|
БАНКИ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Hasan ibn al sabah
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja parite gi cuvam vo komercizirana banka
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Објаснување и совет за сигурноста на банкарските депозити даде вчера Нина Настева, Директор на Фондот за осигурување на депозити на РМ: До кој износ нашиот Фонд за осигурување на депозити им гарантира на граѓаните за нивните штедни влогови, во случај да дојде до ликвидација на некоја банка?
- Фондот за осигурување на депозити има две нивоа на обесштетување на штедачите. Првото ниво е до 10.000 евра во денарска противредност се обесштетува сто отсто, од 10 илјади до 20 илјади евра вклучувајќи ги и 20.000 евра и оние што имаат над 20.000 евра во банка ги обесштетуваме 90 отсто. Тоа значи дека со примена на овој метод за обесштетување, ние покриваме во банкарскиот сектор 80 отсто од вкупните штедни влогови. Што сакам да кажам? Најсвеж е случајот со Македонска банка. Во оваа банка, во која која пред една година се отвори ликвидациона постапка, имаше вкупен обем на депозити од 24,5 милиони евра по сите основи. Ние како Фонд ги обесштетивме штедачите во вкупна вредност од 21,6 милиони евра, што значи некаде 88 отсто од средства беа осигурани кај Фондот и штедачите ги добија назад парите. Кај штедилниците ситуацијата е уште подобра. Покриеноста кај штедилниците изнесува од 97 до 100 отсто кај поединечни штедилници кои што, на пример, имаат штедачи до 10.000 евра. Што е со штедачите кои имаат заштеди од над 20.000 евра во банка? Тоа значи дека штедачите не треба пари да чуваат во една банка? |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И тоа се случува во светот...
Директорот на “Дојче Банк“ во знак на солидарност со своите вработени, во време на финансиска криза, се откажал од својот годишен бонус кој изнесува над милион евра... само бонусот...
За да не бараат помош од државата, која и онака ќе им биде одобрена, неколку членови на раководството одлучиле своите годишни бонуси (4,3 милиони евра) да ги остават на банката. Инаку директорот со уште тројца членови на раководството на банката имаат заедно годишни примања од околу 33 милиони евра...
Како реагираат нашите банкари на ваква вест... ебати будалата...
|
||
naum 1518118
Сениор GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahahah Tatarcheska moneylondry organizacija...
sho sledi posle ova?? prokredit .. reketarisko tabuchavte albaneza... kade cela shiparska dijaspora reshi gi legalizira crnite pari ... abre aman te ...
Изменето од anastea - 30.Октомври.2008 во 02:35 |
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уни Банка. |
||
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ништо не чувам во кеш, се ми е во банките
Miriam во право си дека мора да го сменат односот, бидејќи така се губат клиенти...Ете, поради лошиот однос од вработените во Тутунска, јас ја затворив сметката таму и веќе нема да ми текне со нив да работам
|
||
Veni Vidi Vici
|
||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo pod pernicu cuvam pare
|
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене пак ми се допаѓаа - имав кредитна картичка од таму и многу бев задоволна од услугата. Инаку во сите банки треба малку да се поработи на начинот на кој вработените се однесуваат со клиентите. Во Мк клиентот е секогаш во право е само на хартија, ама сепак состојбата е значително подобрена од пред 5 години. |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тутунска банка - непрофесионалци! |
||
Veni Vidi Vici
|
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би дошле ако има ќар, точно, ама поентата ми беше дека нема да имаат тооолку многу. Пресметај колку време треба да се потроши во добивање дозволи, градење инфраструктура (Македонските банки повеќето веќе се купени), донесување/обука на кадар, итн.
Ако дојдат нови банки, сметај дека конк*ренцијата ќе биде поголема и за сегашните и новодојдените, така што профитот ќе биде помал. Да не ме разбереш биквално, сигурно некои и ќе дојдат, ама засеега не се брзаат:) |
||
|
||
naum 1518118
Сениор GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Горе долу да!!! Но и со еден долар ќар мислам ако капиталот пронајде добра почва за оплодување ке дојде!!! Дури сметам , дека и од каприцот за целосна покриеност ке дојдат!!!
|
||
Miriam
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нормално е да нема многу банки во Македонија - има само 2мил луѓе од кои повеќето се релативно сиромашни (а богатите не си ги чуваат парите во Мк банки ) - така што мала е заработувачката и не им се исплаќа да се борат за место под сонцето.
Изменето од Miriam - 22.Септември.2007 во 04:46 |
||
|
||
naum 1518118
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да инструмент на банкарските гаранции... Се почнува и овде хектор , но почвиме со некои фирми добри, не со сите!!!
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |