|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 240241242 |
Автор | |
elshadai
Група Регистриран: 06.Август.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Абе khaleefah, Само погледај вечер вести, ту бе мајката како тоа овие американците биле махери во изведување на терористички акции во Ирак, а никој во светот да не успее тоа да го примети или само радикалните муслимани тоа го „приметуваат“. И кои заклучок дека , секоја жена со муслиманска позадина која сака да јавно прозборува за некои понижувања кои произлегуваат од муслиманскиот радикализам се к*рви, па вклучи малку алсат или ера и тоска телевизија и ке видиш поголема голотија одколку на македонските забавни програми, ништо страшно и не би сакал да ги омалуважувам Албанците, сум израснал со нив и работам на Косово со Албанци, сакам да го адресирам муслимаснкиот радикализам кој тврди дека, тие единствено се свети и праведни, јас би ги нарекол усијани глави со испран мозок, кои не сакаат да погледнат подалеку од својот нос, иначе имам прекрасни пријатели со муслиманска вероисповест, да научиш нешто поучно од нив, со еден збор кажано нормални луѓе, кои имаат негативен став кон муслиманскиот радикализам, дури и згрозеност. Во иста мера се згрозувам и од христијанскиот радикализам, за мене сите тие се иста сорта на луѓе кои не се способни рационално да размислуваат во животот и своите фрустрации ги лечат со религиозна радикалност, наместо да градат соживот со оние кои размислуваат и веруваат поинаку. Јас реков ако е алах толу многу силен нека се докаже самиот или па потребна му е човечка рака да му помогне во исполнувањето на неговата суверена волја, зборувам саркастично Иначе имам дипломирано на Lidership Academy-Colorado Springs меѓукултурна соработка, Ислам и Христијанство, со еден мал осврт на Јудаизмот, сите овие три вери како монотеистички во основа се исти, а во исто време народите кои припаѓаат на овие вери се смртни непријатели, ова е феномен само по себе, во исто време ова ми беше поттик да студирам на ова тема. Имам напишано и една цела студија на ова тема, можам на меил да ги испратам ако има некој заинтересиран.
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
end off days 15...14...13....
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biblijata e veke otfrlena od 99,9% od Hristijanite koi ja smetaat za lektira za deca ili izmislena bajka,dodeka Quranot i najrasipaniot musliman go pocituva i znae deka e Bozja kniga i za da go dopre mora prvo da se ocisti . Drugo... Dobro site nie znaeme za taa studentkata od Skopje koj ja poucil taka i zasto. Taa ako saka da bide k*rva ne znaci deka ima pravo javno da gi povikuva site muslimanki da stanat k*rvi... treto...Vo Iraq site napadi kaj sunniite i shiitite gi izvrsuvaat amerikanskite marinci. Ova pred nekoj mesec bese i izjavata na ministerot za vnatresni vo Hizbullah. Dokazi za ova ima milion a najgolemiot se razbira e : Zasto pred da dojdat amerikancite nieden sunnit ne ubi shia pa i obratno, sega stotici na den? Nema logika neli? Vo Makedonija Dervisite si rabotat slobodno i si imaat tekinja i nikoj dosega ne videl edno ubistvo da se sluci pomegu niv, zatoa ne tresi zeleni... Vo Amsterdam sinko, Prostitucijata bese legalizirana pred da stapne muslimanska noga tamu. Znaci k*rvi imalo od sekogas so tonovi . Uste vo sreden vek eden Indijski kral rekol: Ne poznavam porasipan narod od Hristijanite pomegu site narodi koi gi znam. Neznam za koi 95% zbores vo Makedonija. Jas jedino znam deka muslimanka prostituka nemozes da najdes,zatoa sto se zastiteni, Nema da najdes muslimanska zemja kade ima parkirano prostitutki. Ajde dosta ti bese sega Изменето од ACELERA - 08.Август.2007 во 01:14 |
|
elshadai
Група Регистриран: 06.Август.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Многу интересно, Вредноста на Библијата е во тоа што ја пишувале различни луѓе, во различни периоди и од различни социоекономски положби во различни опшества, опишувајќи една тема, Божјото постоење, испратениот од Бог Исус Христос и односот на следбениците кон овие објави, со давање на потполна слобода да истите бидат прифатени или отфрлени, или да се дава одредена позитивна или негативна критика. Значи во тоа ја гледам вредноста на Библијата. Спротивно на неа е к*ранот, за кој се тврди дека е оригинален запис од Бог даден и секо кој ќе се обиде да даде критички запис ќе биде од семокниот Алах елиминран (во 100% случаи тоа ќе го изврши човечка рака!!. Пред некоја година на правниот факултет во Скопје требаше да зборува една Албанка, муслиманка, за понижувањето кое го добива жената во муслиманскиот свет и беше претено по живот од бранителите на верата. Ако Бог не е способен да се одбрани од нападите и критиките и потребна му е човечка помош да ги елиминира грешниците, тогаш тој не е бог. Само погледнете што се случува во Ирак, Суни и Шиити очи си вадат, во Македонија ИВЗ и Дервишите, муџахедините кои убиваат невини “неверници“. Во борделите во Амстердам 95% од редовните муштерии се муслимани, во македонија 95% од луѓето кои се инволвирани во проституција, дрога и оружје се од муслиманска позадина. Да не спомнувам статистики од арапскиот свет, каде доста е застапена педофилијата (под велот на религијата, каде правото на жената е елиминирано а правото на избор на она што ќе се верува е смртен грев. И некој ќе тврди дека Исламот е напредна религија или дека к*ранот е конечна објава од Бог Ја ценам хуманоста, и слободата на избор, без разлика на боја на кожа, статус во опшеството начин на кој некој ја практицира својата вера. Многумина во Македонија се религиозно неписмени, поготово православните христијани, се смеат на муслиманите за сунетот, а незнаат дека и Исус бил обрежан, според законот во тоа време, се до некаде 4-5 век луѓето не се крстеле, крстот немал никаква света симболика се до средината на 3 век, а ко не и покасно, напротив крстот се спомнувал во контекст на срам и презир а иконите се појавуваа дури негде околу 6 век, со издигнувањето на Византија и мистифицирањето на христијанството и на личноста на Исус. Денешното Христијанство е во голем дел циркус и политика со цел да се здобие со моќ и пари, од православни па се до католици и протестанти или Господ знае какви ли не ги има а истото е и со муслиманството, нема никаква разлика.
|
|
Внеси реплика | страница <1 240241242 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |