IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Охрид-Центар на Лазаровата Гарда
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Охрид-Центар на Лазаровата Гарда

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 30>
Автор
Порака Обратен редослед
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 22:11
Originally posted by moira moira напиша:

Se soglasuvam deka nema potreba od politiziranje na slucajot, bidejki samiot slucaj e "cista politika"
I povtorno spomenuvas politicki partii i pretstavnici na politicki partii, i navistina ne ti ja razbiram poentata zatoa sto voopsto ne upotrebiv takva terminologija, taka da ne znam zosto insistiras na toa. Mesas partii i "strukturi". Pod terminot "strukturi" ne se rpodrazbira isklucivo partiski strukturi.....postojat i "drugi"!!!
Sto se odnesuva do rabotite gi gledam premnogu realno, mozebi toa mi e problem sto ne umeam samata sebe da se zalazuvam.
A covekot neka prodolzi da rcka niz kriminalot, nemam nisto protiv, dokolku i samo dokolu toa navistina go pravi, a ne da frla koski na gladniot auditorium!!!

Ај вака, да се рабериме цивилизирано. Зборував за емисиите на Ефто во кои тој го следеше трагот на стопанскиот криминал. А носители на тој криминал не можат да бидат луге кои се далеку од огнот (политиката) туку многу блиску до него. Значи луге кои високо се котираат во партијата на власт (независно која е во дадениот момент)
Се што правеше тој,движејќи се од еден до друг извор, беше откривање информации за одредениот случај. И не даваше никаков коментар. Во тој метод на работа јас, за разлика од тебе не гледам никаква ангажираност, потплатеност или сервилност од страна на новинарот кон изворот на информациите, туку сервилност кон аудиториумот.
Што се однесува до реченицата „Да нре го политизираме случајот„, таа се однесува на мојот пост., а не на последната емисија „Во центар“. Во мојот пост нема ништо политичко, туку преставува обичен осврт на работата на Васко Ефтовски, на кого ти м у залепи етикета на ангажиран новинар.
Сал тоа и ниту збор више...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 21:52
Se soglasuvam deka nema potreba od politiziranje na slucajot, bidejki samiot slucaj e "cista politika"
I povtorno spomenuvas politicki partii i pretstavnici na politicki partii, i navistina ne ti ja razbiram poentata zatoa sto voopsto ne upotrebiv takva terminologija, taka da ne znam zosto insistiras na toa. Mesas partii i "strukturi". Pod terminot "strukturi" ne se rpodrazbira isklucivo partiski strukturi.....postojat i "drugi"!!!
Sto se odnesuva do rabotite gi gledam premnogu realno, mozebi toa mi e problem sto ne umeam samata sebe da se zalazuvam.
A covekot neka prodolzi da rcka niz kriminalot, nemam nisto protiv, dokolku i samo dokolu toa navistina go pravi, a ne da frla koski na gladniot auditorium!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 21:33

Ocigledno imas razlicna percepcija na rabotite od mene. I kaj Bin Laden i kaj Eskobar, svoevremeno odea novinari i ni vlakno ne im falese, sto e i normalno. Koga novinar ima intervju so terorist ili bilo koj kriminalec, ne samo sto nisto nema da mu fali tuku i obezbeduvanje do doma ke mu dadat, bidejki na toj nacin doticnata "zvezda" si pravi samopromocija, ili ti ova ne go razbiras!!!

I nikoj ne spomena nikakva partija, tuku strukturi, no ocigledno ja imas muvata na kapata pa i vikas IS!!!

Очигледно е дека леќите во твојата камера се обратно поставени, па во се што се случува околу тебе сакаш да ја видиш негативната страна.
Кртитизери среќавам секојдневно во мојот живот, бидејќи таква ми е професијата, па не ме изненадува и на форумот да сретнам.
А под политичка опција не се подразбира само партија, туку и претставник на одредена партија.
Не наведов никакво име за да си ја ишкам мувата од капата. Човекот само си рчка низ криминалот на одредени високи партиски функционери, сервира информации на тацната на аудиториумот и остава секој сам да донесе суд.
Ништо повеќе. Нема потреба од политизирање на случајов.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 21:20
Vasko e odlicen novinar, ima hrabrost da go kaze se ona sto drugi nemaat, a okolu toa koj kakvi interesi ima.... sekoj narod ima svoi interesi i na nekakov nacin si se bori i si pravi sojuznici....
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 21:06

Koj toa se smeel Vladimire za UCK? Mozebi ti i tvoite po doma, no jas poznavam mnogumina koi svoevremeno glasno diskutiraa tokmu na taa problematika i voopsto ne im bese smesno, kako sto nitu sega mi e smesen i interesen doticniot novinar. I istiot toj tvoj novinar bese tolku vospriemciv i ljubezen so gardiskiot "general", ili toa ne go zabeleza. Vladimire, jas ne sum slepa pri oci, nitu pak sakam da se pravam deka ne primetuvam nekoi raboti, tokmu za niv i pisuvam vo postot. No, koj razbral, razbral, koj ne razbral ke razbere!!!

Па додуша јас колку што се сеќавам не се смеев за тоа...други се смееа али не знам додуша зошто ме посочи мене??
Како и да е не реков дека е смешен туку реков дека се обидува на некој начин да укаже на некои работи.....
Добро како и да е сепак според мене новинаров сакаше да укаже на тоа дека
Едниве се обидуваат да навлечат македонци да се тепаат за нивни интереси..
А другиве дека се закануваат дека ќе направат да се отцепи Западна Македонија....и дека ќе направат да се припои кон Албанија.......
Али реков како и обично така и сега на македончето отпрва овие работи ќе му бидат смешни се додека не се случи нешто....сакам да кажам дека ние чекаме нешто да се случи па после да реагираме.......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 20:00
Ocigledno imas razlicna percepcija na rabotite od mene. I kaj Bin Laden i kaj Eskobar, svoevremeno odea novinari i ni vlakno ne im falese, sto e i normalno. Koga novinar ima intervju so terorist ili bilo koj kriminalec, ne samo sto nisto nema da mu fali tuku i obezbeduvanje do doma ke mu dadat, bidejki na toj nacin doticnata "zvezda" si pravi samopromocija, ili ti ova ne go razbiras!!!

I nikoj ne spomena nikakva partija, tuku strukturi, no ocigledno ja imas muvata na kapata pa i vikas IS!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:42
Sto se odnesuva do novinarot koj majstorce go velica kako golem patriot, mozam da kazam deka od takvite namenski i trendovski patrioti dojdovme do ovoj stadium na koj sme sega, gladni observatori na stranskite specijaliteti!!!

Otidi i ti vo Tirana i kazi mu na teroristot vlice, deka aka posegne po suverinitetot na tvojata zemja, nezavisno kako se vika, so oruzje i teba ke te velicam.
Lesno od forumot da se bide heroj!
A za negovata angaziranost i pristrasnost kon nekoja politicka opcija, ako imas argumenti, poveli, iznesi gi. Gi glesdam negovite emisii i nikade ne vidov do sega pristrasnost. Covekot samo istrazuva i iznesuva informacii od poveke izvori. Duri ni sopstven sud ne dava. Ostava sekoj sam da si prosudi. Sto ima tuka angazirano i pristrasno?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:39
Koj toa se smeel Vladimire za UCK? Mozebi ti i tvoite po doma, no jas poznavam mnogumina koi svoevremeno glasno diskutiraa tokmu na taa problematika i voopsto ne im bese smesno, kako sto nitu sega mi e smesen i interesen doticniot novinar. I istiot toj tvoj novinar bese tolku vospriemciv i ljubezen so gardiskiot "general", ili toa ne go zabeleza. Vladimire, jas ne sum slepa pri oci, nitu pak sakam da se pravam deka ne primetuvam nekoi raboti, tokmu za niv i pisuvam vo postot. No, koj razbral, razbral, koj ne razbral ke razbere!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:27
Јас не велам да го величаш ти, никој не рече такво нешто..
Него не разбирам сите какаат за него, а кога ќе видиш пак сите се собираат пред телевизорите во вторник и ја гледаат неговата емисија...
А тука не станува збор за вештина туку според мене он сакаше на некој начин да каже кој работи против Македонија....и против кого треба да се превземат мерки..
Така ти викам еве се смеевме дека УЧК нема да дојде после 2 години на македонска територија да се бори, и на крај се случи сосем спротивното..
Додуша чекаме некој да умре па после да реагираме....или со еден збор чекаме нешто да се случи па после тоа ние реагираме....
Кога веќе се појавуваат такви луѓе и викаат дека имаат штабови на македонска територија сметам дека треба цел терен да се прочешла а не да чекаме нешто да се случи...
Само ајд остај ти тоа македончето како секогаш за се нешто се смее..но кога ќе дадат на насловна од некој весник
11 души запалени и брутално убиени од заседа на Карпалак...
Или пак...

Гардата на Цар Лазар успеа да го измие мозокот на 10 000 македонци да се тепаат за српските интереси....
Само тогаш реагира и ги разбира овие закани како сериозни и опасни....

А во 2001 година видов што добивме од што слушавме еден бугар и еден србин и што е најлошото овие пациенти уште не се зад решетки него седат на удобни фотелји а македончето не реагира(како и секогаш)

Изменето од Vladimir88 - 25.Јануари.2008 во 19:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:09
Zarem e zabraneto da se gleda doticniot novinar dokolku ne se soglasuvas so ona sto go prezentira, observira i komentira??? Cudni nekoi kriteriumi! Da ne sakas vo oblaci da go velicham namenskoto pero, koe po diktat pravi celi serijali!!! Nadvor od pamet. Negovata vestina za blagougodno pakuvanje na diktatot ocigledno dobro i so voodusevuvanje ja vospriemas, no dozvoli da ima i nekoj koj e imun na seto toa. I dokolku vnimatelno pratis se, sto i kako kazuva, ke svatis deka "ne ukazuva na zakanite sto se upateni kon makedonska strana", tuku ukazuva samiot na sebe i na strukturite koi go finansiraat.
I ne daj Boze da zabegame i da se izgubime povtorno po patot kako vo 2001 godina, slusajki go doticniot novinar i slicnite na nego i onie za koi tie odrabotuvaat.

Pozdrav!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 17:42
Чекај малце..
Мене многу ми се чудни некои македонци..
Го гледаат Ефтов а од страна серат за тоа како бил лош новинар..
Факт е дека донекаде неговите емисии како да имаат Научно-фантастична содржина, ама пак он укажува на заканите што се упатени кон македонската страна...
Ние така серевме во 99 дека ништо нема да направат косоварите кај нас, и на крај после 2 години пак имаше војна.....
И шо се случи на крајот од конфликтот 2001 година?
Ништо, дозволивме бугар и србин да ни ја заебат целата држава

Изменето од Vladimir88 - 25.Јануари.2008 во 17:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 17:25
Sto se uste nema da se zgotvi od bogatata srpska kujna na Carica Milica, a kaj nas da se plasira kako specijalitet!!! Vo golemosrpskoto meni i Ohrid stana eden od ponudenite specijaliteti, sekako za trening na srbomanskite gurmani, no, za zal se projavuva interes i kaj oderden broj forumdjii koi bi ucestvuvale vo ovaa gurmanska patka. Sekoe ucestvo i vovlekuvanje vo gurmanijadava bi bilo negativno za nas kako drzava i bi imalo nesogledivi posledici. Namesto so ladni glavi i spremni za soocuvanje i spravuvanje so eventualniot konflikt koj bi se slucil kaj severniot sosed, nie na ovoj nacin direktno se involvirame vo nego, pritoa voopsto ne razmisluvajki sto dobivame a sto gubime kako narod, kako drzava. No poznati sme po instruirani i iscenirani nastani predvodeni od neprijatelski strukturi, koi lesno ja palat i poveduvaat veke istostenata i gnevna masa narod, koja veke e premorena od dolgata kriminogena tranzicija i od zulumite predizvikani od "borcite za covekovi prava". Iskreno posakuvam i se nadevam deka ovoj pat scenarioto zgotveno vo tugjite kujni nema da go prifatime kako domasen specijalitet.
Sto se odnesuva do novinarot koj majstorce go velica kako golem patriot, mozam da kazam deka od takvite namenski i trendovski patrioti dojdovme do ovoj stadium na koj sme sega, gladni observatori na stranskite specijaliteti!!!

Изменето од moira - 25.Јануари.2008 во 18:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 15:57
Provokatori i promotori na nacionalisti;ko - sovisnisticki idei, nadvoe od MAKEDONIA!
Ostavete ja MAKEDONIJA na tie sto sakaat da ja gradat, vo nikoj slucaj na piromani i destruktivni umovi!
Samo edno e sigurno> Vasko Eftovski se nadmina samiot sebe so posledna emisija "Vo centar" I kako novinar i kako patriot i kako covek. Sekoja cest za nego. Taka treba da se bori za Makedonija. Na teren.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 15:39
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

pa nie vikavme nema ni ANA ni ONA kaj nas, pa nivnite komandanti ni sedat vo parlament, e pa ima i car Lazar ovde svoi lugje , zosto vi e cudno..... demokratija, sekoj ima pravo na izbor

&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;&acy;&pcy;&lcy;&acy;&ucy;&zcy;
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.