|
Правила за среќен брак |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sirota fata |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve recepta za uspeshen brak
Zakonot na Fata za uspesen brak 1. Mojot Mujo e mnogu vnimatelen. Tripati nedelno me vodi na burek. 2.Popladne nikogash ne spieme zaedno. Toj spie sam na kaucot vo dnevna , a jas brisham prashina i mijam sadovi 3. Sekoj mesec, shtom dobie plata, mi kupuva pokloni. Sekogash dobivam detergent za sadovi, da ne se macam i da peram na suvo i WC sanitarii da ne mora da gi trljam kadata i plockite samo so cetka i voda. Zatoa sekoj den si velam sebe si : "Bona, Fato, koje si ti sreće. Pa, đe nađe ovakvog čovjeka?" 4. Rodena sum vo noemvri, pa Mujo za sekoj rodenden mi podaruva cetiri metra drva i gleda kako uzivam vo poklonot dodeka go vnesuvam vo podrum. Dodeka uzivame kraj oganot , jas mu spomnuvam deka za Nova godina bi sakala da dobijam na poklon dva tona kjumur . Iako kipti od bes,uvek se vozdrzuva i ne me potcuknuva ama veli: "Tek si jedan poklon otvorila, a već misliš na drugi. " 5.On kako dobar maz me tera da drzam dieta kako bi izgledala dobro. Stavi kluc na friziderot, a ako napravam bataci za rucek, on gi jade site, a na mene, dushickata moja, mi ostava samo kompiri. Koga mu velam: "Mujo, pa nisu nam djeca na dijeti, ostavi im bar jedan batak", on mi odgovara: "Jesu, cure su, moraju biti mršave." Takov e moj Mujo, prav moderen domakin, koj vodi smetka zenata i kjerkite sekogash da mu budat vitki. 6. Koga shetame po prodavnici sekogash izgledame kako zaljuben par bidejki on me drzi za raka. ubavo kje mi ja zavrti rakata da ne mozam nishto da pipam. 7.Shto e pravo e, ne dava sama da rabotam niz kukja. Sekogash ne tera mene i majka mi zaedno da rabotime. 8. Nikoj pat ne se banja bez mene... Ednash mesecno fino me zamoluva da mu zgream voda, da mu isturam vo kada i da mu go istrijam grbot. sekogash place ako shamponot mu vleze vo oci, ama shamar mi mava samo ako pece mnooogu. Ako bidam dobra i ne go shtipat ocite, togash me pushta da se banjam vo istata voda koga toj kje izleze od kadata... Изменето од mamamd - 18.Октомври.2008 во 09:30 |
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се почитуваат, да разговараат за очекувањата и проблемите, да веруваат еден во друг, и да не се обвинуваат за лични неуспеси и лоши денови. Парите се многу важни исто така - не во смисол да ги има многу, туку и двајцата партнери да имаат слични финансиски цели и начин на трошење. Самостојно живеење и независност од родители, исто така.
|
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....da se neguvaat ljubovta i prijatelstvoto!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а што во ствари сакаш ти да купиш?
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega nema koj da mi prodava
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Mona Liza]Never both be angry at the same time.
Never yell at each other unless the house is on fire. If one of you has to win an argument, let it be your mate. If you have to criticize, do it lovingly. Never bring up mistakes in the past. Neglect the whole world rather than each other. Never go to sleep with an argument unsettled. At least once everyday try to say one kind or complimentary word. WHen you have done something wrong, be ready to admit it. It takes two to make a quarrel and the one in the wrong is the one who does most of the talking. [/QUOTE Бора Чорба вели:
Теоретски љубав лепо звучи
малчице је другчије у пракси
много тога још увек се учи.....
значи правилата се за секого различни,нема универзални правила
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...strategija milo... umor... da nema sili da shara... |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ако едниот се труди а другиот шара???
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За хармонија во бракот...
Треба двајца на иста фреквенција... Ако не ви се исти фреквенциите, џабе муабет... Ниту ќе се разберете, ниту од вас нешто ќе биде... Значи, прво проверка на која брановата должина сте... |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
black eye
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 25.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZIVEJ SAM I SVOJ ZIVOT,SEGA I OVDE I SAMO ZA SEBE.......
|
|
Blue Magic
Група Регистриран: 15.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти бе дејче изгледа ќе рипаш во тавчето штом си се распослала во сите теми во семејство.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Покрај љубов толеранција компромис...и се друго по ред што се битни правила за во врска а не па за во брак...јас би рекла уште нешто што мене некој ми го рекол одамна и ми се врзало во памет-Ако не ти оди моабетот уште во врската добро,ако вие не знаете добро моабет да си направите....добро размисли пред да стапиш во брак. Зашто на стари години само моабетот ке ви остане...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |