|
Припадник на МВР претепа момче до смрт |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 29> |
Автор | |||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Persej7,
Postuem ova pogore napisanoto. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
Persej7
Сениор Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто се препичувате при толку достапни информации?!?
Еве кои се фактите: 1. МВР веднаш реагираше откако завчера околу 5 часот попладне доби известување од Институтот за судска медицина дека на телото на неидентификуваниот дечко имало траги од насилна смрт. Случајот на почетокот се водеше како „незнајна смрт“. 2. По добиените резултати од извршената обдукција, МВР веднаш почна истрага и разговараше со 15 очевидци, кои дадоа изјави за настанот, а беше извршена идентификација на дечкото. 3. Бидејќи немаше пријави за исчезнати лица, беше извршена идентификација според отпечатоците на прсти од базата на податоци во крим-техника. Тогаш беше утврдено дека починатиот е Мартин Нешковски, кој е евидентиран во полицијата како извршител на кривични дела. 4. Бидејќи МВР не доби пријава од роднини или пријатели на Мартин, тоа ги извести родителите за смртта. Родителите рекле дека и претходно се случувало Мартин да не доаѓа дома по неколку дена, па затоа не се јавиле во полицијата да го побараат. 5. Полицаецот Спасов завчера самиот се пријави кај старешината во МВР, по што беше приведен. Потврди дека го удрил дечкото два пати во левата страна од градите, еднаш со нога, еднаш со тупаница. Истрагата треба да покаже кои биле причините за така да изреагира. Спасов изјави дека не знаел дека го усмртил туку за тоа слушнал од медиумите. 6. Против Спасов е изведен на распит пред истражен судија и ќе биде поднесена соодветна кривична пријава. 7. Во медиумите завчера се јавиле очевидци на инцидентот кои првично изјавиле дека виделе полицаец во цивил како претепал дечко кое наводно се викало Даниел од Ѓорче. Изјавиле дека полицаецот го бркал по плоштад, а откако овој се сопнал на кабел, го удрил при што се онесвестил. Наводно виделе како Спасов почнал да го прска со вода за да го освести, а потоа си заминал. По пола час дошла Брза помош. 8. Најлошо од се е што случајов се политизира партиски преку разните опозициски НВО и симпатизерите на онаа будалана Љубе Бошковски за време додека не беше идентификуван починатиот Мартин. Последниве мислеле дека е убиен друг човек и повикуваа на бунт и насилни протести. 9. Ниту еден медиум од оние што објавија снимки на заштитени сведоци не се јавија во МВР да помогнат во истрагата. Изменето од Persej7 - 08.Јуни.2011 во 06:13 |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ха! Не ми се верува какви коментари ќе прочита човек.
Кои новинари пласирале глупости и шпекулации? Со свои очи/уши видов како официјално МВР преку портпаролот изјави дека немало пријавен случај на полициско насилство, односно дека имало починато лице на кое претходно „му се слошило“. И како тоа не е (обид за) заташкување? Зошто дури речиси 2 дена после настанот убиецот се пријавува? Зошто веднаш не се пријавил, или тоа да го направат колегите негови, било тигри, било други животињи таму присутни? Зошто се обелодени целата работа дури откога проговорија очевидци на настанот и се случија протести? _______ Зекси, иначе годината е 2011. Не е 90та, не е 98ма или незнам која. Дискутираме за нешто што се случува во сегашноста, а ти ако имаш одредени желби за други теми, слободно отвори си друга тема и таму дискутирај за тоа. ;) |
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne znam samo kaj vidovte zataskuvanje, so toa sto go objavija imeto na odgovorniot, veke utredenta, so toa sto toj veke e verovatno pred istrazen sudija i ke zavrsi vo pritvor, a posle toa najverovatno ke mu sledi max. kazna od sudskiot sistem. Mislam deka i tie sto bile so nego ke izedat nekoja kazna.
E ako ova e zataskuvanje daj boze site zataskuvanja da se takvi. treba li da gi spomnuvam slucaite za vakvi i slicni nastani kako bese vo vremeto od 90-98. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
ljoce
Сениор Регистриран: 24.Мај.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
најголемиот проблем е што ништо нема да се промени, ќе се галами додека се галами и пота ќе си продолжиме со секојдневен живот...
|
|||
|
|||
ljoce
Сениор Регистриран: 24.Мај.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Крива е полицијата за ова убиство зтоа што тие се луѓето кој требаше да реагираат на сето тоа безредие на улиците кое се случуваше на улиците . Тоа не беше славење , тоа беше дивеење на сдсмовци и вмровци , полицијата сето тоа го организираше заедно со партиите. А во македонија тој што организира јавен собир е целосно одговорен за случувањата. Така да од двете партии кој ги организираа собирите треба да слушниме извинување за нередот кој го направија , се разбира и за убиството кое е случено поради нивните прослави(јавни собири).
|
|||
Се што било,поминало и се што ќе биди ќе помини.
|
|||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Полицаецот-убиец што ќе одговара, ќе одговара. Се сомневам дека ќе ја добие заслужената казна, но за тоа отом-потом.
Мене ме интересира дали некој ќе одговара за погрешното информирање на јавноста, и за обидот за заташкување на случајот, од страна на МВР??? |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Реков, сплет на лоши околности кои завршија кобно за младото моче и за полицаецот.
Саатот не се враќа назад За жал. Пак ќе повторам-Тешко на оној што ќе си го снајде. |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па сега, народот ли му е крив на тој човек што одбрал таква професија? треба да знаат како да се справат со стресни и заморни ситуации, па специјална единица се мајко му стара
што значи сега, јас ако сум работник на градилиште и ринтам цел ден под стрес, треба да почнам да фрлам цигли по минувачи? и баш вечерта после изборите кај мене во маало група стоки урлаа, пцуеја, маваа и ги правеа сите останати неартикулирани звуци, па никој не дојде да ги собере, а беше тоа во три саат отсабајле, луѓе спијат, јас учев, а потоа се обидував да заспијам |
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека тука станува збор за еден сплет на лоши околности. Тој ден секој кој учествувал службено во изборниот процес бил напнат и на раб на нерви.Она што се случуваше по улиците, еуфоријата, брото возење и качени на покривите на колите, седнати на прозорците од колите, урлање, викање, довикување невкусни пароли оставаше една неубава слика.Имаше бајаги апели од партиските раководства за контролирање на ситуацијата но младите не би биле млади ако не се еуфорични.
Полицијата беше ангажирана на изборите, па потоа како придружба на ИО при носење на материјалите. Човечки е тие луге во униформи да беа уморни, напнати оти беа цел ден ангажирани (со мали паузи). Кулминација беше обезбедувањето на народот кој замина на плоштадот да прославува. Луге сме, треба да разбереме дека и полицајците се луге. Знам дека сите се прашуваме-Требаше ли ова младо момче кое отиде да прослави да отиде к*рбан? Сите се прашуваме требаше ли ова да се случи? Знам само дека семејството не го интересираат причините. Знам дека нема оправдување за стореното. Знам дека никому не посакувам да биде на местото на семејството на убиениот (а бога ми ни во кожата на несреќниот убиец) Ваквите случаи треба да ни бидат поука на сите. |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а тоа дека криминогени типови само имаат проблеми со полицијата, е чиста глупост, со полиција си имале проблеми голем број луѓе кои ништо не згрешиле... и не знам што сакаш да кажеш со тоа „Единицат Алфа ја сакавте кога ве бранеа а сега што треба да се избркаат од работа“, па што очекуваш, нормално е да ја сакам кога ме бранела, а да ја мразам откако го напуштила тој став, што очекуваш, да ја сакам без разлика на околностите? што ако утре алфа ми влезе во стан и ми ја испотепа цела фамилија, треба пак да го сакам и рајска земја каде полицајците те галат не постои, постои земја каде полицајците си приведуваат како што треба, ја онеспособуваат дотичната особа да бега и ја носат во станица, бубрези изместуваат во екстремни случаи |
|||
|
|||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Извини но не можам да ти го дочитам постот гледам дека е многу тенденциозен. Со полицијата проблеми имаш ако си криминоген тип. Јас парче се направив со еден полицац кога беа трките на Водно па дури и го навредив човекот а тој не се ни осмели да ме чепне бидејки јас само си го барав своето право а не правев криминал. И за крај молимте која е таа рајска земја каде што полицијата ги гали луѓето. Единицат Алфа ја сакавте кога ве бранеа а сега што треба да се избркаат од работа. |
|||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |