|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...od ceshma ja polnat... magijata e da se vidi kako bosiljokot ja pravi sveta......pa zatoa ovaa godina jas si zasadiv bosiljok... sega ushte kance... bakarno da najdam... jas ke drzam posle Veronauka....
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...opaaa..i popust ima..vonsezonski...!za redovni i rabat 15%...
....mislam sveta voda greota e da se gazi...!...shtom prskaat so bosilok,neke da e sveta...!moze od RASCE e...ili si nosat ..potkvas!!!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...za sto denari cataat... i prskaat so sveta voda vo koja ima natopeno bosiljok...ubav e obicajot...i tokmu i toa ke se uci na veronauka...zoshto se vrshi osvetuvanje...
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....ako go viknete ,fer e i da platite.....!nikoj ne doaga nepokanet..!e toa sto nie ne veruvame vo boga ili neznam sto, a pop ni chati niz kuka, toa e druga rabota.....a krivo ni e..znam..drn,drn..bozje- mozje..daj 200 denari...za zdravje....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... definitivno nema da dojdat akrepi... pretezno se mladi teolozi koi zavrshile nastavna grupa...odnosno polagaa metodiki... a i roditelite ne se naivni... ako zabelezat neshto shto se kosi so detskata psihologija...na prva bandera ke gi besat za mantijata.... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe molcat ko somovi ama kolku li luge ke im platat..pa kade odat tie pari,koj vrshi kontrola...stramota e da go kradat narodov,koj odvaj kraj so kraj vrzuva....a tie vo koli najdobri i doterani ko gospoda...pod mantija kostum od versace a cevli od neznam kolku iljadi denari..
i sea veronauka vo shkola ,da im go topat mozokot na decata... Изменето од fiks - 04.Септември.2008 во 12:48 |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... jas ne plakam...im velam...GOSPOD KE TI PLATI... ti si negov sluga... ne im e drago...shkripat so zabite... ama molcat ko somovi vo tinja...zatoa gi podrzuvam za Veronauka...takvi moze...nekorumpirani... .... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe mamamd ima nekade,ama nema sekade..so tie finansii shto se vrtat vo crkvite moze edna armija narod siromashen da jade vo denot.....i mladite popcinja ke pocnat da go ucat ona shto go pravat postarite,retko koj e imun na pari i materijalni bogatstva...so cest na retki isklucoci...abe primer eden za veligden ko ke odat po kuki za blagoslov ili kako se vika,koga peajat doma bez ni malku stram baraat pari,demak ako imash 100 denari..e sea koj nema da dade od pusti strav ili stram od pred boga....
|
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...za moja sreka... vo moja blizina...ima tokmu toa shto go zboruvash...crkva vo koja se gotvi eden rucek za siromashtijata...po inicijativa na mladite popcinja...zatoa seushte veruvam vo niv.... i zatoa sum tie da mozat da gi ucat moite ucenici...ne onie od ridot...koj imaat kuki koi gi nema ni na Beverli Hils.... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke pocnat i maldite teolozi da zemaat po parcence od kolacot mamamd,ic da ne se sekirash za toa,pa ima koj da gi nauci,segashnive popcinja koi ja vrshat voljata na boga...odnesi siromav narod vo crkva eden litar maslo i ovi prodajgo drugiot den na tezga vo dvor na crkva...demek parive odele za neshto tamo shto se gradelo...kako ne im e stram...zoshto ne go dadat toa na siromashtijava shto nema da jade vo denot barem edno normalno rucece vo domot vo koj zivurkaat....
i sega da se ucelo veronauka vo ucilishta,demek ke se popravele moralnite normi vo drzavava,kako ne im e stram.... |
||
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako da mu objasnam na sin mi deka popot ne saka da otpee parastos zatoa sto grobot e preku ulica, i ne e vo negov reon, a kolegata pop ne e dojden. koja moralna vrednost ke ja nauci sin mi od tuka, deka se raboti za koj da gi zeme parite i ako otpee kolegata oci ke mu izvadi namesto da go ljubi blizniot svoj? ----------------------------------------------------------------------------------------------- ...toa e realnosta... i ne samo za parastos...tuku i za krshtevka...i za osvetuvanje kukja, stan... tie ne mozat da gi naucat moite ucenici na moralni vrednosti... tie koi vozat koli i dzipovi pobesni i od holivudskite filmski glumci ... mladite telozi DA... tie se ushte ne dobivaat parce od kolacot narecen materijaliziranje na narodnata VERA i VERBA... isto taka nastavnicite po sociologija, istorija vo niv veruvam.... |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako da mu objasnam na sin mi deka popot ne saka da otpee parastos zatoa sto grobot e preku ulica, i ne e vo negov reon, a kolegata pop ne e dojden. koja moralna vrednost ke ja nauci sin mi od tuka, deka se raboti za koj da gi zeme parite i ako otpee kolegata oci ke mu izvadi namesto da go ljubi blizniot svoj?
butle - legenda |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nie imavme mnogu dobar obrazoven sistem, za zal site se zanesuvaat po zapad.
nie denes imame cetvoroodelenci koi seuste ne citaat tecno, ne znaat da raskazuvaat a da ne zboram za rakopisite ona sto vo nasiot obrazoven sistem falelo i togas i sega e poveke praksa. no namesto da se namali materijalot za izucuvanje i da se vovede poveke prakticna nastava , kaj nas sekoja godina se voveduvaat novi predmeti. narkomanijata, alkoholizmot, krazbite, voopsto kriminalot go ima vo sekoe opstestveno ureduvanje, no kako sto Mamamd kaza, decata ucat od postarite, od roditelite, od nastavnicite, pa i od popovite. Kako da mu objasnam na sin mi deka popot ne saka da otpee parastos zatoa sto grobot e preku ulica, i ne e vo negov reon, a kolegata pop ne e dojden. koja moralna vrednost ke ja nauci sin mi od tuka, deka se raboti za koj da gi zeme parite i ako otpee kolegata oci ke mu izvadi namesto da go ljubi blizniot svoj? Изменето од butel2 - 04.Септември.2008 во 08:25 |
||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci zapadniot obrazoven sistem ne e dobar taka? I aj te molam, kazi mi kako se gradi podobar covek zasto gledam deka mnogu si informiran na taa tema. |
||
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |