![]() |
|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 46> |
Автор | |||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Od zbunet Ова утро рано ти ми дај рано а ти ми велиш дали нормален сум ја. По гаќи само ти заспала си онака со раширени ноги така што ли сонеше ноќва дур таму гледав на средина ја у влажно кругче кај се створи и кој ли со себе да се бори дур брадавици ко ракети кон плафонско небо се стремат. Да те будев ќе се раздереше знам прв пат не ми е во моменти такви со болка во уши невини сеирџиски утрото да ми се кези. ocekuvas da ti kaze, ama taa mudro molci, oti ako usta otvori za cas kje ne skara... haha... |
|||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||||
![]() |
|||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||||
би сакала да умеам да составам комбинација на зборови соодветна на убавината што ја чувствувам кога ги читам твоите стихови течат лесно по белата позадина како мирна вода а бе ај лав ју...ај лав ју...пре-ај-лав-ју ![]() |
|||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||||
![]() |
|||||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
||||
Originally posted by kejt-d-grejt
Откако кејт остави, манџа во релна загорена ем салата незачинета и боса по чорапи се скрсти постови да реди на форуми - ....................... zapomnete go imeto (ili psevdonimot ![]() ovaa devojka eden den ke prodava bestseleri ![]() Изменето од filmadzijka - 14.Декември.2008 во 20:47 |
|||||
![]() |
|||||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||||
Откако кејт остави,
манџа во релна загорена ем салата незачинета и боса по чорапи се скрсти постови да реди на форуми - три кила фазла се здебели очи ко на кркач и' се ококорија и кичма свија кораво. Не беше кејт родена, за тија пусти постови, постови - сајбер отрови Прва година помина, во град не и се излегува втора година намина пријателите досадни и' станаа трета година форумот и ја стемнува и ја разденува. И ноќе кога месечко пак да си муабетат ја викаше ветерчок тихо над неа жална и тага рееше " Зошто ли, зошто остана манџа во релна загорена манџата беше свекрвина кејт д грејт ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ме изнасмеја мило жива и здрава да си |
|||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||
![]() |
|||||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
||||
Originally posted by zbunet
Мелодија тивка од хоризонт ми иде и бел прозирен вел, низ него лик се назира очи јасни во нив сум цел, над мене виножито на дофат ми е богатство цело. Насекаде е и во мене додека срце ми гали под кожа наежена скокотлива за допир спремна и сепак изненадена секогаш и секаде додека трае, а сакам да трае секогаш и секаде. .......................... И после нека каже некој дека балканските мажи биле недоквакани неандерталци ![]() Ете, збунет е жив пример дека можат да бидат романтични и нежни - достојни за една фина Французинка ![]() Кога секоја балканска жена би можела да добие по еден збунет барем на еден ден, на 8-ми март на пример ![]() ![]() ![]() Изменето од filmadzijka - 13.Декември.2008 во 17:25 |
|||||
![]() |
|||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||||
[QUOTE=majstorce62] Филмаџика, кога некого гледаш од една подалечна временска дистанца, можеш да го гледаш низ топлата мрежеста измаглица на спомените кои треперат во мракот плашливо и тивко како пламенчиња на мали свекички, или пак да го гледаш со очите на скршенато срце и повредената суета како темен облак во ден исполнет со сонце, оти ништо друго не можеш да видиш... Затоа не сакам да ме бараат таму кајшто:
„... сеуште личам на дождлива есен и мирисам на збор што убива насмевки…“ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Филмаџика, кога некого гледаш од една подалечна временска дистанца, можеш да го гледаш низ топлата мрежеста измаглица на спомените кои треперат во мракот плашливо и тивко како пламенчиња на мали свекички, или пак да го гледаш со очите на скршенато срце и повредената суета како темен облак во ден исполнет со сонце, оти ништо друго не можеш да видиш... Затоа не сакам да ме бараат таму кајшто:
„... сеуште личам на дождлива есен и мирисам на збор што убива насмевки…“ Ако ти помогнам барем малку во обидот да ми ја хакнеш содржината, мило ем драго... |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() ![]() mislev deka se odnesuva na licnite tvorbi, a ne na "kjarenje" i licnite "iskustva od tret vid" ![]() |
|||||
![]() |
|||||
platinum ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 10.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
||||
ej filmadzijke, ako go karish majstorche...isto ti e kao da si u trojka
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
Понекогаш ја гледаме само темната страна на светлината, плашејќи се дека светлата страна на мракот може да не убие...
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
понекогаш, тоа што сме го слеале во оние што сме ги сакале е се` што (ни`) останало од нас самите. гушка, мајсторче ![]() Изменето од filmadzijka - 13.Декември.2008 во 15:47 |
|||||
![]() |
|||||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||||
Како и оној над мене шо беше
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
||||
![]() ![]() Amore ne mi vikaj taka vidov verba u mene nemas dur ti gatav u raka i ti rekov dugacok pat tebe te ceka i imas puno srekja, tolku muzika za tie pari zar sakas i da ti igram za deset denari. ...samo me inspirirase... ![]() ![]() Изменето од fiks - 13.Јануари.2010 во 17:54 |
|||||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|||||
![]() |
|||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од fiks - 13.Јануари.2010 во 17:59 |
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |