IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Филозофџилница...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Филозофџилница...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 81>
Автор
Порака Обратен редослед
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 22:01
I agree with Messenger големо%20гушкање

Пред неколку години, сестра ми не успеа да се запише на факултетот кој проклето многу го сакаше и замина да студира на друг факултет, а не на предвидениот.
Пред неколку месеци кога јас требаше да се запишам на факултет, мислеше дека и јас нема да успеам поради огромната конк*ренција која што владееше. Неколку недели пред да ги дадам документите ми рече само: Учи од мојата грешка, не се залетувај таму! Мисли на време!
Јас и реков само: Јас и ти сме многу различни, и ако не се обидам никогаш нема да знам дали ќе згрешам или не. Не сакам подоцна да ми биде криво. Твојата грешка ( среќа ) тогаш беше ....САМО ТВОЈА! Ќе ја пробам среќата сега јас.
И види....се обидов...и среќата беше на моја страна да

Не знам дали се работи само за моја или нејзина среќа, дали всушност беше само до околностите или нешто друго. Муабетот ми беше дека колку и да ги гледаш другите да прават грешки или да имаат неуспеси на патот кон остварување на нивните замисли, секогаш ќе бидеш различен од нив. Никогаш нема нивната среќа да биде иста со твојата, како што и твојата несреќа нема да биде иста со нивната. Кога ги гледаш другите како се обесхрабруваат заради погрешно направени потези, не треба да се обесхрабриш и ти, доволна е само една поддршка да им дадеш, совет....

Твојот к`смет е само твој намигнување 

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 21:58

Mnogu podobro, pobezbolno i popametno  e da ucime od tugjite greski otkolku od svoite.

Eve nekolku primeri za ucenje od tugi greski ( vo zagradite se poukite):

1.Eden covek  e vo zatvor zaradi trgovija so droga; ( ne se zanimavaj so ilegalni raboti , posebno so droga !)

2. Eden covek koj e hronicen alkoholicar  ja upropasti svojata familija i go napustija i zenata i decata ( nemoj da se oddavas premnogu na alkoholot i da stanes zavisnik !);

3. Eden covek zemase mito no go fatija so obelezani banknoti  ( bidi cesen i ne bidi podmitliv !);

4. Eden covek imase prekrasna zena no toj ja izneveruvase i taa go napusti ( bidi veren maz i sakaj si ja svojata zena!)

5. Maloletnicki se oddavaat na prostitucija  ( vospituvaj gi svoite deca , poucuvaj gi ,  obrati im vnimanie da ne trgnat po los pat!);

6. Eden covek se kockase tolku mnogu sto zagubi se sto imase, a otkako ja zalozi i svojata zena mu se raspadna i brakot  ( ne se kockaj !)  ;

7. ITN. ITN,ITN ....ima uste mnogu primeri.

Site ovie slucki koi gi navedov se vistinski lugje koi licno gi poznavam .

Ima edna narodna izreka :

Pametniot uci na tugjite greski, a glupaviot na svoite .

Изменето од KINGDAVID - 12.Септември.2010 во 22:12
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 21:25
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ma ne mozhe navistina da uchish od tugji greshki zatoa shto nema NIKOGASH da gi imash istite uslovi i situacii kako shto imal nekoj drug. Nie nikogash ne znaeme vo potpolnost shto bilo i kako bilo so drugiot i zoshto rabotata izlagla onaka kako shto se sluchila. Spored toa, doznavanjeto na neshtata od tugjo iskustvo ne e navistina doznavanje na nekakva potpolna informacija... nejzinata vrednost e somnitelna ili vo najdobar sluchaj delumna, iako mozhebi na prv pogled ne izgleda taka.

Takvoto iskustvo ima potpolna vazhnost edinstveno vo identichnite uslovi i situacija vo koja bil onoj od chie iskustvo uchime.

A rabotata e shto nema shansa vo nashiot zhivot da se povtori apsolutno ISTATA rabota.

Zatoa uchime od sopstvenoto iskustvo. Samo togash sme zapoznaeni so site neshta, so nashiot mejkup, nash*te interesi i intencii, kako i tugjite vo dadeniot moment i t.n.

Меси, ке те барам к8о медиум помегу мене и свекриватасмеење
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 21:18
Ma ne mozhe navistina da uchish od tugji greshki zatoa shto nema NIKOGASH da gi imash istite uslovi i situacii kako shto imal nekoj drug. Nie nikogash ne znaeme vo potpolnost shto bilo i kako bilo so drugiot i zoshto rabotata izlagla onaka kako shto se sluchila. Spored toa, doznavanjeto na neshtata od tugjo iskustvo ne e navistina doznavanje na nekakva potpolna informacija... nejzinata vrednost e somnitelna ili vo najdobar sluchaj delumna, iako mozhebi na prv pogled ne izgleda taka.

Takvoto iskustvo ima potpolna vazhnost edinstveno vo identichnite uslovi i situacija vo koja bil onoj od chie iskustvo uchime.

A rabotata e shto nema shansa vo nashiot zhivot da se povtori apsolutno ISTATA rabota.

Zatoa uchime od sopstvenoto iskustvo. Samo togash sme zapoznaeni so site neshta, so nashiot mejkup, nash*te interesi i intencii, kako i tugjite vo dadeniot moment i t.n.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 21:04
Секоj човек сака да избира сам...тоест сака да прави грешки сам...
оти тоа ке биде неговото Jас...а не на некоj друг.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 21:02
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Дали луѓето ( најдобро ) учат од своите грешки или и од туѓите?

Od sopstvenite.

Popravo ne se uchi od tugji greshki, iako taka se veli... mozhe da se DOZNAE neshto od tugjite greshki, a doznavanje kako doznavanje, mozhe da se zadrzhi vo nashiot um, mozhe i da si otide kako shto doshlo...

Vistinskoto uchenje e OSOZNAVANJE. Toa mozhe da se napravi samo preku lichno iskustvo... i togash nikogash ne se zaborava. Toa e vistinsko uchenje i naukuvanje.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 17:47

Можното ..му поставило прашање на Невозможното...
.....Каде   живееш ....???
 Невозможното ..одговорило .....
....Само во  сонот на  неспособните  .....!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 16:50

Najdobro i najbezbolno e da se uci od tugjite greski,ama moze i od svoite greski ,  i toa mnogu  среќа

P.S. Greski sme , lugje pravime ...ili obratno bese не%20знам

edit :Lugje sme, greski pravime ... голема%20насмевка
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 16:40

Дали луѓето ( најдобро ) учат од своите грешки или и од туѓите?

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 16:06
Spored ova...
jas nikogash ne sum imal vistinski prijatelki...
sum imal samo zhena...
na koja sekogash usluzhuvam...
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2010 во 20:35
само вистинска пријателка...
ќе ти помогне...
кога ќе заглавиш...
а немаш друга...
што ќе те услужи...намигнување
Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2010 во 20:32
Само вистинскиот пријател ќе ти каже дека лицето ти е прљаво

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 11:49
Ништо не е добро или лошо само по себе...се зависи што мислиме ние за тоа...

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2010 во 17:33

Pozdrav koleske Biba големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање

Ako ne trgnes, nikogas nema da stignes do celta среќа

( изненадување ova se moi izreki, treba da napisam edna kniga , me biduva изненадување плазење)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 81>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,017 секунди.