IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Лажење
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лажење

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 24>
Автор
Порака Обратен редослед
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2010 во 03:56
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Lagata deluva negativno na chivekovata dusha... taa vechno zhivee kako damka na sovesta i razgraduva so svojata negativna energija. Edinstveno mozheme da zhiveeme so nea koga sme svesni deka taa eventualno pridonela za neshto osobeno vredno i polezno.

Vo site drugi slichai e negativna.

Taka e. No so laga RETKO se pridonesuva za nesto osobeno vredno ili polezno.

Ne mozam jas nekogo da go lazam ako glavata mu e kockesta ili kako fudbalska topka i ako me prasuva dali e vistina.

Mozam samo da mu kazam deka fizickiot izgled ne e tolku vazen a povazno e kakva dusa ima covekot.

So toa ke go ohrabram i ke mu kazam edna dlaboka vistina. Ova go zemam kako primer  od drugata tema .

Zatoa sto koga- togas lagata ke se otkrie. Deteto koga i da e ke se pogledne vo ogledalo eden den i ke vidi i sfati  deka glavata ne mu e kako sto treba i ke si pomisli: me lazel prijatelot .

Ne za dzabe nasiot narod ima izreka: Na lagata i se kratki nozete .
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2010 во 03:33

Lagata deluva negativno na chivekovata dusha... taa vechno zhivee kako damka na sovesta i razgraduva so svojata negativna energija. Edinstveno mozheme da zhiveeme so nea koga sme svesni deka taa eventualno pridonela za neshto osobeno vredno i polezno.

Vo site drugi slichai e negativna.

Изменето од Messenger - 17.Октомври.2010 во 03:38
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2010 во 03:25
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Koj neznae da laze nema ni da znae koga go lazat .

како кажа Бионсе некаде....jас не лажам, оти после заборавам што сум излагала...голема%20насмевка jас така , де.

Da, tesko e da se pomnat lagite ...samo ke si go zamaras mozokot so nepotrebni raboti голема%20насмевка
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2010 во 21:45
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

како кажа Бионсе некаде....jас не лажам, оти после заборавам што сум излагала...голема%20насмевка jас така , де.

Изменето од pagane - 16.Октомври.2010 во 21:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2010 во 21:40

"Site lugje mozete da gi lazete nekoe vreme; nekoi lugje  duri mozete da gi lazete celo vreme ; no ne mozete site lugje da gi lazete celo vreme ."

Abraham Linkoln
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 00:20
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2010 во 21:38
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Кој не знае ништо..мора да верува во се.......

Неруда

Значи единственото нешто кое што можи да ме извади од кожа е лагата...Се би простила но некој да ме излаже не....никогаш повеќе нема да верувам на таа личност...било другар другарка и слично...Таквите личности ги сметам за изгубени во времето и просторот кои се недораснати и нестабилни.....

не jа поднесувам лагата...колку и да боли вистината -таа ослободува...
лагата ти ставjа пранги.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2010 во 21:32
Кој не знае ништо..мора да верува во се.......

Неруда

Значи единственото нешто кое што можи да ме извади од кожа е лагата...Се би простила но некој да ме излаже не....никогаш повеќе нема да верувам на таа личност...било другар другарка и слично...Таквите личности ги сметам за изгубени во времето и просторот кои се недораснати и нестабилни.....

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 13:39
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

lazam susham..
pr. Na sabajle... pozdravuvam i prashuvam ...kako ste? a ic ne mi e gajle kako seизненадување

Мама, тоа не е лажење, тоа е лицемерие (во блага форма). Лажење е кога тебе ќе те прашаат како си, ти велиш добро, а всушност си лошо. големо%20гушкање
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 13:12
jas ne lazam nikogash namerno ,..popgotovo ne za skriena nekoja namera!да

...a, ima lugje ,..ne treba da im veruvash ,..duri i koga ke gi prashash kolku e ...saatot!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 12:32
Nekoi spored anketava ke treba da ne izlagaat od kupatilo i poveketo vreme da se mijat ....no togash ke nemat vreme za lazenje.....збунетост
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 02:20

Баш ме интересира некои луѓе што ме излажале, по колку пати дневно мијат раце и заби... голема%20насмевка
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2010 во 23:58

Луѓето кои лажат навистина се чувствуваат нечисто и веднаш после искажаните лаги имаат желба да ги измијат рацете или устата, покажуваат  најновите истражувања....

Колку пати сте слушнале од својата мајка дека со „сапун ќе ви ја измие устата која лаже?“ Научниците испитувајќи 87 доброволци открија дека лицата кои лажат почесто ги мијат рацете и устата.
- Оние кои кажуваат лаги често одат да ја измијат устата, додека оние кои лагата ќе ја напишат одат да ги измијат рацете, тврдат научниците.
Во текот на истражувањето доброволците глумеле адвокати кои се натпреваруваат со „Крис“ и се борат за унапредување. Требале да замислат дека „Крис“ загубил важен документ кој би му помогнал да го добие случајот и со тоа да биде унапреден.
Сите анкетирани морале по пат на е-маил или говорна пошта да му се јават на „Крис“ во врска со тоа дали го пронашле или не неговиот документ, односно требале да одлучат дали ќе ја загрозат својата кариера или ќе кажат лаги и ќе се обидат да дојдат до унапредување.
Испитаниците по тоа добиле задача во рамки на наводното испитување на квалитетот на производот, да одлучат колку би платиле за сапун, средство за дезинфекција на рацете или за водата за миење на устата.
Научникот Спајк Литврди дека лицата кои лажеле имале поголема желба да ја измијат устата со вода или да ги измијат рацете од оние кои на „Крис“ му оставиле и испратиле вистинска порака.

- Откако ќе направат нешто нечисто луѓето сакаат да се измијат и особено сакаат да го измијат тој дел од телото со кое ја пренеле лажната порака. „Нечистите раце“ или „нечистата уста“ се изрази кои ги користиме секојдневно, но токму тие покажуват дека луѓето со апстрактни поими на морална чистина ја поврзуваат со искуствата на физичката чистина, ....
Кон врв
afrodit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2009 во 00:28
poveketo pretezno lazat.no lagata da ima granici.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 8,688 секунди.