|
Приватни или Државни факултети? |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 31> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важно е сега каде си, каде сакаш тоа е за потоа. Но каде и да си секаде требаат пари. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Sweet angel^^^
Група Регистриран: 11.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum za privatnite....
|
|
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jasmina ajde te molam prvo zapisi se na nekoj fax pa potoa samata presudi kade i kako ima korupcija.Nemas potreba da go napagas zabegan ss i da go navreduvas so ,,popametniot popusta,,. konkretno jas bev na drzavniot,pa se prefrliv na privaten kako i pola od lugeto od mojata generacija.A onie koi ne se prefrlija ili ostanaa da se macat so odredeni profesori ili radi istite profesori se otpisaa.A zavrsija decata pak na istite tie roditeli.Sekoj cest na isklucocite koi navistina se trudea,i na koi nikoj ne im go osporuva znaenjeto.No i na privatnite ima mnogu vredni i pametni studenti,koi pravat proekti od koi boli glava.Taka da nema merilo koj fakultet e pokvaliteten.A ako nekoj ima pari negovo e pravoto da odbere kade ke studia.Barem ako nisto drugo na privatniot fakultet ne se tretiraat studentite kako brojka i predmet,tuku kako licnosti koi imaat pravo na konsultacii,a ne dremat pred vratata na profesorot koj nema vreme da go primi vo priemen den, Ti posakuvam sreka.
|
|
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што знае балканскот народ што е приватен а што е државен Универзитет, абе луге да одите во Америка да одите во ЕУ да видите кој се поценети универзитети па тогаш ке дискутираме приватните универзитети во Америка и во ЕУ се каде каде поценети него државните... Ама кај нас ништо,, сакаме да сме членка на ЕУ а се уште кај македонскиот народ владее комунитички идеи со вакви умови ништо не прајме ние за жал Изменето од xxll - 11.Јануари.2008 во 00:17 |
|
Zabegan_ss
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas kako Gentlmen, ke ja prezemam roljata i ke bidam "na drugata strana od popametnite", a vas ke ve pozdravam so vasite zborovi...citiram
"PRVO DOKAZI SE< PA FALI SE!!!" |
|
jasmina trpeska
Нов член Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Edno sum siguren!Kade i da go prodolzite vazeto obrazovanie vie ke bidete uspesna licnost!"
posledanta vasa receniva-za ova sum Vi blagodarna! i aj pak so nekoi rav ne se soglasuvamso vas, ama nema veza kako sto se reklo POPAMETNITE POPUSTAAT!!! |
|
PRVO DOKAZI SE< PA FALI SE!!!
|
|
Zabegan_ss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikade vo moeto izlaganje ne spomenav brojka, odnosno procent!Vo svetov nisto ne postoi 100%. Nisto ne moze da deluva samo od sebe ili samo po sebe!Seto e povrzano!
Jas individuata ja spomenav kako biten faktor vo obrazovanieto.Znaci onaa individua koja saka da se nadgraduva i koja saka i ima zelba da bide uspesna vo svoeto pole,ke vnese i dopolnitelen trud za da go napravi toa!Apsolutno se slozuvam deka kadarot go pravi rejtingot na univerzitetite!Eve kako za informavija,dokolku ne ste znaele,vo univerzitetot kade sto studirav, predavaa i seuste predavaat istaknati profesori na skopskiot univerzitet, profesori od drugi svetski univerziteti so koi SEEU ima sorabotka!Se odrzuvaat mnogubrojni k*rsevi, seminari, predavanja i letni skoli koi gi ovozmozuva SEEU! Znaci postojat mnogu brojni aktivnosti od koi studentot moze da crpe soznanija i informacii vo poleto kade sto studira! Vo SEEU, apsolutno se mu e ovozmozeno na studentot za da dobie pogolemo znaenje od oblasta! Taka da, mislam ne smee nitu treba da se zanemari kvalitetot na privatnoto obrazovanie vo RM! Sepak mislam deka privatnoto obrazovanie e cekor pred drzavnoto univerzitetsko obrazovanie, pred se vo uslovite sto gi nudi! A najbitno od se e toa sto e vospostavena bliska sorabotka na odnosot pomegju profesorot i studentot. Dodeka mislam deka toa go nema na drzavnite univerziteti, ili ne e izrazeno vo pogolema mera! GRESKA:Mila moja Jasmina, vo greska ste!Koga stanuva zbor za toa deka jas sum potkupuvac na ocenka!No, OK, najverojatno taka mislite zatoa sto ne se znaeme! No, licno me imenuvavte i ke vi odgovoram deka ne sum za korupcija vo obrazovanieto!Samo sum realen i akzuvam deka ja ima! Dokolku sakate da gi znaete moite pricini zaradi koi se zapisav na SEEU t.e. privaten univerzitet, pratete mi mail na zabegan_ss@yahoo.com i ke vi gi kazam moite pricini zaradi koi se odluciv na toj cekor! No, mislam deka direktno me napadnavte i go ocrnivte mojot vlozen trud! Povtoruvam, ova se odnesuva na vaseto prasanje do mene,ima sekakvi licnosti, licnosti koi vlozuvaat vo svoeto obrazovanie da se skoluvaat, i licnosti koi ednostavno receno kupuvaat diploma!Dali ke gi ucat predmetite so zadovolstvo ili ne, toa ne treba da bide vas problem!Dokolku ucite, ucite za sebe.Ucite za da znaete!ZNAENJETO NIKOJ NE MOZE DA VI GO UKRADE!Ucite za da bidete pouspesna licnost!Diplomata e samo parce hartija koja nema vrednost dokolku ste ja kupile! Sepak mislam deka uslovite sto gi nudat privatnite univerziteti se popovolni od drzavnite! Poveke postoi korupcija na privatnite univerziteti??? Mozebi e taka, no ne sum informiran! Informiran sum samo za postoenje na korupcija ma drzavnite univerziteti.Od toa sto mozeme da go cueme preku sredstvata za javno informiranje, a mislam deka ne gresat! A gledam deka vas vi smeta i nazivot privaten???? A da ostavime za nazivot da odlucuvaat ekspertite??? Ne sme kompetentni da kazuvame i obrazlagame za nazivot! No prv pat, sea od vas slusam deka nazivot PRIVATEN=KORUPCIJA!!! Edno sum siguren!Kade i da go prodolzite vazeto obrazovanie vie ke bidete uspesna licnost! |
|
jasmina trpeska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
voopsto ni ja registriran mil moj clen kako "ZABEGAN SS" ne s esoglasuvam so vaseto mislenje za toa deka nadgraduvanjeto na edna licnost zavisi od 100% od istatat, pri sto napomenavte deka toa ne zavisi od izborot na univerzitetot koj sto ste go izbrale, naprotiv tokmu profesorite, odnosno strucniot kolektiv e biten preduslov za uspeh da postoi kaj dadena idividua, sto normalno e i uspeh na istiot toj univerzitet.
so ogled an toa sto mi pisavte, jasno mozam da zaklucam deka i vie ste eden od onie potkupuvaci za prolazna ocenka, odnosno i vie ste za mito i korupcija na fakultetite, e pa mil moj drag clen kolku za informacija ja sum srednoshkolka, taka da toa ne mora da znaci deka ne sum informirana za ovie raboti, no sepak ja tuka na ovaa tema go iznesuvam svoeto mislenje za toa koi fakultet ni nudi pokvalitetno obrazovanie. a eve i edno prasanje do Vas: ' sto mislite Vie dali i licnostite koi se na privatnite fakulteti (zboruvam za pogolem procent od niv) so zadovolstvo ke gi ucat predmetite, pritoa znaejki deka toa e privaten fakultet i spored vas kako sto napomenavte deka postoi mito i korupcija, i deka istite ispiti tie ke gi polozat so svoj sopstven trud ucejki so razbiranje, zatoa sto tie se svesni deka stanuva zbor za korupcija i ednostavo si velat vosebe deka parite ke gi nadmine nivnite problemi za resavanje na odreden ispit?' a normalno deka i postoi korupcija na drzavnite, meguto ne tolku vidliva kako sto i ni go kazuva samiot naziv na 'privaten fakultet' Vi blagodaram!!! |
|
|
|
Zabegan_ss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jasmina, po pisanovo, znaci ti si na krstopat kade da go prodolzis svoeto obrazovanie! Site tvoi izlaganja i fakti na ovaa tema "drzat voda", no ne se soglasuvam so tebe deka samo drzavnite univerziteti vo RM nudat znaenje!
Zarem na drzavnite univerziteti ne moze da se kupi diploma po povolna cena? Svedoci sme deka bas vo dzavnite univerziteti caruva korupcijata!Se znaat veke so godini profesorite koi gi nudat ispitie za "povolni ceni".Kade e tuka znaenjeto na studentot?Korupcijata sekade cveta, imate primeri na Pravniot vo Skopje, Ekonomskiot isto vo Skopje, a da ne zboruvam za Fakultetite koi se naogjaat vo Ohrid,kade skoro sekoj ispit imas moznost da go platis!Kade e tuka znaenjeto sto studentot treba da go stekne? Sepak jas mislam deka obrazovanieto i nadgraduvanjeto na nekoja licnost zavisi od samata sebe.kolku toa licnost saka da se nadgraduva i kolku saka da bide uspesna licnost vo svoeto pole!Ne zavisi mnogu od univerzitetot kade sto studira! Taka da, apsolutno ne se soglasuvam deka drzavnite univerziteti nudat pokvalitetno obrazovanie! Diplomata e samo parce hartija koja go prikazuva nagradeniot trud sto licnosta go vlozila vo nekoe pole! A kolku taa licnost ima znaenje da go popolni toa rabotno mesto koe e slobodno,ne zavisi od koj univerzitet e diplomata, tuku od rezultatite sto ke gi postignat kandidatite na testiranjata! |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Парите се битен пред услов.
А, тоа па што ем ќе платиш ем нема ништо да научиш е сосема друго. Изменето од orlov - 12.Јануари.2008 во 00:26 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
devojka21
Сениор Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од devojka21 - 22.Јануари.2008 во 11:56 |
|
Life is beautiful
|
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evropski=Privaten Komunisticki=Drzaven
|
|
mornar.
Нов член Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pari, pari i pariiiiiiiiiiiiii, a potoa odkako toa go imash isto tie kade.
parite go vrtat svetot. |
|
,,VO DRZAVA KAKO NASHAVA VISTINATA E TOLKU DRAGOCENA, TAKA SHTO SEKOGASH MORA DA BIDE VO PRIDRUZBA SO TLESNATA STRAZJA NA LAGATA,,
|
|
jasmina trpeska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
privaten ili drzaven faks?
sepak treba malce da se orientirame kon toa dali sme za pokvalitetno i ponekvalitetno kupeno znaenje, sepak doklolku toj privaten fakultet nudi pokvalitetno znaeneje, a normalno dokolku sum vo moznost da odam vo toj faks normalno deka bi s eodlucila za toj faks, no sepak vo zavisnost od toa smetam deka tokmu privatnite fakulteti se tie koi sto nudat podobra idnina vo smisla za nadvor, no sepak ona vistinsko znaeneje ni go nudat samo drzavnite fakulteti, taka da ja sum sepak za drzaven fakultet, no takov sto nudi podobra idnina ne samo nadvor tuku i kaj nas! |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |