IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Последна прочитана книга
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Последна прочитана книга

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 49>
Автор
Порака Обратен редослед
Bernard Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bernard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 21:54
Se slozuvam so komentarite.I jas ja procitav knigata Prokolnata zemja od Miron Dinkov vo eden zdiv ... kniga polna so emocii .. a napisana kako vistinsko filmsko scenario.Odamna nemam procitano kniga od makedonski avtor koja go drzi vnimanieto i ne ve ostava. Iskreno ja preporacuvam. Treba da ja procita sekoj od nas za da ja zapoznae vistinata za nas Makedoncite, za da pogledne vo oci na najbliskiot svoj, za da gi zasaka poveke svoite braka, sestri, rodnini i prijateli. Mi ja dade edna prijatelka i iskreno i blagodaram sto mi gi otvori ocite...
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 11:05
Bezkrajna ljubov je jedina istina-David Icke
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 09:28
Животот на шпионите од Хенри Портер

Интересна ако сакате шпионски романи, можеби малку повеќе предвидлива, ама може да помине, препорака - ако може да ја најдете во оригинал на англиски, така читајте ја - македонскиот превод не е баш добар...

It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 20:25
Полноќен клуб од Џејмс Патерсен
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 18:14
aaATAk
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
super babicka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај super babicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 11:56
Prokolnata zemja od Miron Dinkov /izd. na Matica Makedonska

Surovata vistina za MAKEDONIJA prikazana niz istorijata na edno semejstvo.
Roman poln so taga,solzi,ljubov,nasmevki i nadez....Prikazna sto ne vodi niz vremeto i prostorot so volsheben spoj na vekovite i nastanite vo niv...

Go procitav ,vo eden zdiv,vo edna nok,ne uspeav da gi potisnam emociite,imase i solzi i vozdishki.....me natera da ja baram vistinata za mojata zemja,pravdata za mojata zemja,vistinata za moite koreni,vistinata za vasite....nea ja sonuvale kralot Filip,negoviot sin Aleksandar, nash*te pradedovci,tatkovci,site sonuvame za vistinata i kako na krajot sto veli avtorot: -O sonce nashe ,so svetlinata sto gi dopirash nasite srca i shtitovi,osvetli go nashiot pat vo idninata i pokazi ni sto ni nosi utreshniot den!

Tazna prikazna vo koja ke se prepoznaat site nashi Makedonci od egejskiot del na Makedonija,nivnata maka i golgota sto tie ja pominale....a jas samo socustvuvam so nivnata sudbina...
Кон врв
Spejs Nigrutin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Spejs Nigrutin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 22:11
ПЕКОЛОТ-ДАНТЕ АЛИГИЕРИ
|живи живот свој и заеби све око себе|
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 21:03
Полноќен клуб- Џејмс Патерсон
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 20:58
Mirisot na Celosnosta, A.J. Christian
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2008 во 00:17
Cetiri nivoa na isceluvanje-Shakti Gawain
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
magdalena Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 54
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2008 во 23:17
Kletnici - Viktor Igo
Those who love deeply never grow old; they may die of old age, but they die young!
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 14:19
Gol Covek-Igor DZambazov...po 50 pat
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 14:11
najgolemiot uspeh na svetot-mandino
respect my authoritaaa
Кон врв
JASNA27 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Ноември.2006
Поени: 176
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JASNA27 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 17:03
Толкување на соништата од Зигмунд Фројд
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 49>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.