![]() |
|
Повлекување на македонската војска од Ира |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=GetOutOfIraq] Водиме војна која не е наша! Секојдневно се пролева крв на стотици цивили, а ние соучествуваме во тоа. Додека на нам ни се заканува опасност од внатре, ние војуваме за други земји против народи кои ништо не ни згрешиле.Ако сте против учеството на вашата татковина во Ирачката војна, потпишете се на петицијата "Не пиеме нафта!":
http://www.petitiononline.com/irakmkd/petition.html и препратете ја на други. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
a sto e NATO i Amerika? Vladeacka sila so celiot svet koja ne pocituva nikakvi pravila i normi. denes koga ne postoi Varsavskiot pakt nema zosto i NATO da postoi. Si pravi vojni za da si go zgolemuva profitot na svojata drzava i narod so proizvodstvoto na oruzje.
Sekoja tugja vojska vlezena so sila vo nekoja zemja e agresor. Taka i makedonskite edinici vo sklop na tie "misiii" od koi Makedonija nema nikakov interes osven ulizuvanje . sramota. |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Моето објаснение ќе биде просто и јасно.
Америка е тежок агресор кој опстојува по принципот “раздели па владеј“, односно, прави војни, зајадува, завадува а потоа профитира.
Тој модел го практикува уште од нејзиниот опоравок од Големата депресија во 30-тите, на сега веќе минатиот век. Нејзиното учество во Втората Св. војна и овозможи развој на сопствената воена машинерија и голем профит и по тој модел се раководи и денес.
На пример, прво ќе вооружи до заби некоја држава, ќе постави режим, а потоа- се знае. Веќе е проѕирен тој модел.
Тоа е срамен пакт. Сите членки во НАТО се само измеќари на Америка, и всушност работаат во нејзина полза.
Нормално, и измеќарот ќе добие некоја трошка од трпезата...
ЈАС НЕ САКАМ ДА БИДАМ НИЧИВ ИЗМЕЌАР_А НАЈМАЛКУ ПАК НА ЃАВОЛОТ.
|
|
|
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
А зошто си против влезот на Македонија во НАТО? |
|
![]() |
|
На сите треба да ни е срам, и затоа не треба да бидеме рамнодушни, и да мислиме дека “Тоа се случува некаде таму, илјадници километри подалеку.“
Ја слушам вчера онаа пратеничка Бонева (се гледе до вчера била некоја земјоделка), вика, 90% Македонци се за влез во НАТО. Од каде тој податок ме интересира?
Каде имаше таква анкета?
![]() ![]() Гарантирам дека има сеуште умни глави и кај нас кои се против овој срамен пакт, доста веќе удварање на ѓаволот. Еве и последнава случка со урнатиов хеликоптер нека биде поука за некој додворувачи.
|
|
|
|
![]() |
|
Polaris ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Jas slusnav deka nasite vojnici se kriele tamu i zaradi toa dosega nitu edna zrtva nemame.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Sram mi e sto mojata drzava praka vojska vo drugi drzavi za tugj racun i e del od agresorstvo.
|
|
![]() |
|
Дајте бе луѓе, да бидеме сите поактивни за некои работи, потпишувајте петиции, да учествуаваме по трибини...белки и еден тивок глас ќе направи некаква разлика...
|
|
|
|
![]() |
|
Вчера гледав емисија за Ирак...жалосно, да не се повторуваме Но еден податок ми падна во очи
Вели
До сега, за овие 10-тина и повеќе години, американците во Ирак исекле 42 милиона палмини дрвја, тенденционо, чисто да ги сотрат...(малку им е тоа што го прават со луѓето)
![]() Интересно, истото го прават и Израелците, кога ги гонат Палестинците од нивните живеалишта и истовремено сечат дрвја (маслинови во случајов).
Што нација ќе беше ова, па мислам го надминаа и Хитлер, гледам и таква тема постои.
|
|
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Само така ама сите сложно. Некојси дава за право да ја конфротира македонија преку АРМ. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Bez nikakvo licemerie,tuku iskreno od se srce jas bi ja predlozil maria_magdalena za NOBELOVA NAGRADA ZA MIR! Bravo devojko! ![]() Изменето од efendija - 31.Декември.2007 во 21:27 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
![]() |
|
Пред неколку дена Македонскиот парламент, не само што не беше тангиран од разните петиции и активности за повлекување на македонските војници во Ирак, туки изгласа и засилување на македонските позиции таму...
![]() Кучињата лаат-караванот си врви...
|
|
|
|
![]() |
|
Изменето од maria_magdalena - 15.Ноември.2007 во 16:53 |
|
|
|
![]() |
|
Eve nekoi sliki kade se prikazani posledicite na osiromaseniot uranium. Amerika e voedno edinstvena zemja vo svetot koja vodela-i vodi nuklearni vojni, i ovaa vojna e nuklearna, bidejki se upotrebuva takvo oruzje.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од maria_magdalena - 15.Ноември.2007 во 16:21 |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |