![]() |
|
Рецепти за солени јадења |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 30> |
Автор | ||||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Ќофтиња од тиквички (ај да ви ставам слика оти можеби некој и не знае што се тиквички
![]() ![]() ![]() Потоа се додава 1 јајце, сол, вегета и презла (може-а не мора да се додаде и други работи). Се меси -додава презла до оној степен кога смесата се собира сама-не лепи на рацете и може убаво да се формираат ќофтенца.-отприлика вака
Ако ве мрзи да рендате истиот вкус се добива и ако ги пржите лентите од тиквички и посипете ги со истиот прелив |
||||
![]() |
||||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|||
|
||||
![]() |
||||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|||
КОМПИРИ СО ЏИГЕР Подготовка: |
||||
![]() |
||||
|||
Рижото со сирење и печурки Подготовка: 2. Во друг сад пропржете го оризот со 25гр. истопен путер и исецкан црвен кромид. Залејте го со вино, додадете врела супа и варете околу 15 минути постепено додавајќи ја супата. 3. Тргнете го од оган, додадете го оризот, малку путер и 25гр. изронета горгонзола, печурки со зеленчук и оставете да отстои околу 5 минути. Потоа додадете ја преостанатата горгонзола со печените пињоли. |
||||
![]() |
||||
mimicria ![]() Сениор ![]() ![]() magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
|||
PLESKAVICI OD TIKVICKI
Se ljupat tikvickite i se rendaat, se dodava magdonos seckan, biber, sol, lukce, jajce i brasno (prezla) po zelba. Se pravi smesa kako za pleskavici od meso (po gustina), se oblikuvaat kako pleskavici i se przat.
Mnogu se dobri so kiselo mleko ili salata od patlidjani.
P.S. izrendanite tikvicki obavezno da se iscedat, nadobro e so raka da se istiskaat da im izleze celata tecnost.
Изменето од mimicria - 17.Мај.2010 во 13:00 |
||||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav... ![]() |
||||
![]() |
||||
bingo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
![]() |
||||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|||
Потребни состојки:
- кашкавал - салама - мајонез 1. Се сечка саламата на обични парчиња. ![]() 2. Се убутува внатре кашкавал, се замотува и се става една чечкалка колку да ја држи саламата. ![]() 3. Ја бапнуваме во микробранова. ![]() 4. Од две до три минути, док кашкавалот не се растопи... ![]() 5. Се вади. ![]() 6. Се става малку мајонез одозгора! Оуууу јеее... Тешко е за готвење, мајке ми. |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
![]() |
||||
|||
Фишеци полнети со крем од павлака и рен![]()
Подготвување:Измијте го ренот, потоа излупете го. Посолете ја ладната павлака и добро изматете ја со рачен миксер. Додадете го ренот и прелијте го со лимоновиот сок. Тенко исечената сланина завиткајте ја во вид на фишеци и полнете ја со кремот. Изменето од емил - 12.Април.2010 во 15:35 |
||||
![]() |
||||
Stojadin Lord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
|||
S's fleke ne smeje da bude, nije tij to dobro uprzeno. Il da budu zute ka dukate il kafijave ko moju oranicu. S's fleke mogu da budu samo sarene krave. Vj ti nece da bude dobr recept |
||||
u mojoj kozi najbolje disem....
|
||||
![]() |
||||
Stojadin Lord ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
|||
J'l ovo za mene? Hvala ljepojko, polje mi je draze. |
||||
u mojoj kozi najbolje disem....
|
||||
![]() |
||||
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
|||
Верувам дека биле преубави,една другарка што ми многу пребирлива за јадење ги обожава.............и тоа зготвено од Босанки ги сака,едвај чека кога е на работа па да и донесат
Затоа знам дека сигурно се убави и овие на М.М ![]() ![]() |
||||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||||
![]() |
||||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|||
![]() |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |