![]() |
|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 46> |
Автор | |||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ја си го кажав моето мислење. Не ме занимаат твоите мотиви, ниту пак ни ти ме занимаш. Кој сака нека те чита.
|
|||
![]() |
|||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
||
.
Изменето од Lithium - 30.Мај.2009 во 22:50 |
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
![]() |
|||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
||
мислам дека батерфлајХХ и збунет би можеле да напишат една заедничка книга
![]() |
|||
![]() |
|||
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
кај заминаааааааааааа....ејјјјјјјјјј...... Изменето од fiks - 13.Јануари.2010 во 17:45 |
|||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
od QUENTIN
Кула Кога ќе го истресеш и последното чувство од касичката за штедење, ќе побараш да ти изградам кулa од зборови, за да заспиеш со уверување дека уште можам да ти го распарам небото. Но, јас морам да го спакувам лажното сонце на овие зимски утра и да наронам снег до четкичката за заби... Додека спиеш, пругите чекаат да им го одредам правецот, градовите во стутканата мапа чекаат да ги помилувам... Кулата од зборови громогласно ќе се сруши, а ти за првпат ќе дознаеш како звучи тишината. -------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------- ај бе не биди лош, не скарувај и се... |
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
времето велат, река било, тече како вода... но да беше вода, ќе го помешавме минатото, сегашноста со иднината о ќе можевме да пиеме временски коктели... вака, само реминисцентно ќе воздивнуваме по тоа што истекло во невратија... фала пеперутке...
|
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
МИРИСОТ НА ВЕЧНОСТА
(реминисценција) Интервалите на твоите насмевки меѓу две видувања и две разделби мирисаа посилно од вечност. Исто како и музиката на росата што ја претвораше ехо со белите одблесоци на босите нозе кога ги полегнуваше тревите со разџагорени неба во очите кај поилото на првите бакнежи. Тивка музика со боја на срамежливост. Ne sum dostoen da davam bilo kakvo mislenje, mozam samo da rakopleskam ostanat bez zborovi. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||
![]() |
|||
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Онлајн статус: Офлајн Пораки: 11645 Испратена: од вчера во 19:47 Кон дланки мои ти гледаш во нив трепери срце мое исплашено ти го давам, сеедно ми е ионака без тебе живот ми нема со него прави што сакаш сеедно ми е нема за кого друг да чука без тебе не ми е ни потребно згази го ако ни тебе не ти треба сеедно ми е пред тебе не ми ни требаше само ми сметаше не знаев за што ми е само досадно чукаше и нејасно дрдореше кога се појави наеднаш пропеа не престана и кога те нема да те бара непрекинато. IP логиран zbunet Сениор Bravo...Nemam zborovi ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Автор Порака
Andjelina Сениор Чувствувам дека пеперутките Во мојот стомак Се сеуште живи Само чекаат еден поглед Па да го заигараат пак вилинското коло Понекогаш Чувствувам Стакленцата во моите очи Не се солзи Само миг од скаменета радост Во мојата зеница Превезот преку лицето не е тага А гримасата на усните е само Последица од горчлив вкус на грејфрут Понекогаш Чекам трпеливо со подвиен врат Како што кучето верно и немо Чека мала нежност од господарот Понекогаш Се надевам... И тогаш По лудите секунди во кои дрскоста на мојата надеж Продира онаму каде во стварноста Никој не смее да стапне Познат глас ја раскинува мојата свест на парампарчиња... Со констатација Дека пеперутките сепак се мртви Ја навлекувам маската на секојдневието На моето лице “...да,мили...еве ме....“ Prekrasno... ![]() ![]() ![]() Изменето од butterflyM55 - 06.Јануари.2009 во 07:24 |
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
zbunet
Сениор Сениор Лик Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Онлајн статус: Онлајн Пораки: 11573 Цитирај zbunet Одговорbullet Испратена: Денес во 19:38 Ако те допрам дали ќе ме погледнеш онака како отсекогаш мечтаев ако ти зборнам тивко на уво дали ќе се насмееш онака како ме наежува кога те гледам скриен во толпата како еден од многуте како еден од секојдневните досадните. Далеку сум од прегратка ни да ја мислам не сакам зошто боли кога во празни дланки свои гледам низ воздух ладен оган крцка не е оган тоа е срцето мое. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
||
Ако те допрам
дали ќе ме погледнеш онака како отсекогаш мечтаев ако ти зборнам тивко на уво дали ќе се насмееш онака како ме наежува кога те гледам скриен во толпата како еден од многуте како еден од секојдневните досадните. Далеку сум од прегратка ни да ја мислам не сакам зошто боли кога во празни дланки свои гледам низ воздух ладен оган крцка не е оган тоа е срцето мое. ![]() ![]() ![]() Ja zapocna novata sezona so najubavite romanticni stihovi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |