![]() |
|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 34> |
Автор | ||||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Обичниот човек со своите секојдневни работни задачи (ако не му се одземени од политичарите) прави за Македонија, лекарот лечи, учителот подучува, продавачот продава, чистачот чисти. Но зем,јата не е само работата на смртниците. Земјата ја влечат надолу токму политичарите и прават народот да ги поистоветува политичарите со земјата па револтот кон политичарите да го искажува и кон земјата. До кога? Па до оној момент кога во Македонија ке дојдат на власт луѓе кои државните ќе ги стават пред личните интереси а добробитот на народот ке им биде пред личната благосостојба. Ке дочекаме? Не знам
![]() |
||||
![]() |
||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||
![]() -sto pati vi kazale...neka se gradi , ama , toa shto e neophodno za normalen i efikasen zivot vo drzavata i za nea....vo momentov! Изменето од brza - 10.Септември.2009 во 21:19 |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||
![]() |
||||
ultra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
|||
Брзо, за се имаш алтернатива...
тие 2км може со точак да се извозат
Сообраќајните правила и прописи мора да се почитуваат, најмногу заради сопствена заштита и заштита на другите учесници во сообраќајот, па и за својата совест (не е убаво некого на совест да носиш). Врските нема никогаш да се искоренат, ама па и тие нема да можат стално да помагаат, поготово ако се зголеми контролата, се надевам дека ќе дојде ден кога ќе им речат на познатите да возат според пропис. Еден познаник бил фатен како вози брзо плус без каиш и требаше голема казна да плати, фаќаше врски па му беше речено демек ај еден прекршок да направел ама вака нешто ќе мора да си плати. Се жалеше дека казната била преголема 2/3 негови плати. Значи би требало ова да му биде за памет и друг пат да припази, ама кажа дека нема врска, дека пак исто би направил. Сепак испаѓа дека казната не е голема..
немам коментар за ова ![]()
или поретко ќе идеш во кафуле или ќе си идеш редовно и редовно ќе плукаш по сите ![]() Изменето од ultra - 10.Септември.2009 во 20:06 |
||||
![]() |
||||
bilibili ![]() Група ![]() Регистриран: 27.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 39 |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|||
kojsumjas:
anakin...u pravo si... brza...i ti si u pravo... nekoj: kojsumjas...kako moze i anakin i brza da se u pravo... kojsumjas: nekoj...i ti su pravo... P.S. No1. Ova e Macedonia... site se u pravo... P.S. No2. Ete zosto site treba da ja sakame Macedonia... Изменето од којсумјас - 10.Септември.2009 во 19:09 |
||||
![]() |
||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||
da!...imash pravo!...i ke si ja krsham kolata...ke se nerviram na ulica ...koga 2 km..gi "odam" za 10-15 minuti......koga na petsto metri ..stavile deset semafori..koga ke platam kazna koja shto nekoj mnogu lesno nema da ja plati...ke trpam koga ..koj kako stigne saka da mi go..bapne...ke "stojam" kako vo kjelija...zatvoren......ke popijam nekoe pivce...vo kafulinjaba,.po cena .za kojashto nekoj cel den r'mbal......i ...ke si ja sakam ...zemjata!..............................i ushte milion sitnici.
alalda ti e e na ...tvrdata koza! |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
вака
кога владата потроши пари за КРСТ или КИПОВИ , твое право е да се лутиш но разбери сакај го крстот , киповите , плаушник, сакај ги... оти сега се ТВОИ Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 18:40 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
|||
"a so da izvlecam koga se e negativno"
za malku!..brat. ![]() ![]() bez zaebancii ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
ENE TI SE STO E NEGATIVNO GO IZVLEKUVAS I JA STAVAS VO POLOZBA NA REKLAMA no brat te procitav sega ispod kje napises a so da izvlecam koga se e negativno abe ... da.... te poznavam... pa ne trzam ![]() Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 18:12 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
|||
daleku sme od seto toa
od 100... 90 kje recat povekje si ja sakam verata od drzavata no i tie lazat ni za verata ne pravat nisto , kamu pa za drzavata doagjame kon krucijalno prasaje na eden segmant vo opstestvoto na prasanja sto e povazna vera ili nacijata kje recat VERATA. a za drzavata zbor da nema imame odma po difolt 25% koi ne ja sakaat makedonija osim sto sakat da ja IZMOLZAT vo prcva faza i da PRISFOJAT kako vvtora faza toj e samo eden segment na toj i ne mu se cudam , se cudam na nihilistite koi uzivat omalovazuvajki ja i ako znaat deka druga makedonija nemaat nitu na MARS |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
"reklamirajte ja drzavata kade i da stignete"
- veklje nema ni od reklami potreba..slushna svetot za nea..."uzduz i popreko"...i toa ...bez skrshen dinar potroshen! ....a ,takvite ...bespaltni reklami...se i najefektivni...osobeno ako se "reklamira" ...odredena dejnost vo drzavata.....so slika i zbor. ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|||
Tocno e toa Anakine. Jas ponatamu velam: Sto mozeme da napravime nesto polezno za drzavata? Veruvam deka sekoj moze nesto da napravi dobro za Makedonija, ama bas sekoj covek. Zasadi drvo, ne plukaj na ulica, pocituvaj gi instituciite na sistemot, ne gledaj na lugeto so partiski predrasudi, sakaj gi site nacionalnosti i veri vo nasata drzava. " Koga nekoj ke napravi nesto dobro, aplaudiraj! So toa ke napravis dvajca lugje srekni! " Mahatma Gandi |
||||
![]() |
||||
|||
3. gordejte se so nasi sprotisti i ako izlezat posledni
gordejte se ako najdete vo stranstvo nekoj nas prozivod trudete se stranci da kupat nesto nase reklamirajte ja drzavata kade i da stignete osnovno NE SE SRAMETE DEKA STE MAKEDONCI... moze ne sme nekoj naj naj narod.. ama ne sme ni za bacanje Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 17:56 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
samo se udarame vo gradite
i se ni e pomilo tugjoto sakaj te ja 1. ne plukajte po nea na sekoj cekor ne pljukajte pred strancite. oti im e cudno kako moze nekoj da si ja omalovazuva drzavata ne davajte drugite da vi ja omalovazuvaat e toa ne e za pocetok nego vtora lekcija Изменето од anakin - 10.Септември.2009 во 17:53 |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |