|
Статусот на жената во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 28> |
Автор | ||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Sakam uste da znaete deka glava na sekoj maz e Hristos; a na zena glava e mazot; na Hrista, pak, glava e Bog.“ (Prvoto poslanie na Pavle do Korintjanite, 11: 3) Ovdeka ne mi e jasno, veli deka glavata na sekoj MAZ e Hrisot, a na zenata?????? E sega koga zneme sto e Hristos za hrisitjanite, zarem moze da se upotrebi istata analogija za mazot i zenata. Zanci vie velite amin na se sto kazal hristos, pa spored toa i zenata treba da kaze amin na se sto ke kaze mazot, bez da navleguva vo detali, OTI ON I E GLAVATA (a kaj e nejzinata, za sto sluzi)?!?!?! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu jako obrazlozenie dade, bravos be evangelce. znam te razbiram, kriva drina ne se pravi. e ce bide kriv sejtanot sto tolku te ima zavedeno, pa neznaes nisto drugo osven da udiras so toa stapceto po islamskite temi, i beloto crno da go prikazuvas |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Seta tvoja kreativnost tuka zavrsuva. Aj ke cekam nekoj drug da mi odgovori, a ne nekoj koj edvaj ceka nekoj musliman nesto da prasa, pa da dobie insipracija za novi temi i prasanja. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo strogo!!!! taka treba so zenite
|
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аиша, убаво ти вика горниот цитат: да бидеш мирна, да не земам стапчето па да удрам по темата "Статусот на жената во Кyранот", па ќе ти биде шејтанот крив потоа
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zatoa zenata treba da ima na glavata svoja znak od vlasta na mazot nad nea - poradi angelite.“
(Prvoto poslanie na Pavle do Korintjanite, 11: 6 - 10) Za kakov znak ovdeka stanuva zbor? „Sakam uste da znaete deka glava na sekoj maz e Hristos; a na zena glava e mazot; na Hrista, pak, glava e Bog.“ (Prvoto poslanie na Pavle do Korintjanite, 11: 3) Dali ova znaci ona poznata pravilo mazot e glavata na kukata? No kako mazot i e glava na zenata, zarem taa nema svoja glava!?!?! Ne go razbiram ovoj citat „Na zena ne i dozvoluvam da poucuva, nitu da gospodari nad mazot, tuku da bide mirna. “ (Prvoto poslanie na Pavle do Timoteja, 2: 12 – 14) za poucuvanjeto razbravme kako stoi vo razlicni crkvi. No znaci ako zenata saka da poucuva taa e "nemiran" i povtorno ne mi e jasno sto se podrazbira po terminot "mirna". Mozebi problemot e vo prevodot, bidejki deluva nekako strogo... |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Внимавај,да не ти паднат забите . |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Templarka
Нов член Регистриран: 06.Април.2008 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da da offtopik sme
|
||
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не КГБ,само сакам некој да ми ги прокоментира овие пасуси кои ги наведов од Библијата.Темава е за тоа,и ќе чекам само коментар без да навредувам некого. А за прашањето постави го на соодветна тема.Овде сме офтопик. |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имаш соодветна тема за тоа.Префрли го постот таму.
|
||
|
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija poleka malce, pocnuvash da se trensformirash vo Evangelos samo so dijametralno sprotivna doktrina.
Efendija edno prashnaje do tebe dali Evrite bile Bozji narod ili samite se proglasile? Изменето од KGB - 06.Април.2008 во 14:36 |
||
Templarka
Нов член Регистриран: 06.Април.2008 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija a da vidime kako k*ranot ja tretira zenata velat edna slika vredi iljada zborovi
|
||
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eве како Библијата ја третира на жената:
1.Жената не е слава на Бог.(види:1 Koritjani 11:7 ) 2.Жената не смее да поучува (види:1 Poslanie do Timoteja 2:11-14 ) 3.Жената е зло (види:Kniga na prorok Zaharija 5:7 ) 4.Жената без Шамија подобро да биде истрижена (види:Prvo poslanie do Koritjanite 11:5-10 ) 5.Жената кога ќе и го тепаат мажот треба да гледа сеир,оти во спротивно раката ќе и отиде(види:Povtoreni zakoni 25:11-12 ) 6.Кога на жената ќе и умре мажот,треба деверот да влезе при неа (види:Povtoreni zakoni 25:5 ) 7.Жената принудно мора да се омажи за деверот ,и обратно(види:Povtoreni zakoni 25:5 ) 8.Жената е погорчлива од смртта (види:Kniga Propovednik 7:26-28 ) 9.Убивајте ја жената заедно со децата,животните....(види:" Kniga na prorok Jezekiil 9:5 ) 10. итн. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |