IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ве навредува ли вистината?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ве навредува ли вистината?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 30>
Автор
Порака Обратен редослед
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 22:13
Mene ne a na tie sto im ja kazuvam, da, gi vregja....cudno
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2008 во 17:02
Zivotot e samo idea, vistinata e samo idea, nie sme samo idea vo ovoj odreden moment...nie i ne postoime...nas toa ne navreduva, zosto kolku sakale pametni ispadnale, nema koj da ne zapameti, taka da cuvstvoto na zaludnost ne progonuva i ne navreduva se sto ke ne potseti na nea
Кон врв
bibce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 2203
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bibce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2008 во 10:41
..........sekoj covek go vrega vistinata..ama samo vo delot od sekundata..otposle koga ke razmisli ke svati deka kazanata vistina bila za negovo dobro................
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2008 во 08:37
Diskriminacijata e dokaz deka tesko moze da se izbega od vistinata, ma kolku nie krekale deka imame isti prava na zivot i deka site sme isti, no vistinata kazuva sosem nesto drugo t.e. sakam da kazam deka sekoj nekade e diskriminiran
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2008 во 02:21
Доколку преку слободата на нашиот личен избор избереме за нас животоосмислувачки "вредности" кои се во спротивност со Божјите, односно, избереме пат кој е спротивен од оној кој ни е благословен од нашиот Творец, но и небесен Татко, на ова духовно ниво на личносна изграденост, зрелост и свесност, ние ризикуваме како непослушни деца да се соочиме со последиците од нашите недораснати палавштини кои многу често знаат да бидат и многу трагични и болни, како за нас, така и за оние околу нас, па и за сето создание Божјо во овој свет.
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 01:46
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Vistinata e subkjektivna poraka sto ja ispraka nekoj sto subjektivno gleda na rabotite koga se raboti za drugite.....a kazuva deka e objektiven,no ne znae,deka da si objektiven znaci subjektiivno da se gledas sebesi,a da gi ubeduvas drugite deka si objektiven...No, ova e sepak moe subjektivno gledanje na ovaa tema...!!!!!A vi bidete objektivni pa sudete...

p.s subjektivno gledano,ova sepak dosta objektivno go kaza.
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 01:39
Vistinata e subkjektivna poraka

sto ja ispraka nekoj sto
subjektivno gleda na rabotite
koga se raboti za drugite.....
a kazuva deka e objektiven,

no ne znae,
deka da si objektiven
znaci subjektiivno da se gledas sebesi,
a da gi ubeduvas drugite deka si objektiven...

No, ova e sepak moe subjektivno gledanje
na ovaa tema...!!!!!
A vi bidete objektivni pa sudete...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 01:33
moze da ne mi se dopaga ili da ne mi e prijatna,ali ne me vrega..naprotiv,bi sakal da ima poveke dobri luge koi ke ti ja kazat vistinata,a ne da slazat,ili sto e uste potragicno-da ti ja premolcat
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 01:24
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

KOGA KE VI JA PLESNAT VO OCI
ve vrega li?
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 09:53
Koga ke ja kaze opozicijata zvuci zlonamerno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 09:52
ne...ako e kazana u pozitivna konotacija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 08:34
Zavisi koj ke ja kaze
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 23:05
i koga me vregja ja sakam
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 18:34
...ne zasho da me vrega, vistinata e edna jas sum eden, ako ne e taka ke mislam deka sum nekoj drug, a toa e mnoguuuuuuu losh film da si u nego...голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,563 секунди.