IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 25>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:10
Originally posted by belichka belichka напиша:

Se soglasuvam so MOYA Bog na sekoj se otkriva, samo po nasha volja nie go prifakjame, Bog ne e nametliv i protiv nasha volja toj da se vseli vo nas tuku ceka na nashata slobodna volja koja ni ja dal da Go prifatime toj priziv na zaednicarenje so Logosot.
Zasto toa e taka. Neli Bog ne go sozdade covekot kako robsko sushtestvo a mu dade slobodna volja da izbere ta da mu se poklonuva svoevolno t.e od ljubovna pokornost.

Taka e.
И секој што ќе се започне да го бара Бог, брзо ќе увиди дека всушност Бог го барал-и нашол него...големо%20гушкање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:04

Se soglasuvam so MOYA Bog na sekoj se otkriva, samo po nasha volja nie go prifakjame, Bog ne e nametliv i protiv nasha volja toj da se vseli vo nas tuku ceka na nashata slobodna volja koja ni ja dal da Go prifatime toj priziv na zaednicarenje so Logosot.
Zasto toa e taka. Neli Bog ne go sozdade covekot kako robsko sushtestvo a mu dade slobodna volja da izbere ta da mu se poklonuva svoevolno t.e od ljubovna pokornost.

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 13:02
Originally posted by MOYA MOYA напиша:

Nie sakale ili ne sakale da mu ja priznaeme Negovata egzistencija Bog postoi.

ako nesto postoi, nema do da priznavame ili napriznavame
prosto znaEme

naprimer

sakale da prizname ili ne deka postoi kocka shekjer..
abe toa go znaeme nema so tuka da se priznava ili ne

z
asto gospod ne e kako kocka shekjer na site poznat????????

so e fintata tuka?????????тага

Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 13:03
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
MOYA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MOYA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 12:54
Originally posted by spiros spiros напиша:

МОЈА, филозофија значи љубов кон МУДРОСТА. Доколку филозофијата не се издига над БОГ, Неговиот Животопријатен ДУХ, Неговата СВЕТЛИНА (ИСУС), јас немам апсолутно ништо против неа!    

Твојата филозофија погоре вели :
[QUOTE=MOYA> ...

Toa zavisi od nas licno ...
[/QUOTE>

За жал морам тука да ти се спротиставам малку и да ти кажам дека сеуште не си стигнал до совршената МУДРОСТ која е БОЖЈАТА МИЛОСТ!

Цврсто сум уверен дека ако бараш засигурно ќе ја најдеш ВИСТИНАТА и ќе видиш дека всушност ТАА тебе те нашла!

Кој се фали да се фали со ГОСПОДА!

АМИН

Pa neli pak zaviski od nas?

Shto znachi toa: "ako barash"? Neli e toa nash akt?
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 12:48
среќа

Изменето од Kali - 22.Октомври.2008 во 11:04
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 12:36
МОЈА, филозофија значи љубов кон МУДРОСТА. Доколку филозофијата не се издига над БОГ, Неговиот Животопријатен ДУХ, Неговата СВЕТЛИНА (ИСУС), јас немам апсолутно ништо против неа!    

Твојата филозофија погоре вели :
[QUOTE=MOYA> ...

Toa zavisi od nas licno ...
[/QUOTE>

За жал морам тука да ти се спротиставам малку и да ти кажам дека сеуште не си стигнал до совршената МУДРОСТ која е БОЖЈАТА МИЛОСТ!

Цврсто сум уверен дека ако бараш засигурно ќе ја најдеш ВИСТИНАТА и ќе видиш дека всушност ТАА тебе те нашла!

Кој се фали да се фали со ГОСПОДА!

АМИН

Изменето од spiros - 19.Октомври.2008 во 12:39
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
MOYA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MOYA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 12:27
Nie sakale ili ne sakale da mu ja priznaeme Negovata egzistencija Bog postoi. Zashto samiot fakt za sovrshenstvoto vo kreacijata na svetot i chovekot go potvrduva toa. Kosmosot i chovekot se perfektna kreacija i nemoze tukutaka spored nekoi nesloveni nepishani zakoni da nastani, zatoa mora da ima nekoj sovrshen kreator.

Za toa tolku.

A, sega dali nie go prepoznavame ili ne.

Toa zavisi od nas licno i zatoa kako shto kazuvash ti ima pola-pola.

Ke se vratime malku ushte na samoto sozdavanje.

Otkako Bog go sozdal chovekot go sozdal dobar ili sovrshen vo potencional za da moze da komunicira i zaednichari so edinstveno sovrsheniot. Megutoa otkako toj zbreshil, togash i neshto vo chovekot se beshe poremetilo i taa zaednica i toa "duhovno oko" so koe chovekot go gledal Boga se i zaednicharel so nego se pomrachil.

E tuka e sega seta poenta na nasheto poznavanje ili nepoznavawe na Boga, a zgora na toa i nashata sloboda ima gollem udel.

I ke se nadovrzime na Majkl i ke kazime deka ako nekoj e vernik ne e i podobar od ateistot, a osobeno denes. Negoviot podobar del e deka sepak go "priznava" Boga.

p.s. zvinete ako ovoj tekst vi izgleda filosofski i vo nego ima i dosta prashanja ostaveni otvoreni. Za niv moze da se zbori ponatamu

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 12:26
jas za razlika od tebe spiros sakam da znam
ne da veruvam

mi puka za veruvanjeto

obozavam da znam

dali toa ti moses vo tvojata zaludenost da go svatis, e sega prasanjeto

DA se znae E PRIORITETNO

VERUVANJETO NE E NITU SEKUNDARNO VO SMISLATA ZA COVEKOVIOT ZIVOT

Koj E VINOVEN DEKA LUGJETO VERUVAT A NE ZNAAT
TIE SAMITE ILI SAMIOT GOSPOD????????

naredno prasanje

Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 12:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 12:19
Originally posted by anakin anakin напиша:

cuv od tebeniso ne si drugacii so razmisluvanjeto od EVANGELOSsamo paroli i nejasni repliki za cistoti, procistuvanja, nekakvi spasenija nema tuka niso konkretnoтага

анакин, човекот од пустиот остров во примеров i ако е апсолутен неверник kako и сите што се наошаат моментално во духовна пустиња, имаат едно заедничко: Тие се НЕБЛАГОДАРНИ и затоа се чувствуваат изолирани како на пуст остров!
Господ допушта пустињи за да ја увидиме зависноста еден од друг а посебно од Него ВСЕДРЖАТЕЛОТ и да ЉУБИМЕ!

Мене и тебе – на пример – како и островјанинот, Тој не создал во мајчина утроба, не храни, не затоплува, не одржува, ... !
Зарем е редно ние сета нечистотија да ја пројицираме на Него и да бараме цврсти факти?

Што сакаш повеќе да направи за тебе? Да се предаде МИЛОСТА Негова повторно на крст? Пак не би ти било доволно и пак неверникот не би верувал и пак би барал докази!

Што сакаш ти поконкретно повеќе? Златно теле да ти излијам па да играш оро околу него или што?

Кажи слободно!

Изменето од spiros - 19.Октомври.2008 во 12:22
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:49

BRAVOSprv pat vo tvojot post ne izjednaci vo razmisluvanjetosekoja ti cest za ovastanuvas moj heroj Majki големо%20гушкањеtuka nema navodnici, nikade
Па ваљда бидејќи Бог сите ги создал(како души) изворно еднакви

Јас не тврдам дека ти си грешник автоматски со тоа што си атеист, а особено не дека јас како верник сум подобар од тебе. НЕ сум јас како повеќето верници...и ставовите сведочат за тоа.

Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 11:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:44
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

tolku li e gospodova sila, za svoeto pokazuvanje kon demek negovata kreacija????????ili vie vernici smetate deka se odbrano obdareni da gledate so pola svet negleda?????????????/
Па ние не се наоѓаме во Неговата креација, туку нашата, несовршената. Незнам дали другите верници сметаат дека директно го гледаат, но еве јас за мене можам да кажам дека верувам иако не го гледам директно. Затоа верата се вика вера.

Но интересно е Анакин твојата потреба да се распрашуваш на оваа тема, а самиот велиш дека си атеист. Што е тоа што сакаш да дознаеш? Што е тоа кое сакаш да го чуеш?

И кај тебе нема ништо конкретно, освен конкретниот твој став дека си атеист, а кај мене конкрерниот став дека сум некој кој верува во Виша Сила - наречена и Бог.

BRAVOS
prv pat vo tvojot post ne izjednaci vo razmisluvanjeto
sekoja ti cest za ova
stanuvas moj heroj Majki големо%20гушкање

tuka nema navodnici, nikade

Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 11:44

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:37
Пријатно неделно попладнеголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:36

tolku li e gospodova sila, za svoeto pokazuvanje kon demek negovata kreacija????????ili vie vernici smetate deka se odbrano obdareni da gledate so pola svet negleda?????????????/
Па ние не се наоѓаме во Неговата креација, туку нашата, несовршената. Незнам дали другите верници сметаат дека директно го гледаат, но еве јас за мене можам да кажам дека верувам иако не го гледам директно. Затоа верата се вика вера.

Но интересно е Анакин твојата потреба да се распрашуваш на оваа тема, а самиот велиш дека си атеист. Што е тоа што сакаш да дознаеш? Што е тоа кое сакаш да го чуеш?

И кај тебе нема ништо конкретно, освен конкретниот твој став дека си атеист, а кај мене конкрерниот став дека сум некој кој верува во Виша Сила - наречена и Бог.

Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 11:37
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 11:36
MM sum zacuden
so protolkuvanje na moeto napisano ne gleda
kje ti stavam navodnici drugi puta
ocigledno se izlazav, smetajki deka posle 4 godini me znaat na forumov
sorry
smetaj deka ima oggggggggggggroooooooooomniiiiiiiii navodnici

pozdrav do GLEDACITE
големо%20гушкање

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.