![]() |
|
Брак со припадник од друга вера? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 27> |
Автор | |||
blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
toj sto misli deka ljubovta ima granici, teska rabota deka spoznal ljubov |
|||
![]() |
|||
Vlade ![]() Сениор ![]() Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
||
Najgolema budalastina e nekoj da se ubeduva deka ljubovta nema granici, od ednostavna pricina sto za nekogo ima i nikoj tuka nisto ne moze da napravi. Dajte i prostor na slobodata i taa ke ne dovede do ljubovta, pa ako sakate i do 'tolerancijata'.
|
|||
![]() |
|||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
||
А да го заменеше тоа твоето 'КОНДИЦИОНИРАНОСТ' со 'ТРАДИЦИЈА', што ќе добиевме? Реалност? Затоа што традицијата е она по што повеќето овде завземаа став, да не речам конзервативен, но така е. Не можеш луѓето да ги обвинуваш затоа што ги користат традиционалните 'непишани' закони, за да си го олеснат живеењето, затоа што никој не знае што би било, ако почнува да воспоставува традиции од почеток, нели? Јас сум против она, љубовта е слепа и не познава граници, затоа што љубовта е секогаш вистинска ако заврши трагично, според уметничките прозни дела, во кои е битен елементот на драматургија! Но никој од нас не би сакал љубовта да му заврши трагично, нели? Затоа луѓе, пазете се и внимавајте! Експанзијата на милитаристички муслимански групи, кои по секоја цена завземаат разно разни позиции, а понекогаш и говорници, е огромна! Да не ве потсетувам не некои плачковци, чија љубов за фотељи е стварно трагикомична! |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
![]() |
|||
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
||
Не се лутам бегу... Малку само ме живцираат луѓето без да размислат дека викаат ограничени умови..
Респект спрема сите кои успеале да жртвуваат се за да опстанат во тој различен брак... Респект спрема сите што отишле во друга димензија...Ретки се браковите каде има комплетен слободен ум од двете страни... не се знае на никој каде ќе се налета.. не сакам утре по уста да ми се удира дека сум каурка и не ми е место тука итн... Јас си кажав за себе.. бегу, не знам животниот пат каде ќе ме наведе, но сепак реално, разумно ќе погледнам на вистината во очи и ќе пресудам можам или не можам да го живеам тој живот во име на љубовта.. Брак како брак не знаеш ни со иста вера каде ќе се одвееш, но сепак за секој брак реално би размислила дали припагам таму или не, како физички така и душевно.. Само нереалните и ограничените умови се што лета и се јаде.. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
||
Ве молам дозволете секој да има личен став :) макар тој бил различен од сопствениот ....мислам дека тука е и основната убавина на Форум да видиме повеке агли на еден проблем и да ги продискутираме :) |
|||
![]() |
|||
begu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
||
Ok ne se luti ama se slucuvaat i ubavi raboti pa nekoi nesta potoa se gledaat vo drugi dimenzii.
|
|||
Veruvaj i vo toa sto ne go gledas .
|
|||
![]() |
|||
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
||
Навреда на страна... респект према тебе.. Да кажев не, не ми пречи лично НА МЕНЕ и доколку сите така се искажат нормално ќе ми се поклониш.. Љубовта не познава граници точно.. Но, не сакам љубов од друга вера каде сите многу добро знаеме дека самата вера ни налага да бидеме различни, иначе би биле комплетно исти во цел свет да не е тоа така. Благодарам за твојот благослов за моја бескрајна љубов... |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Па сватете го како блок едноставно... Ако ви е полесно.. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Чудна работа... сите умееме да траскаме благо кажано..
Еднаш ке се изјасни човек дека не сака да менува вера и да малтене го изневери својот Господар, вие наеднаш идете со ограничени умови..... Имам и јас примери на мешовит брак, не се мешам како ја прифатиле останатата вера, не се мешам како од нешто се забрадиле.. Љубов е љубов како сакаат нека ја исполат..Кој со ограничен ум кој со слобода на ограничен ум.. Прашањето е вие дали би направиле такво нешто?? Што нормално ќе одговорите да би.. без да се поставите во позиција на менување од корен.. Лично си кажав за себе, не глобализирајки ги другите, јас не можам да променам вера, не во години каде што сум воспитувана комплетно во ортодоксен дух.. Ке ми настане конфликт, ке имам проблам и конфликт со својот сопруг не можејки да прифатам друга вера.. итн.. Лесно е за мажите си остануваат на тоа што се несакајки да видат дека од љубов некој би стапил во конфликт со самиот себе.... А ограничена?? НЕ воопшто, само си ја сакам слободата на говор, однесување, шетање, почитта према родителите, пријателите итн.. менувањето од нешто кое сум, на нешто за кое не сакам не би. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
||
Точно е дека Љубовта не познава граници, но не знам дали сакам да го делам Брачното Легло со било која и било каква Личност Изменето од Pravoslavie - 03.Октомври.2006 во 14:06 |
|||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|||
![]() |
|||
begu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
||
Amin, amin .... i daj boze Natali da se zalubi ama onaa vistinski bez razum i pamet, koga toj navistina e vo aut od lubov, pa ke se uveri deka nekoi granici ni se samo vmetnati se dodeka emociite ne gi iskinat .
|
|||
Veruvaj i vo toa sto ne go gledas .
|
|||
![]() |
|||
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
||
bravo Butel ....prekrasno... tokmu onie koi gi stavaat granicite gi pravat nesrekite...
|
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Amin! |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
||
Ednas veke napisav vo posirokata familija imam rodnini cii brakovi se od razlicni religiii, odlicno funkcioniraat.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |