IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Палачинки
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Палачинки

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 181920
Автор
Порака Обратен редослед
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 10:58
Se slozuvam so betka za ova, mazite podobro pravat palacinki i skara mozebi zatoa sto se postrplivi, ne gotvad sekojdnevno i ova im e zabava:)



btw..neli temava treba da se premesti vo RECEPTI ili ISHRANA
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
betka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 14.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај betka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 10:20
mazite podobro pravat palacinki
za palacinki i skara se bolji majstori od zenite Big%20smile
Кон врв
raging bull Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Ноември.2006
Локација: Afghanistan
Статус: Офлајн
Поени: 145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај raging bull Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 09:58
ne ja razbiram temava????
ali so marginive na cerebraltikov i imaginacijata kako kontra udar ke otvoram tema gravConfusedConfusedConfused
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 09:33
Sinoka pravev palacinkiEmbarrassed
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Статус: Офлајн
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 08:56
Најдобар рецепт за палачинки кој нема утка. Оригинал француски:
 
за 15 палачинки
 
100г брашно
2 јајца
50г путер
1/4 л млеко
една рамна супена лажица шеќер
маалку сол
 
за вкус може да се додаде ванила, или нешто друго по желба
 
 
путерот се топи во едно тенџерче. се додава млекото. се остава да се олади. јајцата се ставаат во здела за миксирање со брашното, шеќер, сол, и содржината од тенџерчето(путерот со млекото). Се мати со миксер 1 мин. - готово!
 
во принцип би требало да се пржат на тефлонско тавче (неоштетено!) кое само на почетокот треба да се замасти со путер, а потоа нема потреба бидејки самото тесто си има путер.
 
кој сака палачинки (јас сум голем обожавател!) треба да го проба рецептов. нема утка!


Изменето од chuchuliga - 14.Ноември.2006 во 09:00
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 22:28
zaboravivte malce kisela voda se stava :)
za podobro da vi ispadnat:)i mesing tavce obavezno :)
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 21:00
3 jajca se matat dodavash kisela voda okolu 1-1/2 litar, brashno po potreba, 1 lazica sol, 1 lazica seker i 1 fildzance zejtin.Seto go izrabotuvam so pomosh na mikser i smesata da ne e mnogu gusta.

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 20:48
mnjam mnjom
jas obozavam palacinki:))
posebno onie so se so kilo eurkorem vo niv, babani, pa so shlag i cokoladen preliv


MNJAM MNJOOOOOOOOMTongue
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 19:22
триста грама млеко
едно јаце ако сакаш и две
лажица по лажица брашно да се замеси за да биде погусто и малку сода бикарбона 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 181920
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.