![]() |
|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 34> |
Автор | |||
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Conected!!!
Najdimi eden red od Biblijata kade Isus veli JAS SUM BOG!!! iLI VERUVAJTE VO MENE!!! jas vo samiot moment ke postanam Hristijanin!!!! Daj batka ako si reshil veke da pishuvash za religija, udostoise i procitaj ja Biblijata!!! I kako moze od vakov covek da se bara da cita za islamot, koga ne ja procital Biblijata, negovata kniga vo koja veruva. Navistina neznam so koj pamet pishuvash na Forumov!!! Изменето од Sahih Bukhari - 07.Декември.2007 во 13:21 |
|||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|||
![]() |
|||
orto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
||
епа ЧИТАЈ погоре ![]() |
|||
![]() |
|||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
||
Da, a?
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
![]() |
|||
medeno ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 16.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
||
Znaes...navistina ne si interesen so ova
![]() ![]() |
|||
Neka tvoi koraci ostavjaju iskrenih trag stazama vjerom,neka u dusi ti vlada vjecni mir i zadovoljstvo,a u srce ti gori sjaj vjecnom radosti i sreci...Neka Vozviseni je uvjek uz nama-Amin Allah!
|
|||
![]() |
|||
medeno ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 16.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
||
![]() i vo idnina koga ke olucis da go Spomenuvas POslanikot s.a.v.s izmisija ustata zatoa sto i onaka siri samo lagi i glupavi komentari! A deka Muhammed ja donel vistinata, i deka negovata velicina se sostoi vo toa sto gi prenel Allahovite zborovi, toe e fakt koj ti nikogas nema da mozes da go razberes! Deka Isus-Isa a.s Bil samo Bozi pratenik na koj obicnite smrtnici mu gi izvrtile zborovite i prenele da se veruva vo nesto to niv poradi nekoi pricini im odgovata i toa e fakt! A Fakt e i toa deka ti navistina nisto nit razbiras nit barem nekogas ke razberes ako cel svoj zivot smetas deka eden obicen covek od krv i meso, deka edno stvorenie koe Semokniot Allah go stvoril moze da bide Bog i mu stavas znak ednakvo(=) so vistinskiot Bog...alal ti vera...Allah neka ti se smilova ako seuste ima na sto da ti se smilova!
|
|||
Neka tvoi koraci ostavjaju iskrenih trag stazama vjerom,neka u dusi ti vlada vjecni mir i zadovoljstvo,a u srce ti gori sjaj vjecnom radosti i sreci...Neka Vozviseni je uvjek uz nama-Amin Allah!
|
|||
![]() |
|||
Padisah ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
||
MUHAMMED BİN ABDULLAH BİN ABDÜLMUTALİB salallahü ve sellem
es selamu aleyküm
|
|||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
|||
![]() |
|||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
||
/
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:20 |
|||
![]() |
|||
Ebu-Hurejre ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
||
veke detalno e objasneto ovaa prasanje i toa tokmu tebe ti e objasneto
taka da nemam namera tuka sekoj pat koa tebe ke ti tekne edno isto prasanje da postavis da ti dadam odgovor
ako si go zaboravil odgovorot vratie vo temite kaj sto si go postavil prasanjeto predhodno i porcitaj go odgovorot
|
|||
![]() |
|||
Ebu-Hurejre ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
||
simo ne mi e jasno samo zosto si povtoruvas edno isto prasanje koja veke nekolku pati ti e odgovoreno i se smees kao da si smesten vo mentalna institucija (BARDOVCI)
|
|||
![]() |
|||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() така можеби му рекол и на родителите од тоа 9 год. девојче !!!!! АЛАХ МИ РЕЧЕ , ДАЈ МИ ЈА КЕРКА ТИ !!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|||
![]() |
|||
orto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
||
ОООО добре доје мисте , каде беше до сега , да дад така е ти си искусно членче , мирот во тебе-сељан во лејку ![]()
ха ха хха х , абе ме изгази од смеење , мисте ![]() ![]() или го пишува некаде ![]()
Абе море , тоа е така , ама шо фајде , кој тебе може да ти докаже дека моxамеd , го искористил алах за свои цели еве ПРВАТА БИЛА кога го излажал на вујко му и му ја зел неговата жена за своја љубовница -шо му рекол????? вујче , алах ми рече да ми ја дадеш вујна за жена ![]() Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:30 |
|||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||
![]() |
|||
||
Ти како следбеник на моамед, треба да покажеш малце љубов , за братот мали симо , впрочем , како што покажуваше и моамед , затоа што целата негова наука-преписка , наречена ислам се темелеше на ЉУБОВТ А , нели калифе ?? ![]() |
|||
![]() |
|||
vd ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
||
![]() Пророкот Мухамед (нека мирот е со него) зрачел од добрина, доблесност, тој бил светлина за сите нас, пат до едниот и единствениот Бог - Алах џелешануху. Сите пророци зрачеле од доблесност и добрина, од Адем до последниот Мухамед, вклучувајќи го и Иса алејхи селам. А што според прикажувањето на пророците во Библијата? зарем Соломон, Мојсеј, Давид .. не биле пророци Божји? според Библијата, тие воопшто не зрачеле со доблесност и добрина, правеле работи кои би ги направиле само оние предводени од Сатаната, се спротиставувале на Бог, ги кршеле неговите заповеди. |
|||
![]() |
|||
франкенштајн ![]() Нов член ![]() Регистриран: 25.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5 |
||
интересно како имате потреба, куп убиства, лаги, педофилија, заморни неморални дејства и психотични состојби на Мухамед све нешто да ги објаснувате. Абе ако бил Божји пророк, ЌЕ ЗРАЧЕЛ со доблесност и добрина, а не вака, како некое кутро експериментче од пророк, што тргнало во несакана насока, па сега вие мора да го поправате, објаснувате, браните, и тоа може да се додаде, доста наивно и патетично и безуспешно за секој искрен читател...
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |