|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 58> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Сандански
Сениор Регистриран: 05.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 343 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izleguvajki nadvor na prekrasniot i ubav den koj navestuvase deka ke sledi prekrasna dimenzija na samata izvedba na vinozitoto sepak toa ne bese slucaj ovoj pat. cekajki ja onaa pravata onaa vistinskata forma i izvedba na vinozitoto koe go gleda{e sekoe sabajle vo ranite zori, mnogu misli mu pominuvaa niz glava. Edna rabota e kako saka{e da izgleda po negova mera mo`e da se ka`e raznovidno veselo ubavo vo najrazlicni koloritni boi, zolto, zeleno, lila, sino, svetlo, so eden zbor kazano volsebno,......
Nitu bese plavo nitu sino nitu pak zeleno. Bese poinakvo kako da kriese nesto od negovite oci, koi kako da ne mozea da prepoznaat sto se slucilo so veke neprirodnite boi na vinozitoto. Iako znaese deka ne moze nisto da napravi so ve}e oformenite boi na yunicata samo se zalazuvase i seuste sam sebe se laze deka ke moze da napravi nesto, da smeni nesto. Sepak, toa realno gledano ne e mozno bidejki blesokot na samoto vinozito bese golem, blesok koj na momenti go zaslepuvase. Toj posakuvase se sto e najdobro za samoto vinozito, da dostigne perfekcija i vo nikoj slucaj ne sakase da go popreci toj proces. Ignorirajki gi sovetite i sugestiite na lastovicata koja vekee bese vo poln let, koja samo mu mislese sto e najdobro za nego i dobriot pes koj sakase da go ottrgne negovoto vnimanie i da go natera da go smeni svojeto mislenje,.. toj bese vo trans. Ne sakase da si priznae ni samiot sebe, seuste mislese deka ima sansi da go vozobnovi vinozitoto Pomina dosta po toj pat. Imase momenti koga po dolgiot pat koj veke go imase minato srekavase mnogu najraznovidni raboti megu koi i razni vidovi na vinozita. Edni koi bea prijatni, no kriea vo sebe nejasni i nerazbirlivi boi, boi koi vnesoa razocaruvanje kaj nego. Neznaejki deka ke sretne ubava zunica slucajno bez verba dojde do sredba pomegu nego i nea. Ne veruvase deka ovaa ke bide taa, neocekuvase nisto mislese deka ovaa ke bide ista, ista kako drugite tipicno stvorena sunica. Saka{e da veruva deka ova e ona vistinskoto bidejki se umori od talkanjeto baranjeto, lutanjeto....toa e premnogu zamorno za nego i ne e takov covek, seto ona sto bilo poinaku e samo los obid za gluma. Ednostavno samata ljubov sprema samata taa tvorba bese cista i detska, znaese deka kolku i da ja konzumira ke stane nezasiten po nea. Vo toj ubav period bese nasocen kon samo ubavi raboti. Mu pomagase da svati deka vredi, deka ne e sam vo ovoj lazen svet koj mnogu pati se pokazal kako takov i samata pomisla na nego mu ja zajaknuva doverbata vo samoto vinozito i ponekogas vo opredelena situacija mu posluzi kako inspiracija i primer kako treba da se izdrzi, kako covek treba da se izbori za svojot status vo opstestvoto, vo kratkiot zivot. Sepak, znae deka na nekoj nacin sto i da bide vo idnina sekogas ke ja ceni iskrenosta i toplinata so koja go greela samata sunica koja koga i da ja zdogleda sekogas ke go oseti ona potpolno isto cuvstvo koe ne moze da se opise so zborovi, prosto e nevozmozno. Dali krajot na tekovniot den ke nagovesti sonce ili pak bura propratena so silen dozd i jak veter, ostanuva da vidime vremeto da pokaze................................................ |
|
If you dont live for something youll die for nothing
|
|
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некогаш постоел остров на кое живееја чувствата и човечките вредности: Богатството, Добрата Воља, Тагата, Гордоста, Знаењето и меѓу останатите и Љубовта.
Еден ден сфатиле дека нивниот остров ќе потоне и ги подготвиле своите бродови за да го напуштат.Единствено Љубовта сакала да остане до последен момент. Кога островот се нашол пред целосно потопување Љубовта одлучила да побара помош. Богатството поминувало о близина и Љубовта го запрашала: „Богатство, можеш ли да ме поведеш со себе?“„Не можам, многу злато и сребро има на мојот брод и нема место“ – рече Богатството. Љубовта тогаш одлучила да ја праша Гордоста која поминувала со величенствен брод: „Гордост, те проколнувам, можеш ли да не поведеш со себе?“„Не можам да ти помогнам Љубов“, одговорила Гордоста. „Овде се’ е така совршено што би можела да ми го уништиш бродот“. Тогаш Љубовта ја замолила Тагата која поминувала покрај островот: „Таго те молам поведи ме со себе!“„Ох Љубов“, одговорила Тагата. „толку сум тажна што не можам“Кога Добрата Воља поминувала покрај островот толку била задоволна што не сакала ниту да слушне како ја повикува. Тогаш Љубовта слушнала некаков глас: „Дојди Љубов, јас ќе те понесам со мене!“Тоа беше старец во мал чамец. Кога стигнале до копното, Љубовта се симнала, а старецот заминал. Љубовта била толку многу среќна што заборавила да го праша старецот за името. Љубовта сфатила колку му должи и го прашала Знаењето: „Знаење, ти сигурно знаеш кој ме спаси?“ „Тоа беше Времето“, одговори Знаењето. „Времето?“; запраша Љубовта. „Па зошто времето би ме спасило?“ Знаењето одговори: „Затоа што само Времето е способно да процени колку Љубовта е важна во животот...“ |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako med si......
iljada osi brmchat vo mene |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што стори љубов бре, бре
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ауууууу....
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
vili2121
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Компјутеру машино добра
опасна си ко кобра. Кога пецнеш заведуваш и во соба со тебе затвораш. Компјутеру машино моја да ти ја ебам мамата твоја. Од мене направи изрод гаден за твоите програми вечно гладен. Сегде јас монитор гледам сегде верно јас те следам. Јас сум сега твој роб везден пишувам изворен код. За другари време немам нова програма јас спремам. Како може да сум таков труп? Како може да сум толку глуп? За нормален муабет зборови немам како некој да ми ги земал, но за тебе штом се збори мене душата ми гори. Машино одвратна ти ме плени ме одалечи од сите жени. На рам и хард јас се палам наместо девојчинја да галам Пред тебе многу време чмаам и сега за тоа се каам. Со тебе многу време губам да те откачам се трудам Доста со тебе јас се бафтам најарно е секира да ти акнам. Најдобро е да те скршам со другарството наше јас да свршам. Морам да ти ставам крај да видам малку што е рај. Да престанам да компајлирам малку душа да си смирам. Да видам малку подруг свет да видам птица во слободен лет. малку поинаква љубов Изменето од vili2121 - 13.Октомври.2009 во 01:11 |
|
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
vili2121
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еднаш, многу одамна, сите човечки суштества и сите човечки квалитети се нашле на едно скришно место на Земјата... Кога дошла Здодевноста се проѕевнала по третпат, а Лудоста, како и секогаш луда, предложила:
- Ајде да си играме криенка! Кој најдобро ќе се скрие, ќе биде победник меѓу сите чувства. Интригата ја поткренала десната веѓа, а Љубопитноста, не можејќи да се воздржи, прашала: - Криенка? Каква е таа игра? - Тоа е една игра, почнала да објаснува Лудоста, во која јас ќе ги покријам очите и ќе бројам до милион, додека сите не се скриете. Штом ќе завршам со броење, тргнувам во потрага и кого нема да го пронајдам, тој е победникот. Ентузијазмот заиграл од радост, а истото го направило и Одушевувањето. Среќата толку скокала што успеала да ги наговори Сомнежот и Апатијата, кои никогаш и ништо не ги интересирало. Ама, не сакаа сите да си играат. Вистината беше против криењето, а и зошто би се криела? И така неа на крајот сите ќе ја пронајдат. Гордоста мислеше дека тоа е глупава идеја, иако всушност ја измачуваше мислата зошто нејзе не и текна прва да ја предложи играта. Вниманието не сакаше да ризикува. - Еден, два, три... почна да брои Лудоста. Прва се сoкри Мрзливоста, која како и секогаш, само се фрли зад првиот камен на патот. Вербата се качи на небото, Завидливоста се скри во сенката на Успехот, кој со мачење се искачи на врвот од највисокото дрво. Великодушноста никако не можеше да се одлучи каде да се скрие, затоа што секое место и се чинеше совршено за некој од нејзините пријатели. Убавината скокна право во кристално чистото езеро, а Срамежливоста ѕиркаше низ пукнатината на едно дрво. Прекрасноста го најде своето место во летот на една пеперуга, а Слободата - во здивот на ветрот. Себичноста најде скривница, ама само за себе! Лагата се сoкри на дното на океанот (лаже, на крајот од виножитото!), а Стрвноста и Страста - во кратерот на вулканот. Заборавот заборави да се скрие, ама тоа не е важно. Кога Лудоста изброи 999.999, Љубовта се уште не најде скривалиште затоа што сите места беа зафатени. Здогледувајќи една градина со рози, скокна и се пикна меѓу прекрасните пупки од рози. - Милион!, извика Лудоста и почна да бара. Прво ја пронајде Мрзливоста, зад најблискиот камен. Наскоро ја слушна Вербата како расправа за теологијата со Господ, а Страста и Стрвноста скокнаа од вулканскиот кратер од страв. Случајно тука се најде и Завидливоста и, секако и Успехот. Себичноста не ни требаше да ја бараат. Сама излета од своето совршено скривалиште кое се покажа дека е кошница за пчели. Од толку барања Лудоста ожедне, и така во кристалното езеро ја пронајде Убавината. Со Сомневањето беше уште полесно, затоа што тоа не можеше да се определи за својата скривница, па остана да седи на блиските камења. Така Лудоста, малку по малку, ги пронајде речиси сите. Талентот во златните класја на житото, Тежината на душата во изгорената трева, Лагата на крајот (лажеше, сепак беше на дното на океанот!), а Заборавот заборави и дека воопшто нешто се играло. Само Љубовта не можеше никаде да ја најде. Ја пребара секоја грмушка, сите планински врвови и кога веќе беше бесна, ја здогледа градината од рози. Влезе меѓу розите, фати една сува гранка и од бес и изнемоштеност почна да ја удира по прекрасните пупки од рози. Одеднаш се слушна болен крик. Трњата од розите и ги изгребаа очите на Љубовта. Лудоста не знаеше што да прави... го пронајде победникот, чувството над чувствата, ама Љубовта стана слепа. Плачеше и ја молеше Љубовта да и прости, и најпосле реши да остане засекогаш покрај неа, покрај Љубовта, и да и помага. Така Љубовта излезе победник над сите чувства, ама стана слепа, а Лудоста ја следи на секој чекор. |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
насмевките и забавата се вредни...дават долголетие и здраве...
чувството да леташ е неповторимо... ... Слободаааааааааааааааа...!!! |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
би напишал ама тогаш би требало да останам без душа
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
неќам да сум испеглано марамче со кое се мафта за разделба
сакам да сум чкорче со кое се пали цигара за миг сум ти само важно...ама гораааамммм..... (и плус сум слабо, шо е многу важна ствар) |
|
emily88
Нов член Регистриран: 22.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum tvoj pocetok,a ti bidi moe zavrsuvanje bidi se sto nikoj nikogas ne bil i nikogas nema da bide. Vo tvoite race e mojot svet, Vo tvoite oci crni-mojata svetlina tvoite usni se posltki od medot Zborovite tvoi moja inspiracija Tvojot studen svet za mene raj e! Ti si poladen od site kameni, no mene me grees. Mi se smees-ti kazav jas se.. Ti molcis a tisinata te izdava nisto ne zboruvas,a premnogu kazuvas Ti nisto ne vetuvas a pravis se A jas,jas nemam nisto poveke od sebe si samo oci polni so spomeni i edno malo parce dusa koe ljubi vistinski.. A ti ako sakas da bides ljuben zastani, ostani vo moeto sekavanje za nikogas da ne zaspies... Skrsi go kamenot i ostani ako ne poveke barem zasekogas ako ne sega-nikogas zosto nekogas ke me nema zasekogas... Изменето од emily88 - 24.Септември.2009 во 11:19 |
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рој од мисли и фантазии ме демнеат оваа ноќ во тишината и мракот..
Како ништо веќе да не чувствувам, како ништо веќе да не паметам.. но никогаш нема да ја заборавам таа слика на сините ѕвезди во мракот.. Што направи за да заборавам на се?.. Никогаш не сум се чувствувала толку излудена, како да ме магепсале.. Во секој сон беше ти..во секоја песна беше ти..во секоја солза беше ти..во секој мисла беше ти.. Сега е минато, све што сме преживеале... Зар не мислиш дека и другите се прашувале?..Што се случи со нашата љубов, нај искрена и чиста.. Сите ни завидуваа...а сега еве сме... Странци, кои како никогаш да не се сретнале!.. |
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |