|
Познати филозофски изреки... |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 98> |
Автор | |||
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
samo ne kazha shto jas ti kazhav!..
koja sum jas da sudam ili pravdam bilo shto? hm!? ama ete, ti bidi vo pravo i neka prodolzhi vistinskata tema... Изменето од outlook123 - 29.Март.2016 во 22:55 |
|||
едно е - не се две
|
|||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Viki i jas rekov deka posle tebe nema da pisam ama ednostavno me povikuvas da odgovoram , Kako i sto ti kazav vo licnata , ke se citiram : "Ne znam od kade vide revolt ? Ednostavno degutanten mi e nemoralot i se ona sto nosi toj so sebe....Toa e. Moite roditeli so godini uspevale da go odrzat brakot i taka sum vospitan..." itn... da ne citiram sve Pa si razmisluvam sega, ti od tolkava zelba da go opravdas nemoralot uste na kraj moze da se obides i budala da me napravis kako sto si trgnala Viki kazav jas sve pogore , ednostavno so kratki crti citaj go boldiranoto kazhuva sve..Nema prostor za tolkuvanje na revolt ili insuniranje na istiot ..Mnogu ednostavno e !
|
|||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne mislev da pisham ama se predomisliv..
i ovde kje te prasham - sho si tolku revoltiran? ne morash da ni odgovorish ovde, sebe odgovori si! poznato ili ne! ps. jas chitam i koga neshto ne mi e po kjeif! Изменето од outlook123 - 29.Март.2016 во 22:17 |
|||
едно е - не се две
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekako sekoj razlichno moze da gi tolkuva ....Odnosno ili sakas da dopre neso do tebe ili ne .
Se zavisi od toa sto toj/taa saka da procita i kako saka toa da go protolkuva Изменето од Kastro - 29.Март.2016 во 19:58 |
|||
|
|||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne , ne znachi
odgovoren,na sum za zborovite no ne i za toa kako se tolkuvani.. |
|||
едно е - не се две
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako dopiraat do tebe moite zborovi ,toa neli znaci deka od mene e pocnata a prodolzila na tebe ?
Do sega ne sum napravil preljuba vo vrska a ne pa vo brak I na temata : Ако не си среќен со тоа што го имаш,нема да бидеш среќен и кога ќе имаш повеќе. |
|||
|
|||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne bi da se povtoruvam... kje si prodolzham na temata
eve nekolku.. - promenata koja sakash da ja vidish vo svetot, neka zapochne od tebe - ona shto go gledash i ti smeta vo drugite , go imash vo sebe - odgovoren,na sum za zborovite no ne i za toa kako se tolkuvani.. Изменето од outlook123 - 29.Март.2016 во 19:35 |
|||
едно е - не се две
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Viki fakt e deka sekoj ima pravo na sopstveno mislenje I stav
, I samo vo toj slucaj postoi moznost za dijalog I razmenuvanje na mislenja.No
so toa sto gi iskazuvame sopstvenite stavovi ne znaci I deka se razubeduvame ili ubeduvame edni so
drugi , tuku kazuvame mislenje so cel da go obrazlozime sopstveniot stav.
Apropo toa, Isus , sinot Bozhji rekol DA, ne treba da sudime , preku primerot na Marija od Betanija (Marija greshnicata) zatoa sto sekoj od nas ima nekakov grev , nikoj od nas ne e bezgresen... No toa go rekol zatoa sto odlicno spoznal deka taa se KAELA za svoite nemoralni postapki I za svojot promiskuitet, bila GRESHNIK I pravela GREVOVI no se pokajala I barala prostuvanje na svoite grevovi.. So svoite pokajnichki solzi mu gi izmila nozete na samiot Isus …Zar da I se sudi na edna “ovchicka” od Bozjeto stado koja ja spoznala vistinata I ja spoznala razlikata pomegu dobroto I zlotot I silno se pokajala za istoto? Pokajnichka koja potoa prodolzila da go odi Bozhjiot pat , patot na dobroto? Isus , znael deka so nejze vladeele demonite na zloto, nitu pak bila svesna za toa sto go pravela, koga resila da mu se prikloni na boga I koga se pokajala I gi prostil grevovivte NO I ja ispratil so zborovite “Odi I povekje ne pravi grevovi “ . Vo nitu eden mig ne gi opravdal nejzinite nemoralni postapki od minatoto! Nemoral , preljuba , nechhesnost, promiskuitet ....seme na zloto , na tagata , solzite, bolkata,lagata, na negativnata energija. Moralot , dostoinstvoto , chesnosta …seme na dobroto , na srekjata, ljubovta,vistinata , na pozitivnata energija. Mi dojde slednava misla , site nie nekomu “sudime”. - Nekoi od nas na nechesnite preljubnici koi nanesuvaat zlo I nesrekja na svoite najbliski - neopravduvajki gi nivnite postapki; - Nekoi od nas na chesnite, opravduvajki gi postapkite na preljubnicite, opravduvajki ja bolkata I tagata koja im ja nanesuvaat na najbliskite.
Ne e najgolem no sekako e grev. Tokmu toa i go pravat promiskuitetnite , preljubnicite , nemoralnite likovi , se lazhat sebe si deka so preljubata go izbrale praviot pat i deka se srekjni...za zhal nivnata lazhna srekja trae 1 chas? A potoa povtorno se vrakjaat doma kaj svoite sopruznici i cheda i povtorno se nesrekni? A tokmu poradi nivnite izleti , nivnata preljuba tokmu nivnite najbliski ne se srekjni nitu toj eden chas.
I DA, sum gi oblekol nivnite chevlichinja i sum gi nosel so godini . I na kraj edna dosta poznata Ne im go pravi na drugite ona sto ne sakash da ti go pravat na tebe ! |
|||
|
|||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema zoshto da zhalish , ne barav nichie soglasuvanje.. ne mora isto da gi percepirame i dozhivuvame neshtata za da diskutirame na bilo koja tema , nitu pak da se ubeduvame i razubeduvame edni so drugi NE SUDI! - spored mene znachi da ne go sudish nitu onoj koj pravi preljuba i neznam kolku e poznata ama kje ja kazham.. - najgolemiot grev e koga se lazhesh samiot sebe ps. ne si oblekol nivnite chevlichinja, nali? Изменето од outlook123 - 29.Март.2016 во 11:01 |
|||
едно е - не се две
|
|||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Viktorija...
Ima edna od 10te sto treba da e mnogu poznata.. ...Ne vrshi preljuba... Mesto i e tocno vo drug podforum no eve jas bi ja spomnal bas tuka zatoa sto za toa zboruvame... Mnogu e ednostavno, nema mesto vo brakot za treti lica ..Koj ne e sposoben da ljubi i pocituva moze da se razvede ili voopsto da ne se vpusta vo brachni vodi..so pogresniot nacin na ziveenje samo go povreduva sopruznikot i sopstvenite deca..Kako sakas kazi no promiskuitetot i nemoralot kaj mene nemaat cena nitu gi tretiram kako normalen, moralen i pravilen nacin na ziveenje..Site znaeme deka nema sovrsen brak no zatoa sopruznicite treba da se potrudat da gi balansiraat losite momenti...Izletite vo brak znacat rasturanje na brakot a ne odrzuvanje.I zalam Viki no i vo najlos son nemozam da najdam ili prifatam opravduvanje za nemoralot i promiskuitetot. I da, dadov primer za lugje koi odlicno gi znam i toa so godini a ti ne.:) i tocno znam so kakvi cevlicinja odat :) |
|||
|
|||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ima edna poznata.. vaka nekako ..
ne sudi nikomu, nikogash! ne znaesh koj niz shto pominal vo zhovotot -ne si odel vo negovite chevlichinja.. ps.probaj odi vo negovite, nejzinite chekor po chekor.. ama takvi sme nie, sekogash "znaeme" shto e dobroto za drugite, podobro duri i od samite niv, nali? Изменето од outlook123 - 29.Март.2016 во 00:50 |
|||
едно е - не се две
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во љубовта треба да знаеш да не ја пречекориш дозволената брзина и да не се паркираш на погрешно место.
Za da ne se razbereme pogresno ne e parkirana kaj nego tuku kaj drugi mazi , ne e na vistinskoto mesto ... e sega ako on ne e vistinskoto mesto za nejze tuku ostanatite ....neka go ostavi ...Nali Sega mislam deka se razbravame Изменето од Kastro - 28.Март.2016 во 17:43 |
|||
|
|||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sekogash si na vistinskoto mesto - samo toa sakav da kazham
poznato ili ne.. Изменето од outlook123 - 28.Март.2016 во 17:38 |
|||
едно е - не се две
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |