![]() |
|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425> |
Автор | ||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ili vie vernici smetate deka se odbrano obdareni da gledate so pola svet negleda?????????????/
Не можам да зборувам за “ние верниците“ туку за себе лично. Но видиш, и сам велиш пола свет не гледа, а пола гледа нешто... Избор, одлука, објава, не нужно но можно и одбрана обдареност како што велиш....како сакаш можеш да го сфатиш. Сепак пола свет не е мала бројка. ![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
MM se e toa tvoe kazano optimisticki proshareno
dali si svesna dka na svetot ima najvekje ateisti, toa e fakt i podatok koj moze da se pronajde a uste eden kup vernici, koi glumat neso kako , pa da ,,,, da tolku li e gospodova sila, za svoeto pokazuvanje kon demek negovata kreacija???????? ili vie vernici smetate deka se odbrano obdareni da gledate so pola svet negleda?????????????/ Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 11:25 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
cuv od tebe
niso ne si drugacii so razmisluvanjeto od EVANGELOS samo paroli i nejasni repliki za cistoti, procistuvanja, nekakvi spasenija nema tuka niso konkretno ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Зар човек мора само да слушне од некого за Бог па да поверува? Зар мора да чуе па да знае?
Некогаш човек до познанието доаѓа и по пат на самоспознание, размислување, поставувајќи си прашања, чекај бре, ова настанало од ништо? На разумните им е дадена таква моќ на расудување а со тоа може да дојдат до Бога. Бог може и да му се објави на тој човек, директно, од каде пак знаете дека не го сторил тоа? И тоа е можен начин на спознавање. Не на пуст остров, туку и некаде во вселената да бил островјанецов, ако бил во најмала рака обдарен со разум, ќе трагал и ќе нашол. И да знаете, сите ние како што имаме фази од развојот кога стануваме свесни на пример за себе, за идентитетот, за односите со другите, имаме и фаза на развој на духовноста. Тогаш човекот размислува за смртноста и тие работи, и или ќе поверува во Бог/Виша сила или пак ќе биде атеист, и неверувањето е вера, значи сите разумни минуваат низ тие фази на развој на духовност. Следствено, и нашиот островјанин, освен ако не бил ептен граничен со IQ-то или пак од други причини не размислувал, не трагал, а Бог не му се објавил исто како што немало ни кој да му каже,туку само легал, јадел банани, билки и ловел риби за да преживее. Во тој случај ќе му се суди според сопствената совест. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
|
||
![]() |
||
|
kakva e dushata procitena na covek so zivee sam na ostrov?????
|
||
|
||
![]() |
||
|
Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 11:11 |
||
![]() |
||
|
da stigne informacija od samiot Gospod?????
Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 11:09 |
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
zasto toj so go spomna mesendzer ne e svesen za postoenjeto na GOSPOD???????
|
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
zasto nikoj neodgovara na prasanjeto tuka vo temata postave?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Голема штета имаат направено многу тнр. верници вршејќи и најгрозни дела во Божјо име со што создадоа слика дека Бог може да биде таков само каков што тие се обидуваат да го вкалапат, па многумина порадо се одлучуваат да бидат атеисти. Но и покрај сето тоа Бог постои и е присутен. Изборот е наш дали ќе веруваме или не. Врз Бога тоа не може да влијае. Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 10:39 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |