![]() |
|
Брак со припадник од друга вера? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 27> |
Автор | |
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako gi nema site 4 elementi, nemoze da bide ona vistinskoto...
Ednostavno e povrzano.. Griza bez pocit nemoze, ednosavno ke bide nesto kako pateticna ljubomora... odgovornosta, bez pocitta, isto taka... A na tvoeto prasanje, mozebi od dvete pomalku. Koga mazot e dominanten i ne ja pocituva zenata togas taa e nesiguran vo sebe i vo ona sto prestavuva taa. Deka e individua, ne e nicii rob. Deka ima svoi prava, kako i obvrski. Taa e svesna za toa, vsusnost bi trebala da si gi znae pravata dadeni od BOga, zosto dominantniot maz ke bide premnogu zafaten so ispolnuvanjeto na SVOETO ego... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
ovaa e kako treba da bide, se sl*gam so tebe no ima mnogu ludje koi ovaa ne go razbiraat, posebno od mashka strana sto mislis zasto e taka dali nerespektiranjeto i dominacija nad poslabiot vo ovoj slucaj zenata e plod na nesigurnosta na mazhot ili pak nemanjeto na hrabrost od strana na zenata da se izbori za svoite prava |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
ljubav sadrzi brigu(o voljenoj osobi kao majka prema detetu), odgovornost,respect i znanje
odgovornost bi lako presla u dominaciju i zelju za posjedovanjem ako nema trece komponente RESPEKT to znaci da gledamo licnost onakva kakva je. respekt predstavlja brigu da se druga osoba razvija zbog same sebe i na svoj nacin a ne da mi sluzi meni ako volim drugu licnost osjecam se jedno isto sa njom, ali sa njom kakva sto je, a ne kakva bi meni odg kao objekt za moje iskoristavanje jasno je da respekt je moguc jedino ako sam ja postigao nezavisnost; ako ne moram da vladam sa nekim i da eksplotram nekog l'amour est l'enfant de la liberte li ljubav je dijete slobode a nikad dijete dominacije. a vredi uste ednas da se postiraa Изменето од Aisha - 01.Март.2008 во 01:05 |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
togas zasto nesakate???
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
ne deka ne sme vo moznost.
TUKU NE SAKAME..... Zadovlni sme so toa sto go imame. Sovrseno e od Najsovrseniot e. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Da Templarius, no stom veke e upatena molba da ne komentirame vo momentov neshto shto e religiski zakon koj vernicite ne se vo mozhnost da go smenat, togash da go pochituvame toa.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Hmmm mozete da go pretpostavite mojot odogovr
![]() |
|
Give me your secrets
|
![]() |
|
Kolku i da e ljubovta prekrasna, sepak za zal postojano sme svedoci deka i taa poprimila od denesniot potrosen zivot, i taa stanala potrosna...protiv toa morame da se borime...
Nasiot Pratenik, n.b.m.n., ni dal ubavi soveti kako da ja odrzuvame i vozobnuvame ljubovta.... No da se vratime na temava. Spored islamot zenata muslimanka ne i e dozvoleno da se omazi za pripadnik na druga religija ( iskreno ve molam da ne pocnuvame kako toa ne e fer ne e pravedno, barem ovaa tema da ja postedime od prepukuvanja.) Dodeka maz musliman moze da ozeni nemuslimanka, i pritoa da ne i predstavuva nikakva precka vo ispolnuvanjeto na nejzinite verski rituali. No, sepak decata mora da bidat vospitani vo duhot na islamot...Taka stojata rabotite. Uste ednas ve molam, da me postedite od visok komentari...Za ova e raspravano... Za krajot, bi vi citirala nesto prekrasno, POSEBNO NAMENETO ZA MAZITE ljubav sadrzi brigu(o voljenoj osobi kao majka prema detetu), odgovornost,respect i znanje odgovornost bi lako presla u dominaciju i zelju za posjedovanjem ako nema trece komponente RESPEKT to znaci da gledamo licnost onakva kakva je. respekt predstavlja brigu da se druga osoba razvija zbog same sebe i na svoj nacin a ne da mi sluzi meni ako volim drugu licnost osjecam se jedno isto sa njom, ali sa njom kakva sto je, a ne kakva bi meni odg kao objekt za moje iskoristavanje jasno je da respekt je moguc jedino ako sam ja postigao nezavisnost; ako ne moram da vladam sa nekim i da eksplotram nekog l'amour est l'enfant de la liberte li ljubav je dijete slobode a nikad dijete dominacije. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Pred LJUBOVTA site drugi raboti se beznachajni, site prechki se preskoknuvaat i so nea site brani se rushatt. Ne postoi pogolema sila od LJUBOVTA.
Tokmu poradi taa silina na LJUBOVTA, taa e zabraneta od site onie koi ne sakaat da ja osoznaeme i da bideme obzemeni od nea. Bidejki togash ne mozheme da bideme kontrolirani i ne mozheme da bideme sovladani. LJUBOVTA e neshto koe sekogash samo ni se dozira i ni se odreduva kon koj mozheme da ja upotrebuvame, a kon koj ne. Opshtestvata i religiite pravat se, LJUBOVTA da ni ja pretstavat kako ljubov, samo da ostaneme vo iluzija deka znaeme sto e toa. Zatoa LJUBOVTA ni se pretstavuva kako ljubov kon tatkovinata i ljubov kon verata, no nikogash kako LJUBOV kon nas samite, kako ramnopravni Bozhji cheda, kako neddeliv del od seopfatnata Kreacija. Oti ako vi se kazhe toa... togash ke stanete svesni za edinstvenata i seopfatna LJUBOV. I togash koj ke mozhe da ja manipulira taa LJUBOV ... a so nea i so vas samite ? Изменето од Messenger - 29.Февруари.2008 во 19:44 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
tofu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
ЉУБОВ ЉУБОВ ЉУБОВ
и јас сум вљубен во припадничка на друга вера! Ах одам одма и ја грабам! НЕ МОЖАМ БЕЗ НЕА ![]() |
|
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
|
![]() |
|
Za mene postoi samo edna vera, ako mozhe taka da se nareche, a toa e LJUBOVTA. Kako sto kazha Isus, "Ljubi go blizhniot svoj kako sto se ljubish sebe se." Za sekoj onoj koj iskreno i dosledno gi prifakja i sledi ovie Isusovi zborovi (tuka ne mislam na crkovni dogmi ili bilo kakvi drugi interpretacii) , sekakvo postavuvanje na prashanjeto dali ke skluchi brak so chovek ili zhena od bilo koja druga nacionalna, rasna ili verska pripadnost e irelevantna. Ushte poveke, irelevantna stanuva i samata pomisla na formalnoto ozakonuvanje na takvata zaednica. Ljugjeto koga zhiveat zaedno od ljubov avtomatski se blagosloveni od Boga i nim ne im treba nikakva formalna dozvola za toa od NIKOJ ovozemen avtoritet. ![]() Изменето од Messenger - 29.Февруари.2008 во 17:50 |
|
|
|
![]() |
|
tofu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Проблеми можат да настанат само ако им се дозволи на оние баби и дедовци од страна да ти го расипат бракот. А таквите луѓе што мислат дека знаат подобро од тебе што е најдобро за тебе ги има и во браковите на припадници на иста вера. Навистина не гледам какви други проблеми би можеле да се јават помеѓу двајца што се сакаат. Па ако на едниот му пречи верата на другиот, тогаш не сфаќам како такви луѓе воопшто би биле во врска, а камо ли брак. Значи ако двајца биле во врска, и се било во ред, и во бракот се ќе биде во ред. НАПРЕД ЉУБОВ!!!
|
|
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
|
![]() |
|
Doesnt Matter ![]() Нов член ![]() Регистриран: 28.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
gi razgledav site temi, i ova mi se dopadna najmnogu, no jas sum protiv brak so pripadnik na druga vera, bidejki samo problemi mozhe da ocekuvash
|
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Kako ne ti jasno
![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |