|
Лажење |
Внеси реплика | страница <1234 24> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e. No so laga RETKO se pridonesuva za nesto osobeno vredno ili polezno. Ne mozam jas nekogo da go lazam ako glavata mu e kockesta ili kako fudbalska topka i ako me prasuva dali e vistina. Mozam samo da mu kazam deka fizickiot izgled ne e tolku vazen a povazno e kakva dusa ima covekot. So toa ke go ohrabram i ke mu kazam edna dlaboka vistina. Ova go zemam kako primer od drugata tema . Zatoa sto koga- togas lagata ke se otkrie. Deteto koga i da e ke se pogledne vo ogledalo eden den i ke vidi i sfati deka glavata ne mu e kako sto treba i ke si pomisli: me lazel prijatelot . Ne za dzabe nasiot narod ima izreka: Na lagata i se kratki nozete . |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lagata deluva negativno na chivekovata dusha... taa vechno zhivee kako damka na sovesta i razgraduva so svojata negativna energija. Edinstveno mozheme da zhiveeme so nea koga sme svesni deka taa eventualno pridonela za neshto osobeno vredno i polezno. Vo site drugi slichai e negativna. Изменето од Messenger - 17.Октомври.2010 во 03:38 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, tesko e da se pomnat lagite ...samo ke si go zamaras mozokot so nepotrebni raboti |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како кажа Бионсе некаде....jас не лажам, оти после заборавам што сум излагала... jас така , де. Изменето од pagane - 16.Октомври.2010 во 21:45 |
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Site lugje mozete da gi lazete nekoe vreme; nekoi lugje duri mozete da gi lazete celo vreme ; no ne mozete site lugje da gi lazete celo vreme ." Abraham Linkoln |
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj neznae da laze nema ni da znae koga go lazat .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не jа поднесувам лагата...колку и да боли вистината -таа ослободува... лагата ти ставjа пранги. |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој не знае ништо..мора да верува во се.......
Неруда Значи единственото нешто кое што можи да ме извади од кожа е лагата...Се би простила но некој да ме излаже не....никогаш повеќе нема да верувам на таа личност...било другар другарка и слично...Таквите личности ги сметам за изгубени во времето и просторот кои се недораснати и нестабилни..... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мама, тоа не е лажење, тоа е лицемерие (во блага форма). Лажење е кога тебе ќе те прашаат како си, ти велиш добро, а всушност си лошо.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas ne lazam nikogash namerno ,..popgotovo ne za skriena nekoja namera!
...a, ima lugje ,..ne treba da im veruvash ,..duri i koga ke gi prashash kolku e ...saatot!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nekoi spored anketava ke treba da ne izlagaat od kupatilo i poveketo vreme da se mijat ....no togash ke nemat vreme za lazenje.....
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш ме интересира некои луѓе што ме излажале, по колку пати дневно мијат раце и заби... |
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓето кои лажат навистина се чувствуваат нечисто и веднаш после искажаните лаги имаат желба да ги измијат рацете или устата, покажуваат најновите истражувања....
Колку пати сте слушнале од својата мајка дека со „сапун ќе ви ја измие устата која лаже?“ Научниците испитувајќи 87 доброволци открија дека лицата кои лажат почесто ги мијат рацете и устата.
- Оние кои кажуваат лаги често одат да ја измијат устата, додека оние кои лагата ќе ја напишат одат да ги измијат рацете, тврдат научниците.
Во текот на истражувањето доброволците глумеле адвокати кои се натпреваруваат со „Крис“ и се борат за унапредување. Требале да замислат дека „Крис“ загубил важен документ кој би му помогнал да го добие случајот и со тоа да биде унапреден.
Сите анкетирани морале по пат на е-маил или говорна пошта да му се јават на „Крис“ во врска со тоа дали го пронашле или не неговиот документ, односно требале да одлучат дали ќе ја загрозат својата кариера или ќе кажат лаги и ќе се обидат да дојдат до унапредување.
Испитаниците по тоа добиле задача во рамки на наводното испитување на квалитетот на производот, да одлучат колку би платиле за сапун, средство за дезинфекција на рацете или за водата за миење на устата.
Научникот Спајк Литврди дека лицата кои лажеле имале поголема желба да ја измијат устата со вода или да ги измијат рацете од оние кои на „Крис“ му оставиле и испратиле вистинска порака.
- Откако ќе направат нешто нечисто луѓето сакаат да се измијат и особено сакаат да го измијат тој дел од телото со кое ја пренеле лажната порака. „Нечистите раце“ или „нечистата уста“ се изрази кои ги користиме секојдневно, но токму тие покажуват дека луѓето со апстрактни поими на морална чистина ја поврзуваат со искуствата на физичката чистина, ....
|
||
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
poveketo pretezno lazat.no lagata da ima granici.
|
||
Внеси реплика | страница <1234 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |