|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 30> |
Автор | |
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лихнида каjче веслаше Изменето од Alekta - 22.Март.2007 во 14:10 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За Крушевската Република Многу крвја, многу солзи земја натопија многу лисја гора смени машка снага испи, но по таа борба тешка слобода ни блесна. Во 1903-тата година се создаде Република во славно Крушево, Македонска република прва на Балканот. Претседател прв ни беше тој Никола Карев со Македонски Војводи сите Илинденци, Даме Груев, Питу Гули и Јане Сандански. За слобода загинаа славните војводи на Македонците они завет оставија, да се борат за слобода за Македонија. Изменето од anastea - 04.Август.2008 во 18:06 |
|
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонско девоjче,
китка шарена. Во градина набрана, дар подарена. Дали има на овој бели свет, поубаво девојче од македонче. Нема нема не ќе се роди, поубаво девојче од македонче. Нема ѕвезди поли~ни од твоите о~и Да се ноќе на небо ден ќе раздени Дали има на овој бели свет, поубаво девојче од македонче. Нема нема не ќе се роди, поубаво девојче од македонче Кога peсна запее, славеј надпеее. Кога оро заигра, срце разигра. Дали има на овој бели свет, поубаво девојче од македонче. Нема нема не ќе се роди, поубаво девојче од македонче Кога коси расплете, како коприна. Лична си ми полична, од самовила. Дали има на овој бели свет, поубаво девојче од македонче. Нема нема не ќе се роди, поубаво девојче од македонче Изменето од Alekta - 22.Март.2007 во 12:53 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Билјана платно белеше
Билјана платно белеше на охридските извори. Оздола идат винари, винари белограѓани. Винари бeлограѓани, кротко терајте карванот, да не ми платно згазите, платното ми е даровно. Билјано моме убаво, ако ти платно згазиме, со вино ќе го платиме, ем бела лута ракија. Не ви сакам виното, тук' ви го сакам момчето, што напред води карванот што фесче носит над око. Што фесче носит над око и мене гледат под око. Билјано, моме убаво, момчето ни е свршено. За него вино носиме, в' недела ќе го жениме. Да би го вода однела и мене ми го донела, да би го змија к'снала со мојве долни запчиња. |
|
морски
Сениор Регистриран: 24.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Охрид, Охрид, убав, мил
я со солзи те оставил, езерото убаво тъга в сърце ми остави. Дене, нокя плачам на сърцето рана имам защо майко яз отидох в тугя тугина. Со мойта мила сека вечер шетам по езеро яз. Устата й, косата й сон за мене останая, устата й, очите й сон за мене останая. А кому е жално либе, а кому е мачно душо, цел живот да те имам и да умрам в тугина. Охрид, Охрид, убав, мил яз отидох надалеко. Не знам дали ке се вратам яз, не знам дали ке те видам яз. Либето да го видам секой ден за мене плаче, да се вратам, да я видам, за нея да умрам яз. |
|
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јовано, Јованке,
крај Вардарот седиш мори бело платно белиш бело платно белиш душо срце мое, Јовано. Јовано, Јованке, јас те тебе чекам мори дома да ми дојдеш а ти не доаѓаш душо срце мое Јовано. Јовано, Јованке, твојата мајка мори тебе не те пушта кај мене да дојдеш душо срце мое Јовано. Изменето од Alekta - 22.Март.2007 во 14:03 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај! В Македонија глас се чует Ај! В Македонија глас се чует од нејзини сираци. Ај! Душманите побеснале колат, бесат се на ред. Ај! Вие браќа Македонци Вие славни јунаци. Ај! Крв'о знаме да развејме в македонски долини. Ај! На знаме е напишано „слобода или смрт”. Ај! Нека чует и Европа да робот се пробуди. Ај! Македонија не се плаши од нивниот јатаган. Ај тој се фрлат како тигар среде војски, јатаган. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бре Македонче
А бре Македонче, леле каде се спремаш? Борба те чека, борба за слобода. Борба за слобода, за Македонија, за Македонија, земја поробена. Момци наредени, моми накитени, борба ќе одат, борба за слобода. Борба за слобода, за Македонија, за Македонија, земја поробена. Нека разберат, клетите фашисти, Македонско име нема да загине! А бре Македонче, леле каде се спремаш? Борба те чека, борба за слобода. Борба за слобода, за Македонија, за Македонија, земја поробена. Момци наредени, моми накитени, борба ќе одат, борба за слобода. Борба за слобода, за Македонија, за Македонија, земја поробена. Нека разберат, клетите фашисти, Македонско име нема да загине! |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гори балкан Гори Балкан, гори Балкан во горна Дебрца во горна Дебрца, Балкан, село Арбиново. Стари Дејан свадба прави свадба прави со ѕверови од никаде помош нема само Ѓурчин од Слатино. Само Ѓурчин од Слатино и тој Климе Злестовчето. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едно име имаме Покрај Егеј Македонци, покрај Вардар Македонци и по Пирин Македонци славно име, непокорно. Едно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме о Македонијо. Како килим полиња а до небо планини реки златоносни а езера бисерни. Едно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме о Македонијо. Мајко Македонијо балканска убавице кој се родил во тебе и живот дава за тебе. Едно име имаме во душата го носиме за тебе живот даваме о Македонијо. Изменето од Boogie - 18.Март.2007 во 22:19 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ваташа
Ми заплакало селото, селото Ваташа тринаесет роса младинци носат Мокришко горе, в долови. Целото село станало, станало на нога дајте ги вамо нашите деца еј Вие клети крвници. Џелати клети не слуша, не слуша народот митралез оган фрлија поган. в градите машки младински по тија млади полиња родни ридишта голи Тиквешки. Тогај се народ подигна, подигна младно и тргна смело да запре семе фашистичко клето за навек. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овде може да ги постирате познатите и непознатите народни песни од Македонско поднебје
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MONA KE GLEDAM DA GI NAJDAM PESNITE..... TI POSAKUVAM UBAVI SONOVI .... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej marko a kako beswe tekstot na taa pesnata ' ne se beli mare mori ne se crvi' ???
i aj kazi mi ako mozes kako e naslovot na edna pesna , pa ako go imas i tekstot, pesnata mislam deka bes enesto vaka.....' ticka nok e site spijat, samo nie dvajcata ne......... ------- ------- ------- posle toa imase nesto u refrenot vaka ' tivko sviram za da mozes, da ne cues samo ti, kolku ljuboma ke ti kazat,.......' e ne go znam tekstot, ama pesnata e mnogu ubava i romanticna |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2223242526 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |