![]() |
|
Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 69> |
Автор | ||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Може да биде било која од причините кои претходно се спомнуваа...
а можеби е само предупредување... дека на некого со сила можеш да му земеш... но не можеш да му дадеш... држава... критична маса...?!!! ![]() двајца се тепаат - третиот користи...? раскарај па бркај си работа...? не треба да ги тепаш, пушти ги сами ќе се испотепаат меѓу себе...? од се' по нешто...? Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 18:35 |
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Серизен сум, ама нека биде така.
Што е според тебе тогаш ова со Гошинце, од каде ова баш сега, кој го направи, со која цел???
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Можеби...
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Не те разбрав??
|
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Абе каков евтин јаглен не зафркавај и ти...евтин јаглен На кој начин Александар би нуделе алтернатива САД место гасоводот за земјен гас, на кој начин, од каде? Бугарија го одби под притисоци Јужен Тек, и понудија алтернатива, и донесоа јаглен од Ливадата Косово, од каде?????...и донесоа нафта и гас од шкрилци или на кој начин тамо произведуваа, или нешто друго, не сум запознаен за то? Абе која е власта во Македонија не ги интересира САД, целта им е да има проблеми тука, нестабилност, ги заболе нив дали е на власт Грујо или Зајко, тоа не им менува нив ако тргнале да праат проблеми и да рушат држави, тоа се гледа од чисти примери години на назад. Ако се направи тука гасовод, Македонија само од него може да има бенефиции, и од ништо друго, бенефиции од огромни размери според мене, а најмногу безбедносни. |
||
||
![]() |
||
|
И јас мислам... немој те молам, мислев дека сериозно дискутираш... во суштина, без причина, само идиот си го моча на јавно место... ![]() мислиш дека чичко Сем е идиот...?!!! ![]() Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 16:42 |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Па малку примери има за држави кај што ни имале контакт со нив, ни им загрозувале држава, ни им биле економски конК*ренти и слично, и ги напрајле партали и уште ги праат, со разни блокади и економски мерки, ама најчесто воена интервенција. Па почни од исток. Северна Кореја- никого ни нападнала ни е според мене закана, диктатура се тешка, тоа е факт, ама штом народот е глупав да го трпи тој Ким Јон Ил или како беше не е битно, и да учи дека се што јадел го варел и трошел во органзмот и притоа ни брбушка гомце не му излагало од газот , нека си живеат така, жал ми е за нив, ама тоа е, таква им била среќата, а земја многу богата со ресурси се ако добро се сеќавам. Од 1953 година мислам се под некакви си санкции или што уште не. Ако владата на САД се солидаризира со народот, нека ризикува војна и нека го ослободи, ама не да направи како со Либија или Египет, нека ги ослободи од тие тикварите што се на власт 60 години и нека ги остави сами да си формираат држава на своето...ама некако им стиска газенцето. Виетнам, колку години тамо палеа се живо и диво со напалм и фрлаа отровни гасови, 10-15 години, колку, кој џаол го бараа тамо? Испустеа се живо и диво и на крај си заминаа. Ден денес, Виетнам има последици од тоа. Абе како во народната песна е со САД, Ред се редат мила мори мајко, држава по држава, кај влегле да спроведуваат " нивна демократија " таа држава аир не виде....Авганистан, Ирак, Либија, Египер, Никарагва, Куба....абе крај нема броењето Србија цел НАТО сојуз, читај САД ја бомбардираа два месеци, Македонија кај ни закачија рамковен и не принудија капитулација да потпишеме од 2-3 илјади учки од кои битка не изгубивме ....абе катастрофа... Едноставно си можат братче којсумјас и си праат што ќе им текне на К*ренцето да ми простиш на изразов...тоа е. Од кога тоа на САД им требало причина за нешто, од кога? Штом Барак Обама стана нобеловец за мир, што за мене е чиста перверзија, ти очекуваш дека некаде САД ќе одговараат за своите постапки. Немој те молам
|
||
||
![]() |
||
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
|
Fiks, Месинџер не ме сконта со муабетот околу цивилизираниот начин за оттргнување од идејата за влез во проектот со турскиот гасовод па ке ти објаснам зошто го исклучувам гасоводот од игра во целата ситуација со терористите.
За да не врви гасоводот во Македонија американската летечка дипломатија можи да понуди многу алтернативи кои би го компензирале изгубеното од непотпишувањето на тој договор а мегу многуте алтернативи е и ефтин јаглен од Косово за Македонија. Доколку пак сакаат да направат смена на власта тоа можат да го сторат многу брзо бидејки имаат можност да извршат притисок и да не се доделуваат кредити на Македонија со тоа шо ке се намали кредитниот рејтинг на државата и тоа ке биди крах за актуелната власт. Но кај нас имаме криминал и криминалци од колосални размери кои веке се демаскирани и сега во паника се спремни се да направат а со тоа и многу грешки од кои не само шо тие ке страдаат туку ке повлечат и дузина со нив... Сега имав прилика да го слушнам разговорот на патриотите од ДПМНЕ ,Латас и Ивона и многу ми е јасно зошто Македонија е нападната... https://www.youtube.com/watch?v=rqemKZsgQnU |
||
![]() |
||
|
Сакаш да кажеш, 40-те разбојници прават проблем, заради гасоводот кој може да проаѓа низ Македонија... а и не мора... пошто има и други опциии...?? а се' друго што се случува во Македонија, нема врска со Али баба...???!!! ![]() |
||
![]() |
||
|
Според тебе... власта нема интерес, не сум сигурен во тоа, а има можност за ваква провокација... опозицијата има интерес, не сум сигурен и во тоа, ама нема можност за ваква приказна... ЕУ ја одјеба, незнам зошто, ама нека биде така... и на крај се сведува на САД... и после се' што кажа за нив... не ми е јасно... а бе... зошто прават проблем...???!!!!! што им е целта...? ќе се покачи цената на нафтата...? ќе направат бизнис со тоа што 40 разбојници без Али баба ќе влезат во караула во Македонија...? ќе се покачат акциите на Њујоркшката берза на некоја компанија...? ќе им се зголеми стабилноста како држава...? ќе ги засилат своите позиции како светска сила, не забевај, со немири во Македонија...? ќе ги вежбаат младите академци на ЦИА...? Ротшилдови ќе го зголемат своето богатсво...? а...? е кажи де...? зошто...???!!! ![]() Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 16:03 |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
А зошто ова со Гасоводот го одбивате како причина за проблеми во Македонија од страна на во целосен интерес исклучуво на САД. Ајде да речеме дека сте во право, ама ако оди низ Македонија за да се спрчи тоа за интересите на САД според мене, кај нас е најлесно да се спречи. Знаеме дека Бугарија го одби проектот под притисок на ЕУ, останува да стои тврдењето, сега - засега дека ќе врви низ Македонија...не прочитав никаде дека ќе врви низ Албанија како една од трите можни опции. Значи, за да стигне во Србија треба треба да помине највероватно меѓу Куманово и Крива Паланка, и види случајност, во таа област околу Куманово, каде што може да врви гасоводот, веднаш после најави дека ќе се гради, ние имаме проблеми во Караула на Граница. Коинциденција или намерно? |
||
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Е сега ме вадиш од контекст, знаеш и сам на што мислам и што ми е целта со постот. Изнеси мислење. Вака ми го спинуваш постот до крајност и ова не е начин на дискусија. Спинуваш в крај, и ме провоцираш за да ја навртиш водата во своја воденица. Ова ти е класичен СПИН од твоја страна.
|
||
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Аман бе шефе, викаш и нас ни дојде редот...а ние лулка на демократија...
![]() |
||
![]() |
||
|
Ок е сето тоа... и не е важно коку дронови има... важно е да постојат такви како тебе... П.С. Ништо лично, само констатирам... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |