IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Статусот на жената во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Статусот на жената во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 28>
Автор
Порака Обратен редослед
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Статус: Офлајн
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 03:01
iii se izvinuvam shto ne sum napishala,,,beshe upateno do EvAngelos,,,samo odi gledaj shto ima napishano vo temata Statusot na zhenata vo k*ranot....
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:59
Фантастик, извини, но ова “ne sakam da ja igram tvojata igra,,,no koga veke ja zapochna aj da vidime kaj ke ne odnese...

kolku samo lesno e chovek samo da obvinuva,,,i voopshto da ne se obiduva da razbere....“ за кого е упатено?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:52
Lev 15:19 And if a woman have an issue, [and] her issue in her flesh be blood, she shall be put apart seven days: and whosoever toucheth her shall be unclean until the even.

Lev 15:20 And every thing that she lieth upon in her separation shall be unclean: every thing also that she sitteth upon shall be unclean.

Lev 15:21 And whosoever toucheth her bed shall wash his clothes, and bathe [himself] in water, and be unclean until the even.

Lev 15:22 And whosoever toucheth any thing that she sat upon shall wash his clothes, and bathe [himself] in water, and be unclean until the even.

Lev 15:23 And if it [be] on [her] bed, or on any thing whereon she sitteth, when he toucheth it, he shall be unclean until the even.

ne sakam da ja igram tvojata igra,,,no koga veke ja zapochna aj da vidime kaj ke ne odnese...

kolku samo lesno e chovek samo da obvinuva,,,i voopshto da ne se obiduva da razbere....

Изменето од Fantastic Lady - 05.Април.2008 во 02:52
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:50
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Зборот-ти реков еднаш, заштити си го.

Е како живти се без змијата не ќе настанела цивилизацијава? Ти, ко на Фројд да ја тераш малу ал па не, за ова со змијава?голема%20насмевка

jok frojd
zelba za povekje znaenje i se povekje poseduvanje i povekje i povekje i povekje i nezadovoluvanje od niso do sega steknato vodi kon sustinata zasto voopsto sme tuka- da se stigne do tamu nemoze covek treba civilizacija a zmijana e toa-- ne se soglasuva so status quo
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:46
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Anakine, a be ne smetas deka se daleku zvezdite.. a i ostaj toa, sum gledal kako mnogu svedkaat pa cori moze da ne ostavat..изненадување

a mislam deka temava si e ubava, osvojuvnje na zenite treba da nie prioritetголема%20насмевка

ok
osvojuvaj koj ti brani
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:44
Anakine, a be ne smetas deka se daleku zvezdite.. a i ostaj toa, sum gledal kako mnogu svedkaat pa cori moze da ne ostavat..изненадување

a mislam deka temava si e ubava, osvojuvnje na zenite treba da nie prioritetголема%20насмевка
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:42
Зборот-ти реков еднаш, заштити си го.

Е како живти се без змијата не ќе настанела цивилизацијава? Ти, ко на Фројд да ја тераш малу ал па не, за ова со змијава?голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:39
Vidis,,, DEKA NEMA LOGIKA tvoevo

BEZ ZMIJANA
KAKO KJE STANESE CIVILIZAcIJA
KOJA KJE GI DOPRE ZVEZDITE
I KJE STANE BOG

TOA E PRAV SMISOL NA VERONAUTIKATA

( abe od kaj mi e poznat zborov??плазење)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:35
Иако несекојдневни, сепак интересни ми се твоите размислувања...
Види сега, ова е сепак веронаутика, не?голема%20насмевка

Змијата е овде Сотоната....Таа ги навела Адам и Ева на првобитниот грев....значи, се почнало од нејзе. Ако претпоставиме дека доколку немало грев немало ни искупување, немало да знаеме колку може да се воздигне покајаниот и искупен од Милоста ЧОВЕК. големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:30

Хахахаххааа....па завршивме со неа бе анакине, таа си ја одиграла својата улога. Сега зборуваме за казната, т.е. грешките, кој згрешил и како бил казнет.
А ти-што велиш за змијата?

VAKA
ZMIJATA E OLICETVORENJE NA VISTINTA
KOJA USPEALA COVEKOT DA GO NAPRAVI COVEK
I OD COVEK DA POSTANE CIVILIZACIJA
KOJA SE VLECE PO PRASINA SO EDNA CEL

DA GI DOPRE ZVEZDITE

Изменето од anakin - 05.Април.2008 во 02:31

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:19
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Казната на Адам: “идејќи ја послуша жената и вкуси од дрвото од кое ти забранив и реков -не јади од него-затоа земјата нека биде проклета поради тебе, со мака ќе се храниш од неа се дом крајот на својот живот, трње и троскот ќе ти раѓа и ти ќе јадеш трева полска“ Што ти кажува ова: најголем дел од мажите кога ќе останат без работа, (отпуштени, технолошки вишоци и слично) се разболуваат и често умираат. За жал, барем во нашата држава го имаме овој пример. И жени биваат отпуштени од работа или се мачат да најдат работа....но не доаѓањето до истата не ги погодува така трагично како мажите. Сепак на мажот му е дадено да биде оној кој ќе го прехранува семејството. Не дека жената не треба/не смее да работи, напротив. Но кога жена ќе стане технолошки вишок, таа не страда како мажот (кој и во рок од 1 година доживува удар/инфаркт и слично).
Па и за заработката. Времињата се менуваат, но секогаш за бракот е подобро ако мажот бар за нијанса заработува повеќе (суета)
Дали мислиш дека е тоа случајно?

А казната на Ева : “Ќе ти ги умножам и преумножам маките кога си бремена, со болки ќе раѓаш деца и ќе бидеш под власта на мажот свој и тој ќе ти биде господар“  Жената најмногу страда на емотивно поле. Кога врската доживува неуспех, кога односот со мажот не е добар, таа потешко ги минува овие работи.

Гледаш ли како Бог ја знаел нашата психологија? И знаел на кое поле најмногу да делува за да не поправинамигнување

Mene kmi izgleda kako kontradiktornost da ima pomedzu prvoto i vtoroto objasnuvanje?

Научни видувања се тоа, нема контрадикторност. само се обидов она што Бог го сторил пред многу илјада години да го кажам со јазикот на денешницата.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:17
Хахахаххааа....па завршивме со неа бе анакине, таа си ја одиграла својата улога. Сега зборуваме за казната, т.е. грешките, кој згрешил и како бил казнет.
А ти-што велиш за змијата?

Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:17

Казната на Адам: “идејќи ја послуша жената и вкуси од дрвото од кое ти забранив и реков -не јади од него-затоа земјата нека биде проклета поради тебе, со мака ќе се храниш од неа се дом крајот на својот живот, трње и троскот ќе ти раѓа и ти ќе јадеш трева полска“ Што ти кажува ова: најголем дел од мажите кога ќе останат без работа, (отпуштени, технолошки вишоци и слично) се разболуваат и често умираат. За жал, барем во нашата држава го имаме овој пример. И жени биваат отпуштени од работа или се мачат да најдат работа....но не доаѓањето до истата не ги погодува така трагично како мажите. Сепак на мажот му е дадено да биде оној кој ќе го прехранува семејството. Не дека жената не треба/не смее да работи, напротив. Но кога жена ќе стане технолошки вишок, таа не страда како мажот (кој и во рок од 1 година доживува удар/инфаркт и слично).
Па и за заработката. Времињата се менуваат, но секогаш за бракот е подобро ако мажот бар за нијанса заработува повеќе (суета)
Дали мислиш дека е тоа случајно?

А казната на Ева : “Ќе ти ги умножам и преумножам маките кога си бремена, со болки ќе раѓаш деца и ќе бидеш под власта на мажот свој и тој ќе ти биде господар“  Жената најмногу страда на емотивно поле. Кога врската доживува неуспех, кога односот со мажот не е добар, таа потешко ги минува овие работи.

Гледаш ли како Бог ја знаел нашата психологија? И знаел на кое поле најмногу да делува за да не поправинамигнување

Mene kmi izgleda kako kontradiktornost da ima pomedzu prvoto i vtoroto objasnuvanje?

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 02:15
A ZMIJANA???
KAJ E ZMIJANA VO NARAVOUCENJETO?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 28>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.