![]() |
|
Што мислите за градот Струмица? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 31> |
Автор | ||||
lpartik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Во секој град сите улици водат кон центарот,а тебе веројатно твоите пријатели те носеле во паркот,со кој се гордеат струмичани,па ти се чини дека сите улици водат во паркот.Убавината на Охрид ја прави езерото,старата архитектура,црквите.Охрид е неповторлив и не треба ни твојот Велес, ни било кој друг град да го споредуваш со него.Скопје е метропола и нормално е да прерасне во убав град. Но пред 30 години Струмица беше слепо црево,обична паланка.Последните 20 години Струмица доживува процвет.Ниеден град во Македонија не може да се пофали со таков прогрес...затоа многу си ја сакаме. |
||||
![]() |
||||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|||
не е мал градов,... ама некако се е само улици улици улици,... и сите улици водат накај тоа паркот
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
lpartik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
|||
ДА НЕ ПОСТОЕШЕ, ЌЕ ТРЕБАШЕ ДА ЈА ИЗМИСЛАТ...
|
||||
![]() |
||||
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
|||
ne golem no ne i mal ima i pomal grad od strumica ![]() |
||||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
||||
![]() |
||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|||
..........malo grad4e so ubav ploshtad
![]() |
||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||||
![]() |
||||
|||
На пример - Куклиш...
|
||||
![]() |
||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||
КОЈ ИГРА СЛУЧАЈНО,СИТЕ ЗА ПАРИ... |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|||
Bi sakal da se prosetame po poleto da mi pokazes kaj se tie plastenici so parno.
Imam eden tip za tebe. Koga ke zavrne dobar dozd prosetaj se po poleto da vidis kako e resen odvodot, kakvi se i kade se kanalite sto sluzat za toa, isto taka provozaj se po patistata vo poleto a i po glavnite patista. Poseti gi firmite pomegu Strumica i Dabile i vidi sto proizveduvaat . Znaes li sto ? Nisto magla, trgovec do tregovec. Abe drugar lesno e koga gi gledas rabotite od strana. Kako i da e mnogu e ubavo sto si pozitiven, I jas gledam pozitivno na Strumica ,samo sto za mene ovakva kakva sto e mnogu e ponapredna od drugite Makedonski gradovi ,megutoa mnogu ponazad i od najbednite Evropski. I zatoa mislam deka za da se kaze deka e prekrasen grad treba uste mnogu da se sraboti. Eve ako imas prilika nemora poveke odi vo Hrvatska vo nekoe gradce i vidi na sto mislam. |
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|||
Me raduva sto si pozitiven druze, ama edna recenica ne mi e jasna.
ПОГЛЕДНИ ГО СТРУМИЧКОТО ПОЛЕ- НАТЕЖНАТО ОД РОД. НАШИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ПРИМЕНУВААТ НАЈНОВИ МЕТОДИ ВО ОБРАБОТКА И ИСКОРИСТУВАЊЕ НА ЗЕМЈАТА. Ova stvarno mislis deka e taka ili taka sakas da bide? |
||||
![]() |
||||
|||
НЕ СПАЃАМ ВО ОНИЕ ШТО УБАВИНАТА НА СТРУМИЦА ЈА ГЛЕДААТ ВО ТРГОВСКИОТ И ВО ПАЛМИТЕ. ТРГОВСКИОТ ИМА СВОЈА УБАВИНА, НО НЕ Е ПРЕСУДЕН...ТОЈ ЌЕ ПРИДОНЕСЕ ВО СТРУМИЦА ДА СЕ ПРЕЛЕЕ КАПИТАЛ ОД БУГАРИЈА И ГРЦИЈА СО ОГЛЕД НА МЕСТОПОЛОЖБАТА НА ГРАДОТ И СКАПОТИЈАТА ВО ДВЕТЕ ЗЕМЈИ. СТРУМИЦА ИМА ПРИРОДНИ УБАВИНИ И ПРЕДУЗИМЛИВИ ЛУЃЕ КОИ ЖИВЕАТ ОД СВОЈ ТРУД, А НЕ ЧЕКААТ ДРЖАВАТА ДА ИМ ГИ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ И НЕ СПИЈАТ ВО ШАТОРИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТОТ. НАВИСТИНА И ПРИРОДАТА БИЛА ДАРЕЖЛИВА, НО И ТОА БОГАТСТВО ОД ВОДИ Е РЕГУЛИРАНО ВО ВЕШТАЧКИ ЕЗЕРА, СО ШТО ПРОБЛЕМОТ СО ВОДА ДОЛГОРОЧНО СЕ РЕШАВА.ИМАМЕ И ПЛОДНА ЗЕМЈА, НО НЕКОЈ ТРЕБА ДА ЈА ОБРАБОТУВА. ПОГЛЕДНИ ГО СТРУМИЧКОТО ПОЛЕ- НАТЕЖНАТО ОД РОД. НАШИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ПРИМЕНУВААТ НАЈНОВИ МЕТОДИ ВО ОБРАБОТКА И ИСКОРИСТУВАЊЕ НА ЗЕМЈАТА.ГРАДОТ НЕ ГО ПРАВИ НИТУ САМО ТЕАТАРОТ, НИТУ САМО ТРГОВСКИОТ, НИ ПАЛМИТЕ КОИ НЕ СЕ ОД ОВА ПОДНЕБЈЕ...
|
||||
![]() |
||||
|||
Pa poentata e vo toa sto na mladi luge im dadoa odvrzani race da rabotat.
Toa mi e zborot mladite treba da gi zemat rabotite vo raka. Osobeno luge koi imaat iskustvo vo stranstvo koi videle so i kako treba. Od one sto sedat vo fotelji pijat kafe po el den i ne mrdnale od Strumica nema kar. Zatoa i ti vikam STRUMICA ne e loso rabotite kolku tolku se dvizat,ama daleku e od prekrasno , najubav grad i slicni komentari. Za toa treba rabota drugarce, eden trgovski i dve palmi ne se dovolni. |
||||
![]() |
||||
|||
Изменето од lpartik - 27.Февруари.2008 во 22:36 |
||||
![]() |
||||
|||
Fala ke go pozdravam. Ima mnogu talentirani i ambiciozni deca vo Strumica i posiroko problem e sto strukturite sto vladeat po instituciite ne im davat zbor da kazat. Ti sigurno ke se fatis za glava ako ti kazam deka Kulturniot dom vo Bosilovo e mnogupoaktiven od onoj Strumickiot. A znaes li zosto? |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |