|
Судбина или случајност? |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 30> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕ Е СУДБИНА,А КОЈ ЌЕ МОЖЕ ДА СИ ЈА СПОЗНАЕ...ВЕРУВАЈТЕ ПОЛЕСНО ЌЕ МУ БИДЕ...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За оние што мислат дека сами си ја креираме судбината да ги прашам: Дали, на пример, ако ви падне метеор на глава сами си ја креирате судбината? Ај немојте со такви коментари, ве молам! Сé се случува random! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:16 |
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам ни во креацијата на човечката слабост,незнаење и средство за контрола и манипулација наречена господ,ни во судбина,вреувам дека сите ние сами го одредуваме текот на нашиот живот со своите постапки и одлуки...
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми се допаѓа идејата да немам контрола врз мојот живот, сама донесувам одлуки и сакам да одговарам за своите постапки затоа што се мои а не однапред смислени, напишани или пак судбиносни... Верувам во волја а не во судбина.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dajte malku...vkluchete se ubava e temata...
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
There is no fate ,but the one we make.
Ne veruvam vo sudbina i vo ona -ako e sudeno-ke bide.Voopshto i idejata da jas ne sum kreator na svojot zivot ne mi se dopadja. Toj koncept e nastanat oddamna,koga chovekot mnogu raboti ne razbiral i nemozel da gi kontrolira. Da ni e se odredeno i zapishano kako sudbina-zoshto togash ziveeme?? |
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nisto nema slucajno!se si ima svoe zosto i svoe zatoa
|
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spored mene, ne postoi slucajnost i sudbina, sekoj covek sam si ja kroi sudbinata.
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Do ne mnogu odamna mislev deka se sto se slucuva e slucajnost ili sudbina, kako sakate nareceto go. No svrtev nov list i odluciv da prezemam malku poveke inicijativa i da ja naditram sudbinata . Mesto da cekam taa mene da me najde, ke ja predizvikam jas nejze da me odvede tamu kaj sto jas sakam da odam . Za ishodot ke ve informiram naskoro .
Изменето од Mishell_G - 26.Ноември.2007 во 16:13 |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sudbinata ne e napisana ... vo toa sum poveke od siguren ... slucajnosta ... da e edna rabota uspesna ke kazam slucajno ... ama mnogu raboti vo serija uspesni napraveni ... veke ne e slucajnost ... inaku slucajnosta e ako frlame kocka ... da padne bilo koj broj od 1 do 6 e ednakva ... i iznesuva 1/6 ... ama site zarovi vo bilo koj pravec da padnat... na toa sto ni e dobitna kombinacija ... veke tuka nema slucajnost ... tuku Neogranichenata kreativna mok na Bog ! no sepak ... mnogu raboti ni se nadvor od nasata zelba i moznosti ... pa moze za moment da kazeme sudbina ... ili da kazeme slucajno bese ... inaku ima raboti koi se iluzija ... kako sto e fudbalot ... Nie gledame fudbal ... so meze i pijachka ... no fudbalerite ne gledaat fudbal ... tuku zarabotuvaat za opstanok ... Nie kako gledachi nemame nikakvo vlijanie na rezulatotot... no edno e sigurno ... sme izgubile nepovratno del od naseto vreme ... za nesto sto rezultatot ne zavisi od nas ... samo kolku toa kosta ? neka se presmeta ... pa ke vidite deka ... premnogu toa ne kosta ... za zal ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со тебе маца, Господ беше во заедништо со нас се додека ние (нашите прародители) не ја злупотребивме слободната воља и му свртевме грб на Бог. Тој денес е со нас, но ние не сме со Него. Нашата врска со Него е прекината, а на тој прекин цврсто стои гревот на човекот и не разделува од Него со огромна бездна. Но сметам дека постои начин како да се премости таа бездна - тоа е Христос!
Зборовите што ги наведувап "од денес ќе настане хаос" не се содржат во Библијата, освен ако не парафразираш нешто. Сепак сметам дека иако светов денес е во катастрофа, сепак не е баш тотален хаос, бидејќи Бог цврсто ја држи целата ситуација под контрола.
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
M*A*C*A
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospod mozel so nas se dodeka covekot ne go izneveril(adam i eva) toj se uste e so nas,no negovite zborovi kako ke "od denes ke nastane golem haos" bidejki ne se pocituva negoviot zbor se posledica na denesniov svet sto e vo katastrofa. |
|
Mislam,znaci postojam
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |