|
Деца |
Внеси реплика | страница <1 245246247248249 263> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто сите деца брзаат да пораснат, а кога ќе пораснат сакаат пак да се деца!????????????
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога сме деца, не ги разбираме возрасните, кога ќе пораснеме - не ги разбираме децата.
|
|
|
|
bibka
Група Регистриран: 08.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 84 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата свекрва вели:'"НЕМА ЛОШИ СНАИ-ИМА ЛОШИ СИНОВИ"!,а дали и е така и во срцето...?Незнам?!? [:)]
|
|
keti72
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3353 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да бидеме живи и здрави и да ги дочекаме и снаите и внучињата, па после ќе „лафиме„....Обично кај нас се вика, не зборувај многу ако не си бил во таква ситуација, зошто колку и да кажуваме и вака и така, многу различно од кажувањето реагирамеНе верувам дека ниту снаата ниту свекрвата нешто намерно прават за да и наштетат на едната или другата, тоа така самото си доаѓа, па спој на ситуации, па погрешно време и место, па ете ти беља-свекрвата/снаата ме мрзи
|
|
Keti72
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zboruvame za normalni situacii...cuvanje deca, zaednicko zavrshuvanje na obvrskite/da nema podelbi na mashki /zanski... a ne za devijacija...sigurno ne bi opravdala snaata da ima shvaler...a sinot da molci i da trpi...kako shto ne bi molcela-bi go kacila na kuso magare..i vo obratna situacija.
Изменето од mamamd - 08.Јануари.2008 во 08:49 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Деклариативно повеќето мајки велат како тебе ( во врска со снаите ), ама во срцето на поинаков начин размислуваат. Ако синот и снаата имаат спор - теко дека некоја мајка ќе застане на страната на снаата.
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dve, tretiot e mazot mi, a nego ne mislam ushte ednash da go zenam, dosta mu e belajot so mene, kapitulacijata mu e dozivotna...
Za snaite- dovolno ke bide ako bidat dobri zeni...ako mi se srekni sinovite, jas ke bidam ushte posrekna...sekoja majka e srekna ako i se srekni decata...samo shto jas sum malku pristrasna kon zenskite...pa mislam deka sinovite ke imaat problem bidejki jas ke bidam poveke na strana na snaite-takva beshe svekrva mi. A, vo krajna linija ke bidam zadovolna ako mi gi davaat odvreme-navreme vnukite da gi proshetam, ili pricuvam...Vnucite gi ostavam za dedo, a jas ke asistiram... Изменето од mamamd - 08.Јануари.2008 во 06:44 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама и три снаи се некаква замена за три ќерки. |
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, ако беше машко - немаше!?
Neeee, nemam protiv mashkite-Doma trojca stojat vo stav mirno, ama... belkim koga ke dojde vreme, gospod ke mi dade vnuki,da mi pomine merak-fustance da kupam |
|
Saska28
Нов член Регистриран: 07.Јануари.2008 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu sakam deca,imam dve,edno od cetiri ipol godini,drugoto od dve ipol godini,ponekogas te nerviraat,no mnogu te smeat,mnogu se slatki...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не чекај го штркот, работи на тоа ( ако ги имаш остварено условите) |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мисли на мрачната страна на животот - само на ведрата. Понекогаш, ми се чини, со мислите си го повикуваме злото. |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А третото да биде чиста тројка? |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво кажано - човекољупче! |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 245246247248249 263> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |