() edit :Lugje sme, greski pravime ... ![]() |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Дали луѓето ( најдобро ) учат од своите грешки или и од туѓите? |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
Spored ova...
jas nikogash ne sum imal vistinski prijatelki... ![]() sum imal samo zhena... na koja sekogash usluzhuvam... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
само вистинска пријателка...
ќе ти помогне... кога ќе заглавиш... а немаш друга... што ќе те услужи... ![]() |
|
![]() |
|
BiBi_G ![]() Сениор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Само вистинскиот пријател ќе ти каже дека лицето ти е прљаво
|
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
![]() |
|
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Ништо не е добро или лошо само по себе...се зависи што мислиме ние за тоа...
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav koleske Biba ![]() ![]() ![]() Ako ne trgnes, nikogas nema da stignes do celta ![]() ( ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |