IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Прашање до атеистите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прашање до атеистите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 23:36
aloooooooooo spik macedonijam plis , aman visheголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:13
Imagine that you are in a closed room. When someone knocks on the door, you might be able to form some vague impressions about who is knocking. However, you can only guess at his or her attributes. All that you know for certain is that someone is knocking. You can open the door and ask the person knocking to make himself or herself known to you. In this way, you can acquire more accurate knowledge of his or her true attributes.
Look at creation. Its sheer immensity, unity of form, beauty and harmony, usefulness and demands upon our labor and understanding make us aware of the Creator's existence. When we see a wide range of diverse fabrics produced from a single material, we know that someone has produced it, for we understand that it could not have produced itself. Similarly, we can deduce from what we can see of this creation that someone—the Creator—has made it.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:00
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:57
znaev deka nemas veze
odi citaj lexikoni
газење%20од%20смеење
a ne tuku koranot mi go driblas sekoj sat
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:56
.....ne zafrkavaj Anakine....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:53
baras zrtvi koi kje mislat kolku si luciden???

samo za tebe:               luciden nema vrska so lucifer
da ti pojasnam da nezgresis i nezamenis zborce so sejtana

Изменето од anakin - 31.Јануари.2008 во 21:55

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:49
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Ne brzaj,prvo odgovori na moeto prasanje,pa posle postavuvaj potprasanja!
efendijase sto postoi e dokazlivodosta so trik prasanjapostavi gi meneodgovor e daajde kazuj da se smeemeголемо%20гушкање

So tebe vece se skinav od smeenje,i ednas ti rekov deka povece ne misi interesen.....sega baram druga zrtva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:34

efendija
se sto postoi e dokazlivo
dosta so trik prasanja
postavi gi mene
odgovor e da

ajde kazuj
da se smeemeголемо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 21:11
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 20:50

Originally posted by topsexy topsexy напиша:

zosto?ke se obidam da ti pojasnam..........koj dokazal deka postoi?
sto napravil? kade e?.......

se sto e na zemjava se dolzi na naukata,a ne na postoenje na nekoe bozestvo......

kako moze da veruvas vo nekoj koj "go nema nikade"......

znaci,veruvas vo toa sto go gledas.......

Samo vo toa sto go gledas veruvas,i vo nisto povece?

a ti veruvas i vo toa sto ne go gledas ili nesto sto nikoj ne go videl,a tvrdi deka postoi?
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 20:48
nekogas samo ja cuvstvuvas negativnata energija koja ja gledas ili ne ja gledas,znaci ne sekogas veruvas vo ona sto go gledas,ZA ZALLLLLLLLLL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 20:47
Originally posted by topsexy topsexy напиша:

se sto e na zemjava se dolzi na naukata,a ne na postoenje na nekoe bozestvo......

Samo vo toa sto go gledas veruvas,i vo nisto povece?
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 20:42
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 20:02
Atheisti,,,me razocaravte,,mislev deka dokolku go negirate Gospod,,,znaete zosto,,,

Изменето од Fantastic Lady - 31.Јануари.2008 во 20:02
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.