IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Бизнис и економија
  Активни теми Активни теми RSS - Странски инвестиции- Зошто ги нема и како до нив?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Странски инвестиции- Зошто ги нема и како до нив?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
Автор
Порака Обратен редослед
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Статус: Офлајн
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 21:16

Temava e otvorena 18.Септември.2007 znaci ne e od skoro, taka da dzabe se smees...

Podobro da procitase od prviot post sto e poenta na temata nego sto udri politicki...да
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 11:17
како да се привлечат странски инвестиции смеење ........ леле бре , посмешна тема нема одамна отворено на некој форум смеење ........
или некој е навистина збунетост или се прави збунетост......... трето не верувам дека има .......... зошто ? ....... просто и едноставно .........

за да некој СЕРИОЗНО ИНВЕСТИРА , како прво и основно треба да е сигурен дека државата во која ќе инвестира е сигурна и стабилна од БЕЗБЕДНОСЕН КАРКТЕР ......... а тоа во нашиот случај е јасно како ден ......... нема нато , нема ЕУ , НЕМА ИНВЕСТИЦИИ ......... а шаторокот и даље ќе им ги маже очите на врескачите и вработените со договор на дело дека низ државата течат и мед и млеко ...... ЛАЖЕ БРЕ , ЛАЖЕ ......... голема%20насмевка

Изменето од gonzo - 10.Септември.2010 во 21:16
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 02:10

Da sme bile nie sposobni kako narod nema da cekame stranski investicii sega tuku nie ce investirame nadvor...Vaka samo ce molime da dojde nekoj da ne iscica, iskoristi i carot da si go iznese nadvor...

Vo Makedonija ni vladata nasa nejce da investira ne pa da cekame stranci da dojdat...смеење

You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2010 во 16:56
Стански инвесатитори нема оти биле високи каматите во банките - имаше вчера на тв.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2010 во 13:26
смеењеzatoa shto se na leten odmor
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2010 во 10:10
Е така бре Монте...објасни убаво,ние сите добивме впечаток дека си ги изработил кутрите  странци.голема%20насмевка
Ама ти си бил пштен човек бре,ала да ти е,дури и најниски цени си им дал,треба да се среќни што не налетале на такви како преведувачот.
Нека ти е со среќа зделката,па да заработиш и ти ''троа леб за децата.''голема%20насмевка
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2010 во 09:35
Море луѓе мили целава работа изгледа неубаво ја објаснив , или некаде добила погрешен тек .
Во градов дојдоја странски инвеститори.
Дојдоја кај мене да земаат енергенси и репроматеријали. Јас им дадов најдобри цени. Со рабат за кеш плаќање нормално. Е сеа едно мајмунче ПРЕВЕДУВАЧ што го носеа со нив , наше македонче , е баш тоа ги регрутирало сите другари да “заработат тро леб за децата“ а едниот е цајкан со уба дебела плата . Чиста случајност се најдувам со цајканот кај еден другар мој со стовариште . Цајканот ми вели : е бе друже имам најдено едни , дај да му дајме роба , ќе му качиме цените , се можи да се сработи ти само кажи што мож да спопикаме , да извајме тро леб за децата .
Јас му одговорив : “а бе пријателе , не дека е твоја работа , но јас веќе работам со луѓето , им дадов најдобри цени . Не сме само за денес.“ И толку беше од муабетот. Битно , кога идат странски инвеститори , не ретко накачуваат на “поштени македонски соработници“ т.е. логистика . Во случајов да додадам , уште кога дојдоја странците кај мене в канцеларија , мајмунчето преведувачот , стартно сакаше провизии да лапа и проценти , сепак не дозволив без оглед на се , (си реков во моментот кој го ебе) па им соопштив на луѓето правите цени и условите. Е сега “АКО СЕ МОЖЕ НА ДРУГО МЕСТО“ оти да не ги ебе. Место да ги штити , интересите на фирмата , тој гледа џебот. Уште еднаш ќе повторам , НЕРЕТКО најдуваат вакви “поштени и вредни деца“. А приказната се шири и шири меѓу овие , ќе велат за нас арамии , преваранти , со право го велат тоа . Јас да сум странец , не патриот не знам шо сака нека биде , не инвестирам во оваа држава баш од вакви како овие паразити. Да не си ја отварам муцкава па за други работи , имотно правни ,трула ебена држава, тешки наплати , мрзлив ебиветер народ , сите се паметни , сите сакаат директори , сите сакаат џаболебарење , итн итн итн
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2010 во 19:05
poaa, ..ako se budali,...i ke dojdat..

...vo bunarot bez,...dno !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2010 во 15:32
Originally posted by монте кристо монте кристо напиша:

Originally posted by renatax renatax напиша:

Аааа Монте Кристо....да не правиш ти матни зделки?збунетостКај те најдоа тебе странциве како стопанственик,па ти се залепија одма?!Па и полицајци дури вадат леб хонорарно.....хммм.размислување
а бре земаат репроматеријали од кај мене , ете по приликом случајности стаса муабетов и до мене

Епа ќе стаса муабетот и до странците,со така нашибани цени за репроматеријали.
Внимавај!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2010 во 09:13
Вистинито и трагично,најмногу во случајов за тебе,ќе ти пропадне работата,а тие нема да се вратат повеќе.

Тоа е Македонска реалност,не вели дај да сработиме нешто тука да лапнеме за децата троа леб.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2010 во 09:03
Originally posted by renatax renatax напиша:

Аааа Монте Кристо....да не правиш ти матни зделки?збунетостКај те најдоа тебе странциве како стопанственик,па ти се залепија одма?!Па и полицајци дури вадат леб хонорарно.....хммм.размислување
а бре земаат репроматеријали од кај мене , ете по приликом случајности стаса муабетов и до мене
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2010 во 17:22
Кој кажал дека ги нема?Еве има еден австриец

Изменето од емил - 12.Август.2010 во 17:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2010 во 09:39
Аааа Монте Кристо....да не правиш ти матни зделки?збунетост
Кај те најдоа тебе странциве како стопанственик,па ти се залепија одма?!
Па и полицајци дури вадат леб хонорарно.....хммм.размислување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2010 во 09:11
па кој би инвестирал овде . ИМа едни новодојдени странци инвеститори во градов , дојдоја кај мене на разговор за соработка ,сеа едно дете од градов го зедоја да работи кај нив , ова му раскажало на другарите , едниот е полицаец . Зел и сите ги вклучил во “шемата“ да лапнат некој динар де . Неколку дена мене као стопанственик ме праша овај полицаецот шо ќе му “ сработел“ некои “ствари“ за нив , а детево го знам од порано , ме праша : а бе да не имаш ова и ова , имам едни гуски да и оскубам , ќе му ги нашибам цениве . Па јас му велам , ама тие луѓето си дојдоја кај мене имаме одлична соработка и супер плаќаат . И ми вели полицаецот : ами да извајвме тро леб за децата     
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.