|
Деца |
Внеси реплика | страница <1 242243244245246 263> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam kolku e ova in - topic , ama i ja znam da praam mali deca
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека авторката под “тетоважа“ мислела не на тешки последици и лузни, туку на одговорноста на родителствувањето. Што значи-нема враќање назад, нема пу-пу не важи....Детето не смее да биде нечија последица и лузна, последица од игра на неранимајковци, несмее да биде само семе од непознат дрка..пардон донатор инјектирано во матката на една кариеристка која решила да има дете без маж зашто е “слободна“ , нарушувајќи ги природните закони... Не дека детето те “жигосува“-но едноставно тоа е тука и од тебе се бара да бидеш одговорен и добар родител. И затоа, никој нема право да создава живот и да го упропастува... Кога еднаш ќе ја ставиш тетоважата (како што вели Зезната, која тој дел од лицето ќе го направи најубав)-стапува на сцена одговорноста. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.. ПОВЕЌЕТО ОД ДЕЦАТА ВО ИДНИНА ЌЕ СЕ РАЃААТ КАКО НУС-ПРОИЗВОД ОД ЉУБОВНИТЕ ИГРИ ПОМЕЃУ ДВАТА ПОЛА...ЗА ЖАЛ!!!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе ставиш тетоважа на лице таа останува таму засекогаш и нема шанса да се отстарни.Засекогаш ќе ја носиш на себе. Доколку тоа се случи остануваат тешки последици и лузни.
Тоа важи и кога ќе решиш родител да станеш, просто се жигосуваш и нема враќање назад. Можеби секој човек може да има деца, но дали има право да создава живот и да го упропастува? Тешко прашање.Само знам дека не секој родител е добар родител. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е г-ѓице Зезната...
|
|
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
togash liceto bi bil najdobriot del od tvoeto telo Изменето од ZeZnAtA - 18.Февруари.2008 во 11:51 |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моментално ја читам книгата “Јади, моли се и уживај“.
И сега, една реченица ми западна в очи, не дека 100% се согласувам, ама за миг ме натера да подзастанам и да размислам за истаат. Вели (парафразирам): “Кога ќе одлучиш да имаш дете, тоа е исто како да решиш да си направиш тетоважа на лицето“ Што мислите за ова? |
|
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slaba tocka mi se decata..mnogu sakam da si igram so niv,ednostavno gi obozavam.. |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ЗАВИСИ ОД ..."ОБЈЕКТОТ"!!!.....AKO E НЕКОЈА "ФРИЗИЈКА"....МОЖЕ,СО БУШАВИТЕ...ПОТЕШКО ЌЕ ОДИ.....
|
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
верувам загоре...ти си и така и така чуден чоек
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...НЕ,НЕ СУМ ЈА ОВОЈ...... ...ЈА ОД ДВЕТЕ ОДДЕДНАШ МОЖАМ...
Изменето од zagor - 10.Февруари.2008 во 19:19 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 242243244245246 263> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |