IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 31>
Автор
Порака Обратен редослед
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 14:59
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

еве за рајот прашање:

Дали жените во измислениот исламскиот рај, сексуално ќе оргијаат како и мажите?

Kazi mi kade i kako si videl mazite ke orgiraat vo rajot,na koj nacin,pa da vidime dali i zenite gi imaat tieprava.

Kazi mi ti dali rajot voopsto postoi spored biblijata i dali vie vo nego postoite ?
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 14:58

еве за рајот прашање:

Kazi mi kade i kako si videl mazite ke orgiraat vo rajot,na koj nacin,pa da vidime dali i zenite gi imaat tieprava.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 14:57
среќа

Изменето од ACELERA - 30.Ноември.2009 во 13:03
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 14:52
еве за рајот прашање:

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 14:46

знам дека во нашиот говор, кога ќе се каже луѓе, се мисли и на мажи и на жени... Но да се потсетиме дека во к*ранот има поделба, и јасно се пишува за ЛУЃЕ и за ЖЕНИ, значи две поделени работи... Ајде не ме терај сега повторно да ги цитирам истите сури...

Второ, дали жените ќе оргијаат во рајот одговори ми?

Трето, каде тоа има жени, во која џамија кажи ми, да појдам да видам, како се клањаат заедно со мажите петте пати на ден?
Van tema ti se prasanjata. Napisi nesto vo vrska so Rajot i Pekolot,toa gi interesira na lugeto tuka.
Ke mi bide cest da ti odgovoram na prasanjeto koga ke go postavis na soodvetna tema.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 14:40
знам дека во нашиот говор, кога ќе се каже луѓе, се мисли и на мажи и на жени... Но да се потсетиме дека во к*ранот има поделба, и јасно се пишува за ЛУЃЕ и за ЖЕНИ, значи две поделени работи... Ајде не ме терај сега повторно да ги цитирам истите сури...

Второ, дали жените ќе оргијаат во рајот одговори ми?

Трето, каде тоа има жени, во која џамија кажи ми, да појдам да видам, како се клањаат заедно со мажите петте пати на ден?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:57

мирко
фала на одговорот
ама не ме задоволи Embarrassed

зошто за жените нема мажи за оргијање како што има кај мажите?

зошто жените не се спонати во к*ранот како наследници на рајот?

зошто жените не смеат да влезат во џамија на молитва, да се клањаат и они? Шо се они? животни?

Spomnati se pod ednakvo,adzija... pod poimot Luge,spagjaat i zenite.
Koga se veli covecko bitie,Adzija,se misli i na zenskiot pol i na maskiot. Isto koga velime "Covekovi prava" tuka spagjaat i zenite. Mene prosto ne mi e jasno zosto vakvi ednostavni prasanja ve bunat.

Цитирај зошто жените не смеат да влезат во џамија на молитва, да се клањаат и они? Шо се они? животни?
Gledaj acko,kolku ne kulturno go postavuvas prasanjeto na seto tvoe neznaenje. IMAAT PRAVO ! Koj rece i kade vide deka zenite nemaat pravo da vlezat vo dzamija ??? Nemaat pravo na glas zenite vo crkva. Ne smeat tamu usta da otvorat. Zenata vo Islamot gi ima SITE PRAVA ADZIJA. Ako nekoj zol covek te izlazal tebe (a ni ti nisto podobar nesi) prasaj.Nemoj da gi lazes i drugite, Ne e ubavo,oti za site snosuvas odgovornost. Zenite vo dzamija nemaat pravo mozebi vo isti red da bidat so mazite no imaat pravo vo dzamija da odat i tamu da klanjaat. Mozebi denes se takvi potrebite sto za zenata e podobro doma da si gi obavuva namazite,no ne i e zabraneto vo dzamija da odi.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:49

брза
ништо не е создадено без цел...
немој да мислиш дека и еден створ, е овде без цел.
на некој остров се обидувале да ги истреба змиите, ама после тоа им се накотиле глувци... Па донеле мачки, ама им ги истребиле пилињата... Па донеле кучиња, ама овие ги апеле и газдите... Сфаќаш шо е поентата? Човекот никогаш не може да направи таква еко-хармонија, каква што создал самиот Творец... НИту тие микроогранизми не се овде без цел...

ne znam za drugite celi,..vo pochetokot chovekot si go sozdal zatoa shto nemal drugo objasnuvanje za razlichni pojavi vo prirodata,..dobri ili loshi......ama,znam zoshto e do den deneska taka i pokraj ogromniot napredok shto chovekot go sozdava na site polinja ,..so vreme sfatil deka so nego moze da go drzi potchineto ogromniot del od lugeto i so toa da sobere ogromna materijalna korist..se e za materijalni raboti,....pa,ne slushna li,....vatikan poseduval edna tretina od italija!!,....skoro nasekade,propovednicite negovi,uzivaat vo blagodetite shto gi stvoril negovoto chedo,...za ralika od poveketo vernici koishto edvaj vrzuvaat kraj so kraj,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:35
мирко
фала на одговорот
ама не ме задоволи Embarrassed

зошто за жените нема мажи за оргијање како што има кај мажите?

зошто жените не се спонати во к*ранот како наследници на рајот?

зошто жените не смеат да влезат во џамија на молитва, да се клањаат и они? Шо се они? животни?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:34
брза
ништо не е создадено без цел...
немој да мислиш дека и еден створ, е овде без цел.
на некој остров се обидувале да ги истреба змиите, ама после тоа им се накотиле глувци... Па донеле мачки, ама им ги истребиле пилињата... Па донеле кучиња, ама овие ги апеле и газдите... Сфаќаш шо е поентата? Човекот никогаш не може да направи таква еко-хармонија, каква што создал самиот Творец... НИту тие микроогранизми не се овде без цел...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:26
prvo i prvo,..ti skrshna,..ti ne odgovarash,...zoshto tvojot racionalen bog,...ti gi stvoril tie sitni neshta shto ti go zagorchuvaat zivotot,...mozel barem pogolemi da gi napravi,LOLLOL...za da polesno se borish so niv,....ili mozebi druga mu bila celta,...da odish pobrzo kaj nego,....LOLnajgolema prechka mi e razumot,...a toj mi kazuva deka nemoze i nema nikakva cel, da postoi takvo neshto,...i ke dojde vreme, site vie ke ostanete so prstot u usta,...koga ke sfatite deka nema nishto,...slichno,..LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:26

абе не се занимавај со аџија, знам дека те вознемирува мојата проникливост, ама еве, удостои не сите со одговор... Прашањето беше сосема лесно и јасно:

кај се жените во измислиениот исламски рај?
и дали и они ќе имаат по 10 мажи за сексуално оргијање како и вие?

молам за одговор...Embarrassed

Ajde acko,posto ne gledas odgovor vo prethodniot post,ke ti odgovoram naknadno.
Pred se nekolku ispravki.
Kako i sekoja tvoja zla recenica,izmislena ti e i slednava:
Цитирај и дали они добиваат по 10 мажи за сексуално оргијање исто како и вие?

Prvo kade se zenite vo Rajot ?
Isto kade i mazite adzija. Bez sitno skratuvanje,zenata potpolno isto dobiva za svoite dela nagrada kako i mazot. Ne treba da bide covek zaslepen samo vo edno veruvanje. Vidis Adzija,ako spored biblijata zenata e zapostavena,ako spored biblijata gjavolot go sozdal pekolot,,,pa vidis gi buni lugeto,neznaat na kogo da mu veruvaat.... nemoj da mislis deka sekade e taka bez odgovor i deka sekade e zenata zapoztavena.
Bezbroj pati e kazano deka Zenata vo Islamot ima NAJ GOILEMI PRAVA.
Znaci dzennetska hurija,ne znaci deka e zena i deka i vo Arapskiot jazik e samo zenski rod.

Ako na ovaa dunja,i mazot i zenata (bracen par) go zasluzat rajot i na onoj svet ke bidat zaedno.Ako go zasluzat rajot,se razbira deka bile i dvajcata pravedni,neli ? Pred se postoelo Ljubov pomegju niv dvajcata,pocituvanje pomegju niv itn. sto i zelba bi im bilo da bidat i na onoj svet zaedno.
Ako zenata e odvoena od vistinskata religija a mazot e vernik,se drzi o islamskite pravila,i zasluzi dzennet a zenata ne,togas taa ke bide na onoj svet zameneta so dzennetska hurija.Isto se slucuva obratno.
A dzennetskite Hurii isto taka spagjaat vo Gajb. Nesto za nas nepoznato.
Mislam,odgovorot e uste poednostaven... samo komplicirani se lugeto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:15
другпат одговори на прашањето, пошто забегуваш во насока во која не ми беше целта...

Значи ДА, ти си предок на сите твои илјадници и милиони твои потомци.

Епа зошто е тогаш чудно, ако ти си нивни “креатор“, истото да е и со Бог? Еве, не мора да е по пат на сите видови одеднаш, Бог е рационален Бог, можеби ги создал само најосновните групи, од кои потоа се развиле подвидовите...
Ова ли е најголемата пречка за  да веруваш во Бог? Ако да, тогаш ова е навистина мизерно...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 13:11

епа, гледам почна полека да се подтвораш... ако, ми се допаѓа...

ај едно потпрашање...

ако ти имаш деца, дали си ти предок на сите, да кажеме, 100.000 потомци што ќе се изродат преку нив во наредните 300 години?
   a,be znaesh shto vi e problemot na vas?!,...stalno meshate babi i zabi,.....ne vikam,.... zoshto stvoril milioni luge nekoj,....tuku, zoshto bi stvoril milioni razlichni  vidovi,...ako nekoj namerno sakal da stvori zivot,....na koj mu trebaat onie najopasni mikroskopski formi na zivot,....zoshto nekoj bi te stvoril tebe,...a,istovremeno i niv?,......sigurno na moite potomci ne bi im go napravil toa!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.